Eurostat: România, pe podiumul fericirii în UE. Românii se numără printre cei mai mulțumiți europeni

Eurostat: România, pe podiumul fericirii în UE. Românii se numără printre cei mai mulțumiți europeni
📅 2025-01-23

Sănătatea, familia și cariera ne pot face fericiți.

Nivelul de satisfacție față de propria viață este influențat de mai mulți factori, cum ar fi vârsta, nivelul de educație, familia și situația financiară.

Femeie: Familia, sănătatea, pentru că așa putem face tot ceea ce ne-am propus. Și e bine să avem un sprijin: un părinte, un soț, un partener, poate și un copil.

Reporter: Sunteți mulțumită de propria viață?

Femeie: Da, dar lucrez în continuare la asta.

La nivel european, locuitorii sunt satisfăcuți de viața pe care o duc, evaluările arătând o medie de 7,3 din 10 la acest capitol. Finlanda s-a remarcat ca lider, reconfirmând că este una dintre cele mai fericite țări de pe continent. Mulțumiți de calitatea vieții, alături de români, sunt și cei din Belgia, Austria și Slovenia, în timp ce bulgarii se află la polul opus. În majoritatea țărilor Uniunii Europene însă, satisfacția scade odată cu vârsta. Mai puțin în țările nordice, unde bătrânii de peste 65 de ani sunt cei mai mulțumiți de viața pe care o duc.

Gradul mare de satisfacție al vieții personale în România are legătură și cu situația economică a țării și cu puterea de cumpărare, care au crescut în ultimii 20 de ani.

Adrian Dan, profesor Universitatea din București: „În general, ne plângem către cei apropiați și mai degrabă tindem să dăm pe afară de bine în fața celor care ne întreabă ce mai facem, un cunoscut așa, și zicem: foarte bine, mă descurc, e totul bine. Satisfacția vine la pachet cu nivelul de educație: cu cât ești mai educat, cu atât ai acces la mai multe resurse financiare și, evident, ești mai satisfăcut. Cu cât ești mai la mijlocul vieții, cu atât ești mai satisfăcut. Tinerii au dificultăți ceva mai mari de integrare pe piața muncii, salarii ceva mai mici. Bătrânii au probleme de sănătate și, dacă sunt la pensie, veniturile sunt ceva mai mici.”

Potrivit unui studiu Reveal Marketing Research, 28% dintre cei chestionați au declarat că privesc cu optimism către anul 2025, procentul fiind semnificativ mai mare în rândul celor cu venituri de peste 6.000 de lei.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Eurostat: România, pe podiumul fericirii în UE. Românii se numără printre cei mai mulțumiți europeni

Deși se plâng prietenilor de lucrurile mărunte care îi deranjează, românii sunt, în general, mulțumiți de viața lor. Potrivit datelor Eurostat, suntem pe locul doi în UE, alături de Belgia, Austria și Slovenia, după Finlanda.

Vlad Oprea este vizat de șase acuzații. Procurorii DNA au scos la iveală noi ilegalități în cazul primarului din Sinaia

Primarul orașului Sinaia a fost reținut de procurorii DNA. Vlad Oprea este acuzat de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu și spălare de bani.

Marea comasare în instituțiile cu salarii de mii de euro. Guvernul vrea să taie și din sporuri în instituțiile publice

După tăierile de posturi de la Senat și Camera Deputaților, coaliția ia în calcul să reorganizeze și marile agenții, unele cu cele mai mari salarii și bonusuri din aparatul de stat.

De ce primim facturi pe minus la energie electrică. Haos din cauza unei taxe de 2 lei, care a fost amânată

Este din nou haos, pe piața de energie electrică. Milioane de consumatori primesc în această perioadă facturi la electricitate pe minus sau zero.  

ANSA: Trump vrea să retragă 20.000 de soldați americani din Europa

Agenția italiană de știri ANSA notează că președintele SUA Donald Trump vrea să reducă cu 20% numărul soldaților americani detașați deja în Europa.

Trump, la Davos: „Dacă prețul petrolului scade, războiul din Ucraina se va încheia imediat” / „SUA vor fi capitala AI”

Președintele american Donald Trump a vorbit de la distanță la Forumul Economic Mondial, joi, la Davos, în Elveția, ținând primul său discurs important în fața liderilor politici și de afaceri mondiali.

Avocatul general al Curţii Europene de Justiţie recomandă anularea directivei europene pentru salariul minim

Directiva europeană pentru salariul minim este incompatibilă du dreptul UE, consideră avocatul general CJUE Nicholas Emiliou. O acțiune de anulare a acesteia a fost introdusă de guvernul danez și Suedia, putând să aibă consecințe „dezastruoase”.

„Legea Novak” rămâne în vigoare. Echipele, obligate să aibă cel puțin 40% sportivi români pe teren

„Legea Novak”, ordinul care stabilea că cel puțin 40% dintre jucătorii din sporturile de echipă care au loc în țara noastră trebuie să fie români a fost menținută de ICCJ, instanța anulând o decizia nefavorabilă anterioară.

Familiile copiilor din centrele neautorizate din Mureș, chemate să îi primească acasă. DGASPC caută soluții urgente

Până luni, Protecția Copilului Mureș trebuie să anunțe oficial ce soluții a găsit pentru copiii din centrele sociale neautorizate, anchetate și amendate de autorități.

„Nu merita să treacă prin asta”. Povestea marinarului român eliberat de rebelii Houthi după mai bine de un an

Marinarul român răpit de rebelii Houthi în urmă cu mai bine de un an a fost eliberat și este așteptat acasă, în Constanța. Ministerul de Externe a confirmat că este în siguranță.

Good News

Only good and positive news.