Faptele bune ale politicienilor români nu se văd de „niște lucruri negative care s-au adunat” apreciază președintele Senatului României, Ilie Bolojan, în cadrul unui interviu la Euronews. Președintele interimar al liberalilor a mai declarat că este convins de faptul că sentimentul neîncrederii electoratului în politicienii aflați la putere va continua dacă nu vor exista „semnale clare că vom corecta aceste lucruri în perioada următoare”.
Liberalul Ilie Bolojan consideră că politicienii români trebuie să ia urgent măsuri pentru a-și determina electoratul să-și recapete încrederea în cei aflați la guvernare. Acesta a declarat, pentru Euronews, că indiferent câte realizări au înregistrat aceștia, la nivel intern și internațional, pălesc în fața aspectelor negative.
„E e mult mai simplu să fii antisistem, întotdeauna, pentru că s-au adunat niște lucruri negative pe care românii le-au perceput că sunt mai importante decât lucrurile bune care s-au întâmplat în acești ani. Gândiți-vă că, totuși, România este o țară care doar la finalul anului trecut a intrat în Schengen. Este un membru deplin al Uniunii Europene, de data asta. Suntem o țară în care sunt foarte mulți câștigători ai apartenenței noastre la Uniunea Europeană.
Fața orașelor noastre, cele mai multe orașe, mai ales reședințele de județ, dar nu numai, reședințele de județ și-au schimbat înfățișarea datorită banilor europeni. Sunt multe investiții străine, sunt locuri de muncă, sigur, în urbanul mare, în principal, acolo sunt locurile de muncă, deci sunt multe câștiguri pe care românii le-au avut. Gândiți-vă la extinderea rețelei de autostrăzi, la eliminarea vizelor pentru Statele Unite, una din ultimele decizii!”, a declarat Bolojan pentru Euronews.
Președintele Senatului este conștient care sunt problemele care mențin neîncrederea românilor în clasa politică și, mai ales, care vor fi urmările, dacă nu se vor corecta la timp.
„Dar aceste aceste lucruri bune au fost practic mult atenuate și mult, cum să vă spun eu, obturate de percepțiile legate de lipsa de încredere în oamenii politici, de lipsa de măsuri care să facă dreptate, de aparatul public supradimensionat, de sinecurile pentru o anumită parte a clientelei politice și aceste lucruri trebuie să le corectăm.
Dacă nu vom da semnale clare că vom corecta aceste lucruri în perioada următoare, este evident că acest sentiment anti-politic va predomina și în perioada următoare, nu doar la alegerile prezidențiale, ci în anii următori.”
CITEȘTE ȘI: