Preşedintele ales a postat pe reţelele de socializare clasificând ordinul judecătorului drept un „atac politic nelegitim” şi numind cazul „nimic altceva decât o şaradă trucată”.
În postarea de pe platforma sa socială Truth de sâmbătă, Trump a declarat că ordinul de condamnare al judecătorului „este împotriva Constituţiei noastre şi, dacă ar fi lăsat să rămână în vigoare, ar fi sfârşitul preşedinţiei aşa cum o ştim”.
Purtătorul de cuvânt al lui Trump, Steven Cheung, a numit anterior ordinul parte a unei „vânători de vrăjitoare”.
„Preşedintelui Trump trebuie să i se permită să continue procesul de tranziţie prezidenţială şi să execute îndatoririle vitale ale preşedinţiei, fără a fi obstrucţionat de rămăşiţele acestei vânătorii de vrăjitoare”, a declarat Cheung.
Judecătorul Juan Merchan din New York a semnalat că nu îl va condamna pe Trump la închisoare şi a scris în ordinul său că preşedintele ales ar putea apărea personal sau virtual la sentinţă.
Opţiunile sale includeau amânarea pronunţării sentinţei până când Trump, în vârstă de 78 de ani, va părăsi Casa Albă în 2029 sau garantarea unei sentinţe care să nu implice închisoare.
Trump a susţinut iniţial, fără succes, că procesul împotriva sa a încălcat o hotărâre a Curţii Supreme privind imunitatea prezidenţială.
În iulie, cea mai înaltă instanţă a ţării a decis că preşedinţii beneficiază de o imunitate largă în faţa urmăririi penale pentru „acţiunile oficiale” pe care le întreprind în timpul mandatului.
Cu toate acestea, luna trecută, judecătorul Merchan a decis că condamnarea lui Trump pentru hush money a fost valabilă.
În prezent, Trump urmează să fie primul infractor condamnat care se află la Casa Albă.