Bugetarii români, revoltați de ”propaganda” care spune că sunt prea mulți: ”Campanie agresivă”. Datele oficiale îi contrazic

Bugetarii români, revoltați de ”propaganda” care spune că sunt prea mulți: ”Campanie agresivă”. Datele oficiale îi contr
📅 2024-11-22

Salariaţii din administraţia publică reclamă ceea ce ei numesc „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat”, ei susţinând că în realitate România are un bugetar la 18 locuitori, de trei ori mai puţin decât ţări precum Suedia şi Danemarca.

În acest context, angajaţii din administraţie solicită „creşterea numărului de angajaţi pentru reducerea sarcinilor”, dar şi „recunoaşterea contribuţiei sectorului bugetar la funcţionarea statului şi a mediului privat”.

Cifrele prezentate însă de reprezentanții bugetarilor în sprijinul afirmațiilor lor sunt însă contrazise de ultimele date oficiale publicate de Ministerul Finanțelor.

Numărul exact al bugetarilor din România poapte fi consultat AICI sau în documentul atașat la finalul acestui articol. 

„Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) denunţă ferm campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat şi ar consuma resurse excesive. Această propagandă are drept scop justificarea unor măsuri distructive, cum ar fi reducerea numărului de angajaţi din administraţia publică, şi foloseşte în mod parşiv conceptul de digitalizare ca pretext”, transmit sindicaliştii printr-un comunicat dat publicităţii vineri dimineaţă.

FNSA: ”România are cel mai subdimensionat sector bugetar din Uniunea Europeană”

FNSA susţine, în documentul citat, că, în realitate, România are un bugetar la 18 locuitori, de trei ori mai puţin decât ţări precum Suedia şi Danemarca şi că „realitatea pe bază de date” este aceea că „România are cel mai subdimensionat sector bugetar din Uniunea Europeană”.

”Cifrele reale contrazic categoric naraţiunile false. Raportul dintre numărul de salariaţi din administraţia publică şi populaţia deservită plasează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană: un angajat din administraţia publică, ordine publică şi apărare şi asigurări sociale din România deserveşte, în medie, 53 de locuitori, cel mai mare raport din Europa. În contrast, Germania are un raport de 1 la 29, iar Suedia de doar 1 la 21! La nivel global al bugetarilor, România are un raport de 1 bugetar la 18 locuitori, în timp ce ţări precum Suedia şi Danemarca au 1 bugetar la 6 locuitori. Această subdimensionare severă generează supraîncărcare extremă a angajaţilor, afectând direct calitatea serviciilor publice şi generează ineficienţă”, mai susţin funcţionarii din amdinistraţie.

Cifrele oficiale la zi prezentate de Ministerul Finanțelor îi contrazic însă pe sindicaliștii din FNSA. Astfel, România avea în septembrie un total de 1.266.808 salariați bugetari, din care 799.932 în administrația publică centrală și 466.876 în administrația publică locală.

Or, raportat la o populație a României de 19.000.000 de locuitor, rezultă un bugetar la aproape 15 locuitori și nu la 18 locuitori, așa cum spune FNSA.

FNSA cere să fie angajați și mai mulți bugetari

Sindicaliștii solicită ”încetarea răspândirii minciunilor care denigrează salariaţii bugetari şi promovarea unor soluţii reale”, enumerând, în acest sens, ca primă soluţie, „creşterea numărului de angajaţi pentru reducerea sarcinilor”, urmată de „digitalizarea responsabilă, utilizată pentru eficienţă, nu pentru reduceri de personal” şi „recunoaşterea contribuţiei sectorului bugetar la funcţionarea statului şi a mediului privat”.

Angajaţii din administraţia publică reclamă totodată „utilizarea abuzivă a ideii de digitalizare ca justificare pentru reducerea personalului”.

