Terenul aferent Palatului Reginei Maria din Mamaia, cumpărat de Primăria Constanţa

Terenul aferent Palatului Reginei Maria din Mamaia, cumpărat de Primăria Constanţa
📅 2024-10-22

Terenul de 1,5 hectare, aferent Palatului Reginei Maria din Mamaia, a fost cumpărat de Primăria Constanţa şi va fi transmis Ministerului Culturii. Atât terenul cât şi castelul reginei vor intra într-un amplu proces de reabilitare.

„Readucem la viaţă Palatul Reginei Maria din Mamaia! Azi (marţi - n.r.) am semnat contractul de vânzare-cumpărare a terenului de 1,5 hectare aferent Castelului regal din staţiunea Mamaia. Preţul plătit este identic cu cel cu care terenul a fost vândut în urmă cu două decenii. Avem un plan comun cu Ministerul Culturii pentru a readuce castelul la viaţă”, anunţă primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.

El precizează că terenul de 1,5 ha va fi transmis Ministerului Culturii, iar împreună cu castelul va face parte din proiectul naţional patronat de Ministrul Culturii „Temelii culturale”, prin care vor fi salvate 14 obiective de interes naţional şi european.

„Luna trecută clădirea care a fost transformată în <Club Castel> a fost predată către Ministerul Culturii. Acum atât terenul cât şi castelul reginei vor intra într-un amplu proces de reabilitare. După finalizarea lucrărilor, monumentul va intra în administrarea Primăriei Constanţa. Încet dar sigur, Constanţa îşi va recăpăta valorile culturale. Ca şi Cazinoul de pe faleză, Castelul Regal din Mamaia va reprezenta un nou punct turistic de atracţie”, încheie Chiţac.

FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei

PROSPORT.RO

Raluca Pastramă îl pulverizează pe Pepe: 'Ăsta este motivul real pentru care eu nu am putut rămâne lângă el”

CANCAN.RO

Ce au ajuns sa facă pentru bani Mihai Găinușă și Oana Paraschiv. Au rămas șomeri după Asia Express

GANDUL.RO

 
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Războiul din Ucraina, ziua 972. Putin se întâlneşte joi cu Guterres / NATO avertizează: prezenţa trupelor nord-coreene pe front reprezintă o escaladare / Polonia vrea acces la anexele secrete ale Planului de victorie prezentat de Zelenski / G7 intenţionează să menţină îngheţate activele ruseşti după război

Terenul aferent Palatului Reginei Maria din Mamaia, cumpărat de Primăria Constanţa

Terenul de 1,5 hectare, aferent Palatului Reginei Maria din Mamaia, a fost cumpărat de Primăria Constanţa şi va fi transmis Ministerului Culturii. Atât terenul cât şi castelul reginei vor intra într-un amplu proces de reabilitare.

FMI revizuieşte în scădere creşterea economică din România pentru 2024, de la 2,8% până la 1,9%. Guvernul se bazează pe o creştere de 2,7% anul acesta

Fondul Monetar Internaţional (FMI) revizuieste în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 2,8% cât prognoza în aprilie, până la 1,9%, arată cel mai nou raport "World Economic Outlook".

Legătura dintre pizza şi cocaină: Trafic de droguri „inventiv” într-o pizzerie din Germania

O pizzerie din Düsseldorf a fost folosită pentru livrarea de cocaină, mascată printr-o comandă specială de pe meniu, scrie SkyNews.

Procurorul general al Ucrainei demisionează pe fondul scandalului privind statutul de invalid

Procurorul general al Ucrainei, Andriy Kostin, a declarat marţi că a demisionat, în urma unui scandal intern în care zeci de oficiali sunt acuzaţi că au abuzat de poziţia lor pentru a primi statutul de invalid şi a evita serviciul militar, relatează Reuters.

Ministrul apărării naţionale s-a întâlnit cu conducerea industriei de apărare din Turcia

Consolidarea cooperării bilaterale în domeniul apărării a fost subiectul unei întâlniri între ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, şi Haluk Görgün, preşedintele Agenţiei pentru Industria de Apărare din Turcia, desfăşurată marţi la Istanbul.

Un lider PNL anunţă o „mega-taxă” care vizează 650.000 de deţinători de aparate de marcat în România

Vicepreşedintele PNL Florin Roman anunţă o „mega-taxă dată de o surprinzătoare alianţă PSD-USR-AUR în comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, care vizează 650.000 de deţinători de aparate de marcat în România”.

Autorităţile israeliene spun că o dronă Hezbollah a vizat sâmbătă casa lui Netanyahu

Norvegia raportează două cazuri de infectare cu mpox

Doi pacienţi din Norvegia au fost diagnosticaţi cu virusul mpox de clada II, a anunţat marţi municipalitatea din Oslo, citată de Reuters.

Mai mult de 100.000 de palestinieni au fost răniţi în Gaza din octombrie anul trecut

Peste 100.000 de palestinieni au fost răniţi de când Israelul a lansat războiul împotriva Hamas în Gaza, pe 7 octombrie anul trecut, potrivit Ministerului Sănătăţii din enclavă, citat de CNN.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.