Războiul din Ucraina, ziua 972. Putin se întâlneşte joi cu Guterres / NATO avertizează: prezenţa trupelor nord-coreene pe front reprezintă o escaladare

Războiul din Ucraina, ziua 972. Putin se întâlneşte joi cu Guterres / NATO avertizează: prezenţa trupelor nord-coreene p
📅 2024-10-22

ONU încearcă să să implice în conflict, cu intenţia de a aduce o pace care pare îndepărtată.

Între timp, Statele Unite continuă să sprijine Kievul cu un nou pachet de ajutor militar de 400 de milioane de dolari, axat pe muniţie, vehicule blindate şi arme antitanc.

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin, în timpul unei vizite la Kiev, s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a discuta despre sprijinul american, reiterând angajamentul pe termen lung al Washingtonului, indiferent de rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA.

Situaţia de pe teren rămâne foarte grea, ucrainenii fiind nevoiţi să se retragă mai ales în Donbas. Armata lui Putin „menţine un avantaj semnificativ în muniţie şi personal”, potrivit unor surse confidenţiale NATO pentru CNN.

La aceasta se adaugă sprijinul militar pe care Moscova îl primeşte din alte ţări: Iranul a trimis o cantitate semnificativă de rachete balistice şi drone kamikaze, produse acum şi în Rusia. Implicarea tot mai mare a Coreei de Nord în conflict este, de asemenea, îngrijorătoare.

Potrivit serviciilor secrete sud-coreene, Phenianul a trimis Moscovei 13.000 de containere pline cu arme şi un contingent de forţe speciale care urmează să fie dislocate în prima linie din Ucraina. Se estimează că un total de 12.000 de soldaţi nord-coreeni sunt pregătiţi să se antreneze în Rusia.

Această cooperare militară dintre Moscova şi Phenian a făcut obiectul unei conversaţii telefonice între secretarul general al NATO, Mark Rutte, şi preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol. Rutte a avertizat că trimiterea trupelor nord-coreene în Ucraina ar reprezenta o escaladare semnificativă a conflictului.

Coreea de Sud l-a chemat pe ambasadorul rus pentru a cere retragerea imediată a trupelor nord-coreene de la Vladivostok, în timp ce Kremlinul a confirmat dezvoltarea relaţiilor cu Phenianul în toate sectoarele, prevăzând o intensificare în continuare a cooperării.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Războiul din Ucraina, ziua 972. Putin se întâlneşte joi cu Guterres / NATO avertizează: prezenţa trupelor nord-coreene pe front reprezintă o escaladare

Victorie categorică pentru trupa lui Şumudică. Rapid Bucureşti marchează de cinci ori în poarta Farului

Israelul susţine că l-a ucis pe şeful din Siria al transferurilor de bani pentru Hezbollah

Războiul din Ucraina, ziua 971. Explozii puternice auzite la Kiev şi atac la Zaporojie, cu grădiniţe doborâte / Şeful Pentagonului a ajuns în Ucraina / Peste 680.000 de soldaţi ruşi au murit pe front / NATO şi UE vorbesc despre escaladarea conflictului

Kievul intensifică atacurile cu drone pe teritoriul Rusiei, vizând infrastructura militară şi industrială pentru a slăbi maşinăria de război a Moscovei.

Donald Trump, dat în judecată de cinci bărbaţi care au fost exoneraţi într-un caz celebru de viol

Spital din Beirut, evacuat. Israelienii susţin că adăposteşte un buncăr cu milioane de dolari şi aur

Acţiunile Boeing cresc în urma unei posibile încetări a grevei, dar analiştii sunt rezervaţi

Poli Iaşi, salvată de Jesus şi de VAR, e pe locul 9 la finele turului în Superligă

Josep Borrell: UE şi Moldova au un viitor comun

Ciucă: forţele care au şi cea mai mică legătură cu Rusia trebuie oprite în România

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.