„În loc să fie văzută ca o unealtă pentru eficientizarea muncii şi îmbunătăţirea serviciilor publice, digitalizarea este folosită drept pretext pentru eliminarea angajaţilor, ignorând complet scopul real al acestui proces. Statele europene dezvoltate, unde digitalizarea este avansată, nu au redus numărul de angajaţi din sectorul bugetar, ci, dimpotrivă, au consolidat aparatul administrativ pentru a gestiona mai bine volumul de informaţii şi nevoile populaţiei. În România, însă, persoane fără competenţe reale în gestionarea digitalizării promovează o viziune dezastruoasă, în care implementarea tehnologiei devine o scuză pentru reduceri de personal, aspect ce va produce, inevitabil, degradarea continua a serviciilor publice”, mai arată documentul citat.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Cum comentează moscoviții acțiunile lui Putin, la o zi după lansarea unei rachete de ultimă generaţie în Ucraina

Moscoviţii pro-Kremlin s-au declarat vineri încrezători în victoria ţării lor, afirmând că Rusia "nu va ceda" în faţa Occidentului, la o zi după un discurs al lui Vladimir Putin ameninţător la adresa Vestului.

Salată de vinete de post – rețeta simplă cu ceapă, usturoi, tahini sau ardei. Cum se prepară salata de vinete arăbească

Salata de vinete de post este una dintre cele mai iubite rețete. Gustoasă, sănătoasă și ușor de preparat, această mâncare este perfectă atât pentru zilele obișnuite, cât și pentru perioadele de post.  

Erling Haaland riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru că nu a plătit o amendă de 65 de euro

Atacantul norvegian Erling Haaland riscă o pedeapsă cu închisoarea în Elveţia, informează Blick, potrivit L'Equipe.  

Substanțele folosite pentru dezinfectarea apei de la robinet produc un reziduu toxic de care nu se știa până acum

Un grup de compuşi chimici utilizaţi pentru dezinfectarea apei consumate de milioane de oameni din întreaga lume produce un reziduu potenţial toxic, conform unui nou studiu publicat joi în Statele Unite.

Ucraina a oferit noi date despre racheta balistică hipersonică Oreşnik, lansată de Rusia

Racheta balistică hipersonică Oreşnik lansată de Rusia joi asupra unei infrastructuri militare în oraşul ucrainean Dnipro a zburat timp de aproximativ 15 minute înainte de a-şi lovi ţinta şi a atins o viteză de 11 ori mai mare decât viteza sunetului.

VIDEO. Cea mai înaltă femeie din lume și cea mai scundă s-au întâlnit în cadrul unui eveniment organizat de Guinness Book

O întâlnire ieșită din comun a făcut senzație la Londra. Cea mai înaltă femeie din lume și cea mai scundă au stat față în față în cadrul unui eveniment pus la cale de Guinness Book.

Suedia afirmă că nu se va lăsa intimidată de provocările şi ameninţările Rusiei la adresa Occidentului

Suedia nu se va lăsa intimidată de "provocările" şi ameninţările preşedintelui rus Vladimir Putin la adresa Occidentului şi va continua să sprijine Ucraina, a declarat vineri ministrul suedez al apărării, Pal Jonson, relatează AFP.

Orbán îl va invita pe Netanyahu pentru o vizită în Ungaria, sfidând mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internațională

Prim-ministrul ungar Viktor Orbán îl va invita pe Benjamin Netanyahu în Ungaria ca un semn de protest față de Decizia Curții Penale Internaționale (CPI) privind mandatul de arestare emis împotriva liderului israelian, scrie Politico.

Europa, sub zăpadă. Ninsorile abundente provoacă perturbări ale traficului în Germania şi Franţa. Turnul Eiffel, închis

Ninsorile abundente care s-au înregistrat în zone din Europa Occidentală au provocat perturbări semnificative ale traficului rutier şi feroviar, iar Turnul Eiffel a fost închis temporar pentru vizitatori, informează DPA.  

Bugetarii români, revoltați de ”propaganda” care spune că sunt prea mulți: ”Campanie agresivă”. Datele oficiale îi contrazic

Reprezentanții sindicali ai bugetarilor spun că sunt victimele unei ”propagande” care răspândește ideea că sunt supradimensionați și cer să fie angajați și mai mulți. Cifrele pe care le prezintă în sprijinul lor sunt însă contrazise de cele oficiale.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.