Mihai Trăistariu, în vârstă de 47 de ani, s-a declarat nemulțumit de obligativitatea reciclării hainelor vechi. ”De ce să dăm hainele statului, care le dă apoi cine știe cui și când?”, a spus acesta.
Mihai Trăistariu a cunoscut succesul în urmă cu ani, când făcea parte din trupa Valahia, una dintre cele mai de succes formații de pe scena artistică din România de la sfârșitul anilor ’90. Trupa Valahia a fost înființată în vara anului 1998, fiind formată din trei membri: Dorin Topală, Costi Ioniță și Laura, aceasta din urmă părăsind relativ repede formația, pentru a se dedica muzicii de operă. Ulterior a fost cooptat Mihai Trăistariu, câștigător la secțiunea interpretare a Festivalului de la Mamaia. În luna mai 1999, apare primul album al trupei, intitulat “Valahia”. Deși cu mare succes la public, trupa Valahia s-a destrămat după câțiva ani, iar ulterior Mihai Trăistariu a urmat cariera solo.
A reprezentat cu succes România la Eurovision. În 2006, Mihai Trăistariu a reprezentat România la concursul muzical internațional Eurovision și a reușit să se claseze pe locul patru în clasamentul final cu piesa ”Tornero”. În ceea ce privește viața sentimentală, Mihai Trăistariu nu este căsătorit.
După ce s-a aflat că, conform legii, românii sunt obligați, de la 1 ianuarie 2025, să recicleze hainele vechi, Mihai Trăistariu a luat imediat atitudine, declarându-se nemulțumit de această măsură.
”Din punctul meu de vedere, este păcat că devine lege, să fie obligatoriu, eu făceam asta mereu cu hainele pe care nu le mai purtam, le dăruiam la casele de copii, la copiii nevoiași, dar și fraților mei, niciodată nu le-am aruncat la gunoi. Oricum, românii au inițiativa asta, de când lumea și pământul, să dăruiască hainele pe care nu le mai poartă. Cu această lege poate că este un interes la mijloc. De ce să devină obligatoriu? Chiar și adidașii pe care nu îi mai port îi las lângă tomberon, oamenii străzii iau și încălțămintea uzată”, a declarat Mihai Trăistariu pentru click.ro.
”Mi se pare o tâmpenie să devină lege, de ce să dăm hainele statului, care le dă apoi cine știe cui și când? Prin această lege, cumva îi privăm pe oamenii străzii, cerșetorii care mai scotoceau prin gunoaie ce mai poartă? De ce guvernul să le dea cui dorește? Dacă hainele sunt foarte deteriorate, înțeleg să le pui într-o pungă să le dai spre reciclare, în rest, fiecare om le dă cui dorește, cuiva sărman, sunt atâția oameni săraci, e iarnă, frig. Nu trebuia dată o lege, în acest sens, ci o recomandare. Legea aceasta nu cred că va funcționa”, a mai spus acesta.