Partidul DREPT, exclus de BEC din secțiile de votare. Vlad Gheorghe, liderul formațiunii, acuză: „PSD, PNL și extremiștii au fost prinși cu mâța-n sac”

Partidul DREPT, exclus de BEC din secțiile de votare. Vlad Gheorghe, liderul formațiunii, acuză: „PSD, PNL și extremiști
📅 2024-09-21

Pe 20 septembrie 2024, Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat o hotărâre care exclude Partidul DREPT din rândul formațiunilor care au dreptul la reprezentanți în secțiile de votare.

Președintele partidului, Vlad Gheorghe, a anunțat excluderea din partid a parlamentarilor care i-au asigurat statutul de partid parlamentar până la obținerea reprezentantului în BEC.  Biroul care trebuie să asigure buna desfășurare a procesului electoral și aplicarea unitară a legislației electorale, a luat decizia după interpretarea prevederilor Legii nr. 208/2015.

Condiția referitoare la numărul minim de 7 senatori sau 10 deputați care sunt membri ai unui partid politic trebuie îndeplinită neîntrerupt pe toată durata perioadei electorale.

Biroul Electoral Central a solicitat Senatului și Camerei Deputaților să comunice cu maximă celeritate lista partidelor politice parlamentare.

La începutul lunii septembrie 2024, a fost creat partidul intitulat DREPT, la care au aderat 10 parlamentari veniți de la alte partide:

Pe 5 septembrie, Biroul Electoral Central a fost constituit din reprezentanţii PSD, PNL, AUR, USR, UDMR, minorităţilor naţionale şi ai Forţei Drepte. Acesta a respins propunerea de completare a BEC cu reprezentantul Partidului Dreptate şi Respect în Europa pentru Toţi (DREPT). Dar Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că DREPT este partid parlamentar și trebuie să aibă reprezentant în BEC.

Vlad Gheorghe, jurist specializat în drept administrativ-fiscal, fonduri europene și achiziții publice, cu experiență de lucrat  în ONG-uri și companii private timp de 8 ani, derulând proiecte cu fonduri europene pe infrastructură, mediu și resurse umane, este șeful formațiunii.

El a ajuns  în atenția publică după ce a fost bătut de jandarmi pe 10 august 2018 la mitingul antiguvernamental din Piața Victoriei din București.La alegerile din 2019, a candidat la Parlamentul European la recomandarea Uniunii Salvați România. Din februarie a devenit independent. În septembrie, el a fondat Partidul DREPT. Pe 17 septembrie, partidul DREPT şi CURAJ, partid condus de Cosette Chichirău, au anunțat că vor merge împreună în alegerile parlamentare.


Ca reacție la excluderea Partidului DREPT din secțiile de votare, Vlad Gheorghe a reacționat dur printr-o postare pe Facebook, acuzând PSD, PNL și alte partide.

„Apărăm legea, apărăm voturile!  Partidul DREPT, singurul care se opune tentativelor mișelești de a submina democrația din România! După scandalul de ieri, în care am cerut ANULAREA deciziei prin care BEC încerca hoțește să devanseze termenul pentru depunerea semnăturilor, PSD, PNL și extremiștii au fost prinși cu mâța-n sac și au fost nevoiți să dea înapoi. Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor rămâne cel legal – 17 octombrie 2024, iar încercarea lor de a forța data de 30 septembrie a fost oprită!”.

Vlad Gheorghe a spus că va continua „lupta” cu birocrația:

„Sistemul a vrut să joace murdar, dar am fost pe fază și le-am blocat această manevră. Au încercat să o întoarcă adăugând un articol care zice că termenele sunt „de recomandare, și nu termene de decădere”. Recomandări?! Serios? O birocrație inutilă, fără valoare juridică, dar menită să ne inducă în eroare. N-au reușit! Suntem singurii care am sesizat această manevră și ne-am opus! Am câștigat o nouă bătălie importantă – BEC nu a reușit să schimbe regulile în favoarea lor, iar noi vom continua să ne asigurăm că alegerile vor fi corecte, libere și fără jocuri murdare. Avem deja reprezentanți în secțiile de vot care vor păzi voturile independenților și partidelor mici, iar tandemul PSD-PNL nu mai știe ce să inventeze ca să ne scoată din joc!”

Citește și: Vlad Gheorghe, DECIZIE radicală cu privire la soarta a cinci deputați afiliați partidului DREPT: „Semnat: Vlad, un băiat care i-a țepuit pe pesediști”

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gandul

Serghei Lavrov avertizează: „Rusia este pe deplin pregătită pentru un război cu NATO la Polul Nord”

Rusia este „pe deplin pregătită” pentru un conflict cu NATO în Arctica, a avertizat ministrul de Externe al țării. Rusia are mai multe baze terestre decât NATO în Cercul Arctic. „Vedem că NATO intensifică exercițiile […]

Partidul DREPT, exclus de BEC din secțiile de votare. Vlad Gheorghe acuză: „PSD, PNL și extremiștii au fost prinși cu mâța-n sac”

Pe 20 septembrie 2024, Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat o hotărâre care exclude Partidul DREPT din rândul formațiunilor care au dreptul la reprezentanți în secțiile de votare. Președintele partidului, Vlad Gheorghe, a anunțat excluderea […]

Australia și SUA discută despre livrarea a 59 tancuri M1 Abrams către Ucraina. Opoziția îi cere premierului australian să fie „prudent”

Ucraina ar putea primi în curând 59 de tancuri M1A1 Abrams scoase din uz de armata australiană după ce guvernele de la Canberra și Washington au purtat discuții. Potrivit presei australiene, soldații ucraineni ar putea […]

Soldați israelieni investigați pentru acte de CRUZIME comise în Cisiordania: Cadavre ale civililor palestinieni, aruncate de pe un acoperiș

Soldații israelieni care au fost filmați cum aruncau cadavre ale unor civili palestinieni de pe acoperiș sunt sub investigație. Incidentul s-a petrecut în orașul Qabatiya, lângă Jenin, în Cisiordania ocupată de armata israeliană. În imagini […]

Va fi reintrodusă ARMATA OBLIGATORIE. Președintele a lăudat decizia ca fiind un pas important pentru apărarea țării

Serbia face eforturi pentru a reintroduce armata obligatorie. Miniștrii guvernului sârb au convenit vineri să reintroducă serviciul militar obligatoriu care a fost abolit în urmă cu 14 ani.  Potrivit Reuters,președintele Aleksandar Vucic a lăudat decizia guvernului […]

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..