SUA a anunţat pentru prima dată că are dovezi ale prezenţei trupelor nord-coreene în Rusia. Soldaţii sunt trimişi să sprijine războiul Kremlinului în Ucraina

SUA a anunţat pentru prima dată că are dovezi ale prezenţei trupelor nord-coreene în Rusia. Soldaţii sunt trimişi să spr
📅 2024-10-23

„Există dovezi că există trupe ale RPDC în Rusia”, a declarat secretarul american al apărării, Lloyd Austin, reporterilor, folosind numele oficial al Coreei de Nord, Republica Populară Democrată Coreeană.

 

La Seul, legislatorii sud-coreeni au declarat că Coreea de Nord a trimis 3.000 de soldaţi în Rusia şi că se aşteaptă ca alte mii să urmeze.

 

Pyongyang a promis să furnizeze un total de aproximativ 10 000 de soldaţi, a căror desfăşurare ar urma să fie finalizată până în decembrie, au declarat legislatorii reporterilor după ce au fost informaţi de agenţia naţională de informaţii din Coreea de Sud.

 

Cifra de 3 000 este dublă faţă de o estimare anterioară a numărului de trupe aflate deja în Rusia.

 

„În septembrie şi octombrie au fost detectate semne că trupele sunt antrenate în Coreea de Nord”, a declarat Park Sun-won, membru al unei comisii parlamentare de informaţii, după şedinţa de informare.

 

„Se pare că trupele au fost acum dispersate în mai multe facilităţi de antrenament din Rusia şi se adaptează la mediul local”.

 

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, vorbind la Roma, a declarat că ar fi „foarte, foarte grav” dacă nord-coreenii ar lupta alături de Rusia în Ucraina, aşa cum a susţinut Kievul, deşi a spus că rămâne de văzut ce vor face acolo.

 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Premieră în fotbal. Messi va purta o cameră care va transmite live pe TikTok în timpul meciurilor lui Inter Miami în MLS Cup

Guvernul a stabilit pentru 2025 acciza la bere la un nivel de 4,82 lei/l grad Plato

Acciza la bere pentru anul 2025 a fost stabilită la un nivel de 4,82 lei/hl/1 grad Plato, iar pentru 2026 nivelul acesteia va fi de 5,06 lei/hl/1 grad Plato, potrivit unei ordonanţe adoptate miercuri de Guvern.

Guvernul a aprobat începerea negocierilor pentru un tratat de extrădare între România şi Canada

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri începerea negocierilor pentru un tratat de extrădare între România şi Canada, a anunţat Ministerul Justiţiei.

SUA a anunţat pentru prima dată că are dovezi ale prezenţei trupelor nord-coreene în Rusia. Soldaţii sunt trimişi să sprijine războiul Kremlinului în Ucraina

Statele Unite, prin oficialii săi, au declarat pentru prima dată miercuri că au văzut dovezi ale prezenţei trupelor nord-coreene în Rusia, iar parlamentarii sud-coreeni au declarat că aproximativ 3 000 de soldaţi au fost trimişi să sprijine războiul Kremlinului în Ucraina şi că urme...

Măsuri de siguranţă pentru pelerinii prezenţi la Sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou

Jandarmeria Capitalei anunţă o serie de măsuri de siguranţă pentru manifestările religioase care vor avea loc de joi până duminică, de Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, la Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei şi Catedrala Metropolitană Sfântul Spiridon-Nou.

Turcia anunţă că există morţi şi răniţi în urma atentatului de la TUSAŞ

Există victime în urma atacului la sediul companiei aerospaţiale Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) din apropierea capitalei Ankara.

Alertă pe aeroportul din Birmingham: Zboruri anulate şi pasageri evacuaţi. Vehicul suspect

Coeficientul de umplere a lacurilor de acumulare, mai mic decât cel din 2023

Coeficientul de umplere a principalelor lacuri de acumulare este de 70%, mai mic decât cel din 2023, a anunţat miercuri Administraţia Naţională Apele Române.

Procesul lui Pelicot ar putea determina modificarea legislaţiei în Franţa

Franţa ar putea introduce modificări la legea sa privind violul pentru a include consimţământul, după procesul de viol în masă al lui Gisele Pelicot, care a pus la încercare limitele legislaţiei existente şi i-a determinat pe unii politicieni importanţi să facă apel la schimbare, po...

Războiul din Ucraina, ziua 973. Zelenski îndeamnă aliaţii să sporească presiunea asupra Coreei de Nord / Armata rusă ocupă încă un sat din regiunea Doneţk

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.