No Country for Old Men » Rafael Nadal și Novak Djokovic, învinși de Carlos Alcaraz și Jannik Sinner la Six Kings Slam! Noua generație a preluat controlul, urmează două finale istorice în Arabia Saudită

No Country for Old Men » Rafael Nadal și Novak Djokovic, învinși de Carlos Alcaraz și Jannik Sinner la Six Kings Slam! N
📅 2024-10-17

Jannik Sinner - Carlos Alcaraz e finala demonstrativului Six Kings Slam, turneul neoficial care se desfășoară săptămâna aceasta în Arabia Saudită. Învinșii lor din penultimul act, Novak Djokovic și Rafael Nadal, se vor întâlni sâmbătă în finala mică. În aceeași zi e programată și bătălia dintre cei mai valoroși jucători ai momentului, miza fiind un cec în valoare de 6 milioane $!

Semifinalele turneului care se joacă pe un „munte de bani” la Riad au adus în prim-plan o autentică bătălie a generațiilor, tranșată în ambele cazuri în favoarea celor mai tineri dintre combatanți.

Jannik Sinner și Carlos Alcaraz, oamenii care-și împart actualmente supremația în circuitul masculin, au avansat cu mai mult sau mai puține emoții în ultimul act, eliminându-i din cursa pentru potul de 6 milioane de dolari pe „veteranii” care au dominat tenisul în ultimele două decenii.

Djokovic și Sinner, încleșatare pasionantă în fața șeicilor

Au fost meciuri cu povești și perspective diferite, însă un lucru e clar: n-au existat jumătăți de măsură, indiferent de caracterul amical al turneului, afinități și forma de moment a celor implicați!

Novak Djokovic, chinuit de probleme la umărul drept, a luptat cu îndârjirea-i caracteristică în fața noului său „nemesis”, Jannik Sinner, însă victoria i-a revenit tot italianului. A patra la rând în dreptul liderului mondial în fața lui Nole, care se înclinase în fața peninsularului și duminică, în finala de la Shanghai.

Deși a pierdut setul inaugural într-o manieră destul de evidentă, 2-6, consecință a unui impunător recital ofensiv dictat de Sinner, Djokovic a reușit apoi ce nu izbutise în China: să-i ia un set lui Jannik.

Deși s-a confruntat cu dureri persistente la umărul drept, sârbul a împins meciul în decisiv, reușind să câștige tie-break-ul setului doi la zero, o performanță remarcabilă în fața unui adversar de calibrul lui Sinner.

Non c'è tre senza quattro! Jannik Sinner, încă o victorie cu Novak Djokovic

Dominat fizic de Sinner, Nole n-a mai putut ține pasul în momentele fierbinți ale actului decisiv. Chiar dacă s-a ținut scai de Sinner - și el mai puțin inspirat decât de obicei - Djokovic s-a văzut învins în cele din urmă, scor 4-6, suferind al patrulea eșec consecutiv în fața italianului.

Ce-i drept, într-un meci neoficial, însă tendința rămâne evidentă: la aproape 38 de ani, Nole nu mai reușește să găsească răspunsurile din trecut în fața unui oponent cu „explozia” de care Sinner dispune în arsenal.

Rafa Nadal, onorabil la unul dintre ultimele meciuri ale carierei. Dar Alcaraz e din altă ligă astăzi!

Cea de-a doua semifinală a fost, poate, și momentul cel mai așteptat al săptămânii. La șapte zile după ce a anunțat că se retrage la finalul sezonului, Rafael Nadal a revenit pe terenurile de tenis, pentru ultima oară în afara Spaniei.

L-a avut în față pe coechipierul de la Jocurile Olimpice, compatriotul Carlos Alcaraz. Practic, ultima întâlnire directă dintre cele două repere ale tenisului spaniol, fie ea și neoficială, și un al doilea demonstrativ disputat anul acesta, după întâlnirea de la Netflix Slam, din primăvară.

Concluzie aproape unanim validată în rândul comentatorilor fervenți de pe Twitter, a fost o prestație mult peste așteptări a lui Nadal, cel care n-a mai jucat deloc de la sfârșitul lui iulie, când își lua adio devreme de la ambele obiective setate pentru Jocurile Olimpice.

În activitate pentru încă o lună, Nadal nu s-a comportat nici pe departe ca un „pensionar”, fapt remarcat de la firul ierbii de fostul jucător Greg Rusedski, unul dintre prezentatorii evenimentului: „Urmăresc una dintre ultimele încălziri ale lui Rafa. Intensitate și motivație ca întotdeauna, de clasă mondială. Ne va lipsi cu adevărat”.

