Polonia va începe să consolideze apărarea din nord-est până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea din nord-est până la sfârşitul anului
📅 2024-10-05

Stimulată de invazia Rusiei în Ucraina în 2022, Varşovia a prezentat în mai planuri de a cheltui 10 miliarde de zloţi (2,6 miliarde de dolari) pentru a-şi consolida frontierele de nord şi de est cu fortificaţii, sisteme de supraveghere, recunoaştere şi antidrone până la sfârşitul anului 2028, pentru a descuraja adversarii sau pentru a ajuta la respingerea unui potenţial atac.

„În următoarele trei săptămâni, vom putea efectua primele teste ale elementelor East Shield pe terenurile de antrenament militar poloneze, iar anul acesta vom începe să construim primele elemente ... la frontierele de nord şi de est”, a declarat Cezary Tomczyk într-o conferinţă de presă.

Acesta a declarat că proiectul va fi dezvoltat în cooperare cu Lituania, Letonia şi Estonia, precum şi cu forţele britanice şi americane.

Războiul din Ucraina a determinat Polonia să crească cheltuielile pentru apărare la 4,2% din produsul intern brut în 2024 şi la 4,7% în 2025.

Ministrul apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a fost întrebat în cadrul aceluiaşi eveniment despre cheltuielile de apărare după 2025 şi a declarat că tendinţa de creştere ar trebui menţinută. El a spus că recenta escaladare a luptelor din Orientul Mijlociu a fost negativă pentru Polonia: „Acest lucru creează un pericol ca ochii lumii, inclusiv ai Statelor Unite, să se concentreze mai mult asupra acelei regiuni şi nu asupra regiunii Ucrainei, ceea ce nu este bine pentru noi”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Trump se întoarce în Pennsylvania, locul tentativei de asasinat: Să ne terminăm discursul

Polonia va începe să consolideze apărarea din nord-est până la sfârşitul anului

Polonia va începe construirea primelor elemente ale liniilor de apărare consolidate la graniţele cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului 2024, a declarat un ministru adjunct al apărării, citat de Reuters.

Constatarea Marinei Regale: femeile din serviciul submarinelor, supuse misoginismului şi intimidării

Femeile din Serviciul de submarine au fost victime ale misoginismului, intimidării şi altor comportamente inacceptabile, a constatat o investigaţie a Marinei Regale, citată de BBC.

Descoperiri ştiinţifice demne de premiul Nobel care încă aşteaptă recunoaşterea

Războiul din Ucraina, ziua 955. The Times: Jumătate din obuzele utilizate de Rusia în Ucraina provin din Coreea de Nord / Polonia, pregătită să antreneze voluntari pentru Legiunea Ucraineană / Pierderi masive ale trupelor ruseşti de elită lângă Vuhledar

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..