Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo pe regiuni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo pe regiuni
📅 2024-11-28

Posibilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată între finalul lunii noiembrie şi primele zile din decembrie, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni.

În Banat, în perioada 25-28 noiembrie, valorile termice diurne se vor situa peste normalul climatologic, cu medii ale maximelor de 10 - 11 grade, apoi până spre finalul săptămânii tendinţa va fi de scădere, până la o medie în jurul a 5 grade. Evoluţia temperaturilor minime în prima săptămână va fi de creştere uşoară de la -1 grad şi zero grade, până la 4 grade în 29 noiembrie, ulterior în scădere. Astfel, pe 1 decembrie, sunt estimate valori între zero şi două grade. Prima săptămână din luna decembrie va fi caracterizată de un regim termic apropiat de normal, o estimare pentru maxime de 5 - 7 grade şi minime de la -2 la zero grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 29 noiembrie - 3 decembrie.

În Crişana, până joi, 28 decembrie, sunt estimate valori termice diurne în medie de 8 - 10 grade, după care, până spre finalul săptămânii, tendinţa va fi de scădere uşoară până la 5 - 6 grade. În prima săptămână de prognoză, evoluţia temperaturilor minime va fi de creştere uşoară de la -1, cel mult zero grade, până la 3 - 4 grade, în 29 noiembrie. Ulterior, temperaturile vor fi în scădere spre zero grade. Luna decembrie va debuta cu un regim termic apropiat de normal, estimarea pentru temperaturile maxime fiind de 4 - 6 grade şi pentru cele minime de la -2 la zero grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 29 noiembrie - 3 decembrie. Sunt posibile precipitaţii şi după acest interval, însă probabilitatea va fi mai mică.

În Transilvania, în intervalul 25 - 29 noiembrie, media regională a temperaturilor maxime va fi de 7 - 8 grade, posibil uşor mai ridicată în ziua de 26 noiembrie când se va apropia de 10 grade. La final de noiembrie şi în prima săptămână din decembrie, vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit, cu medii ale maximelor de 2 - 3 grade. Evoluţia temperaturilor minime va fi de creştere uşoară, de la -4 grade la cel mult un grad, în zilele de 29 şi 30 noiembrie. Pentru a doua săptămână, caracteristice vor fi minimele în jurul a -4 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 29 noiembrie - 3 decembrie, dar precipitaţii sunt posibile şi în restul intervalului, cu o probabilitate mai mică.

În Maramureş, până la finalul lunii noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 5 - 6 grade, iar pentru prima decadă a lunii decembrie sunt estimate valori în jurul a 3 grade. Evoluţia temperaturilor minime va fi de creştere uşoară de la -3 grade până la două grade, în zilele de 29 şi 30 noiembrie, apoi pentru a doua săptămână caracteristice vor fi minimele în jurul a -3 grade. Vor fi precipitaţii, cu o probabilitate ridicată în zilele de 29 şi 30 noiembrie. Posibile precipitaţii sunt prognozate şi în restul intervalului, însă probabilitatea va fi mai mică.

În Moldova, în intervalul 25 - 29 noiembrie, valorile termice diurne vor fi apropiate de normalul climatologic, cu medii ale maximelor cuprinse între 4 şi 7 grade, apoi vor scădea, în special în jurul datei de 2 decembrie, până în jurul valorii de un grad, când vremea va deveni rece. Pentru perioada 4 - 8 decembrie sunt estimate maxime termice în jurul a două grade. Temperaturile minime se vor menţine preponderent negative în primele nopţi, cu o medie între -4 şi -2 grade, vor creşte la 0 - 2 grade, în perioada 28 - 30 noiembrie, iar după 1 decembrie, sunt posibile nopţi reci, cu minime în general cuprinse între -5 şi -2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în perioada 29 noiembrie - 3 decembrie.

În Dobrogea, tendinţa va fi de încălzire uşoară şi treptată până în 29 noiembrie, de la o medie regională a temperaturilor maxime de 6 grade în prima zi din interval, până la 10 - 11 grade. Se va răci la final de noiembrie şi mai ales la început de decembrie, când media temperaturilor maxime va reveni la 6 grade, medie ce se va menţine fără variaţii semnificative până spre finalul primei decade. Evoluţia temperaturilor minime va fi asemănătoare, de creştere până pe 30 noiembrie, de la -2 grade spre 4 - 6 grade, iar ulterior de scădere. Astfel, pentru a doua săptămână, caracteristice vor fi valorile în jurul a zero grade. Intervalul cel mai probabil în care se vor semnala precipitaţii este între 30 noiembrie şi 3 decembrie.