Ultimele sclipiri ale lui Nadal, pe care-l așteaptă încă o dată Novak Djokovic

Fostul lider mondial a câștigat câteva puncte de mare intensitate în fața mai tânărului său adversar, într-o seară în care forehand-ul său s-a încăpățânat să arate că încă poate produce pagube.

Dar problema câștigătorului nu s-a pus în niciun moment. Indiscutabil mai rapid, mai penetrant în lovituri și într-o dispoziție fizică net superioară, Alcaraz a făcut break rapid în ambele seturi și s-a impus în două seturi simetrice, 6-3, 6-3.

Saudiții s-au mulțumit doar cu zvâcniri ale versiunii imbatabile pe care Rafa o afișa în anii trecuți, însă nostalgicii și marii susținători ai spaniolului s-au putut delecta cu câteva puncte marcă înregistrată ale campionului din Insulele Baleare.

A fost pentru ultima oară când Nadal și Alcaraz se află în părți opuse ale fileului, cei doi jucători separați de 17 ani reușind să se întâlnească în trei meciuri oficiale în anii precedenți (2-1 în favoarea „veteranului”). Cu ștafeta oficial predată, cei doi vor mai avea posibilitatea de a fi coechipieri luna viitoare, în Cupa Davis, la ultima competiție oficială a lui Rafa.

Sâmbătă, ibericul pornește din postura de outsider bătălia pentru locul 3 de la Six Kings Slam, urmând să-l reîntâlnescă pe omul care i-a provocat cele mai multe înfrângeri în carieră (29-31 în raportul H2H). Tot sâmbătă, în main-event, un nou episod al imprevizibilei rivalități Sinner-Alcaraz.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gsp

Bănel Nicoliță vrea din nou duelul Borcea - Becali: „Vă dați seama ce frumos ar fi să se lupte la campionat?” » Verdictul pentru derby-ul Dinamo - FCSB

Bănel Nicoliță (39 de ani) a vorbit, într-un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, despre meciul Dinamo - FCSB, despre amintirile legate de derby și diferențele dintre loturile celor două echipe. Duminică, 20 octombrie, se va disputa derby-ul dintre Dinamo și FCSB, pe Arena Naționa...

No Country for Old Men » Rafael Nadal și Novak Djokovic, învinși de Carlos Alcaraz și Jannik Sinner la Six Kings Slam! Noua generație a preluat controlul, urmează două finale istorice în Arabia Saudită

Jannik Sinner - Carlos Alcaraz e finala demonstrativului Six Kings Slam, turneul neoficial care se desfășoară săptămâna aceasta în Arabia Saudită. Învinșii lor din penultimul act, Novak Djokovic și Rafael Nadal, se vor întâlni sâmbătă în finala mică. ...

Prestație din altă lume în derby-ul zilei din handbalul românesc » A apărat 23 de aruncări

Gloria Bistrița s-a impus în deplasarea de la Râmnicu Vâlcea, din runda cu numărul 7 a „Ligii Florilor”, scor 32-28. Brazilianca Renata de Arruda (25 de ani) a făcut minuni în poarta oaspetelor. SCM Râmnicu Vâlcea și Gloria Bistrița au avut un parcurs similar în debutul sezonului, câte 5 victorii...

Zie Diabate și poveștile sale nemuritoare de la Dinamo: „Borcea avea un sens al umorului unic” » Interviu despre cel mai greu moment din România și cum s-a simțit la București: „Ceva dificil de acceptat”

Zie Diabate, 35 de ani, fostul fundaș stânga al lui Dinamo, rememoreză perioada petrecută în Ștefan cel Mare într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor. Ivorianul a îmbrăcat mai bine de trei ani tricoul roș-albilor și, la 12 ani de când a părăsit România pentru o mutare la Dijo...

Dan Șucu i-a fixat soarta lui Marius Șumudică: „Toate șansele de pe pământ! Toată lumea trebuie să înțeleagă”

Dan Șucu a ieșit public cu un mesaj de forță, de susținere, pentru Marius Șumudică, fix înaintea reluării campionatului. În Giulești va avea loc un nou duel tare, luni, cu Farul lui Gică Hagi. Dan Șucu a răspuns mai multor întrebări primite de la suporterii Rapidului într-un video postat pe contu...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.