Incidentul a avut loc duminică, exact la un an după moartea colegului său, Samer Abu Daqqa, într-un atac similar.
Al-Louh, în vârstă de 39 de ani, se afla în tabăra Nuseirat din Gaza Centrală, alături de patru alţi civili, inclusiv trei lucrători ai Apărării Civile, când un atac a lovit biroul acestei organizaţii. Potrivit spitalului Al Awda, victimele au fost transportate de urgenţă, dar nu au supravieţuit. Imaginile surprinse de CNN arată trupul neînsufleţit al jurnalistului, purtând o vestă de presă, în timp ce fratele său îl striga cu disperare.
Al Jazeera a condamnat atacul, descriindu-l drept o crimă împotriva jurnaliştilor. Reţeaua a acuzat Israelul de un „model sistematic” de atacuri asupra angajaţilor săi, subliniind coincidenţa tragică cu aniversarea morţii lui Samer Abu Daqqa.
De asemenea, Al Jazeera a cerut măsuri internaţionale urgente pentru a opri „ţintirea şi uciderea jurnaliştilor” şi a promis să urmărească toate căile legale pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili.
Armata israeliană (IDF) a confirmat atacul, declarând că a vizat biroul Apărării Civile, considerat un „centru de comandă” al Hamas şi al Jihadului Islamic. De asemenea, IDF a afirmat, fără a oferi dovezi, că Al-Louh ar fi fost un fost membru al Jihadului Islamic.
Apărarea Civilă din Gaza a respins vehement acuzaţiile, subliniind că organizaţia are un scop strict umanitar, fără implicare politică.
Potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ), conflictul Israel-Gaza a dus la cele mai multe victime din istorie în rândul jurnaliştilor. De la începutul războiului, cel puţin 137 de jurnalişti au fost ucişi în Gaza, Cisiordania, Israel şi Liban, dintre care 129 erau palestinieni.
Ahmad Al-Louh era recunoscut pentru profesionalismul său şi relaţiile bune cu colegii săi. „Era mereu dispus să ajute şi aducea zâmbetul pe feţele tuturor,” a declarat Mohammad Al Sawalhi, un colaborator CNN din Gaza.