În Muntenia, pentru finalul lunii noiembrie, la nivelul acestei regiuni sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 7 - 8 grade, valori mai ridicate (peste 10 grade) urmând a se înregistra cel mai probabil în zona de deal, unde vremea va deveni caldă. Începând cu primele zile ale lunii decembrie se va produce o răcire a vremii, astfel că, pentru 2 decembrie, sunt estimate maxime în jurul a 4 grade, medie ce se va menţine fără variaţii semnificative până spre finalul primei decade. Temperaturile minime se vor menţine preponderent negative în primele nopţi, cu o medie ce va oscila între -4 şi -2 grade. Ulterior, aceasta va creşte la 0 - 2 grade, în perioada 28 noiembrie - 1 decembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în perioada 29 noiembrie - 3 decembrie.

În Oltenia, până la finalul lunii noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 8 - 9 grade, chiar mai ridicată în 27 noiembrie când va atinge 11 grade. Începând cu primele zile ale lunii decembrie se va produce o răcire a vremii. Astfel, pentru ziua de 2 decembrie sunt estimate maxime în jurul a 4 grade, medie ce va creşte ulterior la 5 - 6 grade. Temperaturile minime se vor menţine preponderent negative în primele două nopţi, cu o medie de la -3 la -2 grade, însă vor creşte la 0 - 2 grade, în perioada 27 noiembrie - 1 decembrie. După aceea, sunt estimate minime în jurul a -2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în perioada 29 noiembrie - 3 decembrie.

La munte, în perioada 25 - 28 noiembrie, vremea se va încălzi, astfel că temperaturile maxime vor fi preponderent pozitive, cu o medie a acestora cuprinsă între 3 şi 6 grade, iar minimele vor oscila între -3 şi -2 grade. La final de noiembrie şi în prima decadă a lunii decembrie sunt estimate valori termice diurne în general de la -2 la zero grade, iar cele nocturne se vor situa în marea lor majoritate între -8 şi -4 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 29 noiembrie - 3 decembrie. 

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Europarlamentarii vor putea fi anchetați mai ușor de Parchetul lui Codruța Kovesi. Acord semnat cu EPPO

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a semnat un acord de lucru cu Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruţa Kovesi, care permite efectuarea de investigaţii în cadrul instituţiei, documentul fiind văzut de POLITICO.

(P) Aromele festive ale Crăciunului: 6 condimente care transformă orice rețetă într-o amintire de Crăciun

Nimic nu evocă magia Crăciunului mai bine decât aromele care înmiresmează casa în ajunul sărbătorilor.

Jucătoarea de tenis Iga Swiatek, depistată pozitiv cu o substanţă interzisă. Sportiva a primit doar o lună de suspendare

Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis a anunţat, joi, că poloneza Iga Swiatek (2 WTA), a acceptat o suspendare de o lună în cadrul Programului antidoping în tenis, după ce a fost depistată pozitiv cu substanţa interzisă trimetazidină (TMZ).

Când se pune grâul la încolțit de Sfântul Andrei. Cum trebuie pus pentru a visa cu cine te căsătorești

De Sfântul Andrei una dintre cele mai cunoscute tradiții este pusul grâului la încolțit. 

Parlamentul European a cerut repetarea alegerilor. Statul în care oamenii trebuie să iasă din nou la vot

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a respins joi rezultatul alegerilor parlamentare desfăşurate în Georgia la finalul lunii octombrie şi a cerut organizarea unui nou scrutin legislativ în următoarele 12 luni, relatează AFP.

Inteligența artificială revoluționează arta. Cum arată pictura realizată de robotul umanoid Ai-Da. Are o valoare uriașă

Inteligența artificială a ajuns să fie utilizată pentru a genera picturi, imagini și chiar sculpturi. 

Accident cu trei morți în Galați. O mașină a fost spulberată de un camion. Ambele vehicule, înmatriculate în aceeași țară

Tragedie pe Drumul Național 26, în județul Galați. Trei oameni și-au pierdut viața după ce în autoturismul în care se aflau a intrat frontal un camion înmatriculat în Republica Moldova.

Statele care vor fi protejate de „umbrela nucleară” a Rusiei. Cine răsuflă ușurat după anunțul Moscovei

Umbrela nucleară rusă protejează în primul rând ţările alianţei militare post-sovietice OTSC (Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă), a declarat joi secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei şi fostul ministru al Apărării Serghei Şoigu.

Țara care interzice complet rețelele sociale adolescenților. Proiectul a fost adoptat de Senat cu șanse maxime să devină lege

Australia interzice adolescenților sub 16 ani să utilizeze rețelele de socializare, după ce o lege controversată a fost adoptată de Senat. Este cea mai strictă legislație din lume, iar încălcarea ei poate duce la amenzi de peste 32 de milioane de dolari p

Vicepreședintele ANCOM dă înapoi la o zi după ce a cerut interzicerea TikTok în România: „Am propus o soluție exagerată”

Pavel Popescu, vicepreședintele ANCOM, a revenit cu o nouă declarație, asta după ce cu doar o zi înainte a cerut suspendarea TikTok în România. Oficialul a transmis că a fost vorba despre o oprinie personală și o „soluție exagerată”.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.