Ministrul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, Péter Szijjártó, a avut luni mai multe întrevederi cu oficiali români, în cadrul unei vizite pe care a întreprins-o la București. printre aceștia, se numără și ministrul Afacerilor Externe, Emil Hurezeanu. Reprezentanții celor două guverne „au convenit că unul din obiectivele principale pentru viitor este dezvoltarea și aprofundarea cooperării economice și sectoriale bilaterale, prin implementarea de proiecte comune, de interes pentru toți cetățenii celor două state, în domenii precum infrastructura, transporturile, energia etc.”.
România va găzdui, la București, o conferință internațională în domeniul energiei, la care va fi prezent și reprezentantul Guvernului Ungariei, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, Péter Szijjártó. Întâlnirea pe care oficialul ungur a avut-o luni cu ministrul de Externe, Emil Hurezeanu, s-au derulat „în marja participării oficialului ungar la o conferință internațională în domeniul energiei”, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe.
„În cadrul discuțiilor, cei doi miniștri au apreciat dinamismul dialogului bilateral româno-ungar și au abordat teme legate de stadiul și perspectivele cooperării bilaterale, precum și subiecte de pe agenda europeană și de securitate.
Ministrul Emil Hurezeanu a subliniat necesitatea oferirii unui plus de substanță Parteneriatului Strategic româno-ungar, element fundamental al cooperării bilaterale. A exprimat încrederea că menținerea unei abordări deschise, pragmatice, întemeiate pe conlucrare și cooperare, va permite valorificarea pe deplin a potențialului bilateral.
Cei doi miniștri au convenit că unul din obiectivele principale pentru viitor este dezvoltarea și aprofundarea cooperării economice și sectoriale bilaterale, prin implementarea de proiecte comune, de interes pentru toți cetățenii celor două state, în domenii precum infrastructura, transporturile, energia etc.”
Ministrul Hurezeanu a subliniat, ]n cadrul discuțiilor, „preocupările față de provocările de securitate generate de agresiunea Federației Ruse în Ucraina, precum și implicațiile multiple ale acestora, reiterând pozițiile consecvente ale României” și a amintit de „susținerea pe care România o acordă Republicii Moldova, inclusiv în domeniul energiei”.
CITEȘTE ȘI: