Luare de ostatici în urma atentatului de la TUSAŞ

Luare de ostatici în urma atentatului de la TUSAŞ
📅 2024-10-23

Explozia uriaşă în faţa sediului Turkish Aerospace Industries de lângă Ankara s-a soldat cu „morţi şi răniţi”, spune ministrul turc de interne, descriind atacul drept unul „terorist”.

„Un atac terorist a fost efectuat împotriva Turkish Aerospace Industries... Din păcate, avem martiri şi persoane rănite”, a scris Ali Yerlikaya pe X.

Mass-media locală a difuzat imagini care arată nori de fum şi un incendiu de mari proporţii la Kahramankazan, un orăşel situat la aproximativ 40 de kilometri nord de Ankara.

Haberturk TV a declarat că există o „luare de ostatici” în curs de desfăşurare, fără a oferi detalii suplimentare, în timp ce televiziunea privată NTV a vorbit despre focuri de armă după explozie.

Atacul nu a fost revendicat imediat, dar ministrul justiţiei a declarat că a fost deschisă o anchetă.

NTV, citat de AFP, a vorbit despre un atac sinucigaş, afirmând că „un grup de terorişti” a dat buzna în sediul TUSAŞ, iar unul dintre ei s-a aruncat în aer.

Imaginile prezentate de Haberturk sugerează că unul dintre atacatori a fost o femeie, în timp ce ziarul Sabah a publicat o imagine de pe camerele de supraveghere de la intrarea în clădire a unui tânăr îmbrăcat în negru, cu mustaţă, care purta un rucsac şi ceea ce părea a fi o puşcă de asalt.

Atacul a fost condamnat de ministrul transporturilor Abdulkadir Uraloglu, precum şi de liderul opoziţiei Ozgur Ozel, care conduce CHP.

Compania, care este şi un important producător de arme, are 15.500 de angajaţi şi o vasă zonă de producţie care se întinde pe o suprafaţă de cinci milioane de metri pătraţi.

Explozia a avut loc în timp ce preşedintele Recep Tayyp Erdogan se afla în oraşul rus Kazan pentru summitul BRICS al principalelor naţiuni cu pieţe emergente, inclusiv Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud.

Erdogan va purta discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin în cursul zilei de miercuri.

Oraşul turc Istanbul găzduieşte în prezent un important târg comercial pentru industria de apărare şi industria aerospaţială, vizitat săptămâna aceasta de diplomatul de rang înalt al Ucrainei.

Sectorul de apărare al Turciei, cunoscut pentru dronele Bayraktar, reprezintă aproximativ 80% din veniturile din export ale ţării.

Ultimul atac din Turcia a avut loc în ianuarie, când un bărbat a fost împuşcat mortal de doi bărbaţi înarmaţi care au deschis focul în interiorul unei biserici catolice din Istanbul. Acel atac a fost revendicat de jihadiştii grupării Statul Islamic (SI).

În octombrie 2023, doi poliţişti au fost răniţi într-un atac în cartierul guvernamental din Ankara. Poliţia a împuşcat mortal un atacator, în timp ce celălalt a murit într-o explozie aparent sinucigaşă în faţa Ministerului de Interne. Atacul a fost revendicat de PKK.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Rareş Bogdan, despre varianta Elena Lasconi premier: N-a reuşit nici măcar să-şi asfalteze strada principală

„Pentru numele lui Dumnezeu, această doamnă n-a reuşit nici măcar să-şi asfalteze strada principală dintr-un oraş de 7.000 de locuitori”, declară prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, despre varianta Elena Lasconi premier.

Hezbollah confirmă decesul unui înalt oficial, Hashem Safieddine

Hezbollah a confirmat moartea lui Hashem Safieddine, unul dintre candidaţii care ar fi putut prelua conducerea grupării după asasinarea liderului Hassan Nasrallah, relatează CNN.

Luare de ostatici în urma atentatului de la TUSAŞ

O „luare de ostatici” este în curs de desfăşurare în urma atacului la sediul companiei aerospaţiale Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) din apropierea capitalei Ankara.

Războiul din Ucraina, ziua 973. Zelenski îndeamnă aliaţii să sporească presiunea asupra Coreei de Nord / Armata rusă ocupă încă un sat din regiunea Doneţk

Harvey Weinstein se întoarce la tribunal pentru audieri înainte de rejudecarea infracţiunilor

Harvey Weinstein va reveni miercuri în faţa instanţei din New York pentru o audiere, înainte de rejudecarea sa pentru acuzaţiile de infracţiuni sexuale din cazul său istoric, care stă la baza mişcării #MeToo, relatează The Guardian.

Guvernul dispune suspendări şi amânări ale sancţiunilor privind utilizarea aparatelor de marcat

Premieră în fotbal. Messi va purta o cameră care va transmite live pe TikTok în timpul meciurilor lui Inter Miami în MLS Cup

Guvernul a stabilit pentru 2025 acciza la bere la un nivel de 4,82 lei/l grad Plato

Acciza la bere pentru anul 2025 a fost stabilită la un nivel de 4,82 lei/hl/1 grad Plato, iar pentru 2026 nivelul acesteia va fi de 5,06 lei/hl/1 grad Plato, potrivit unei ordonanţe adoptate miercuri de Guvern.

Guvernul a aprobat începerea negocierilor pentru un tratat de extrădare între România şi Canada

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri începerea negocierilor pentru un tratat de extrădare între România şi Canada, a anunţat Ministerul Justiţiei.

SUA a anunţat pentru prima dată că are dovezi ale prezenţei trupelor nord-coreene în Rusia. Soldaţii sunt trimişi să sprijine războiul Kremlinului în Ucraina

Statele Unite, prin oficialii săi, au declarat pentru prima dată miercuri că au văzut dovezi ale prezenţei trupelor nord-coreene în Rusia, iar parlamentarii sud-coreeni au declarat că aproximativ 3 000 de soldaţi au fost trimişi să sprijine războiul Kremlinului în Ucraina şi că urme...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.