„Să vă citesc puţin din ce spune TikTok. 115.000 de conturi false eliminate, 45 de milioane de conturi care au fost prevenite, deci nu s-au putut realiza, 7 milioane de aprecieri false, peste 11 milioane de urmăriri false, peste 1.100 de conturi care imitau candidaţii la preşedinţia României. Astea sunt datele oficiale furnizate de TikTok. Asta este amploarea amestecului pe care l-a avut o platformă în alegerile prezidenţiale din România”, a transmis europarlamentarul.
Nica a adăugat că alegerile ar trebui să fie între candidaţii cu cele mai bune programe, nu între cei care manipulează algoritme şi care trimit milioane de conturi false, pentru că acest lucru denaturează atât democraţia, cât şi campania electorală.
„Campania electorală se bazează pe aprecieri, nu pe maşini, nu pe algoritmi despre care nimeni nu ştie cum funcţionează, nu pe aprecieri care sunt false pentru a crea imaginea unei persoane care este admirată, apreciată, pentru că toate aceste lucruri duc de fapt la apariţia unor fenomene extrem de periculoase: oameni care pot să fie candidaţi TikTok, candidaţi ai unor puteri străine şi care pot să influenţeze într-o manieră grosolană şi nepermisă democraţia, cum s-a întâmplat în cazul României”, a declarat Nica.