Potrivit Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA, doar 26% dintre bărbați, 19% dintre femei și 20% dintre adolescenți practică exerciții de aerobic și pentru întărire musculară, transmite MSN.
Dacă sunteți printre cei care nici măcar nu respectați recomandările minime de exerciții fizice de 150 până la 300 de minute de activitate fizică de intensitate moderată pe săptămână, nu vă tratați bine corpul.
Potrivit unui nou studiu publicat în British Journal of Sports Medicine, activitatea fizică are mult de-a face cu longevitatea și sănătătea.
Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele din 2017 privind mortalitatea de la Centrul Național de Statistică în Sănătate al Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC).
Oamenii de știință au examinat cât de mult a redus sau a crescut speranța de viață activitatea fizică, pe baza datelor a peste 36.000 de americani cu vârsta de 40 de ani și mai mult.
Cercetătorii au urmărit nivelurile de activitate ale participanților folosind datele din Sondajul național de examinare a sănătății și nutriției din 2003-2006. Ei au împărțit nivelurile de activitate în patru categorii pentru a evalua impactul exercițiilor fizice asupra longevității.
Cele patru categorii sunt: persoane mai puțin active (echivalentul a 50 de minute de mers pe zi), 80 de minute de mers zilnic, 110 minute de mers zilnic și 160 de minute (3 ore) pe zi.
Rezultatele studiului au fost izbitoare. Autorul principal, Lennert Veerman, profesor de sănătate publică la Universitatea Griffith din Queensland, Australia, a scris: „Speranța de viață pe care o pot câștiga oamenii inactivi este enormă”.
Studiul a descoperit că, dacă toți oamenii ar fi la fel de activi ca primii 25% din populația cercetată, persoanele de peste 40 de ani ar putea primi în medie 5,3 ani în plus, ceea ce ar crește speranța de viață la 84 de ani.
În mod similar, dacă cei mai puțin activi și-ar mări nivelul de exerciții până la cel pentru cei mai activi, câștigul ar fi de 11 ani de viață sau mai mult.
Activitatea fizică este legată și de multe alte beneficii pentru sănătate, împreună cu speranța de viață mai ridicată.
Unele schimbări ale stilului de viață te-ar putea face mai sănătos, cum ar fi să mergi pe scări în loc să iei liftul, să optezi pentru transportul public, astfel încât să mergi pe jos până în stații și să faci pur și simplu scurte plimbări. Pe scurt, mișcă-te cât mai mult posibil.
Mersul pe jos oferă o serie de beneficii pentru sănătatea holistică. Îndepărtând bolile cronice, acest obicei simplu vă poate adăuga ani în viață.
Sănătatea inimii - Mersul regulat poate stimula sănătatea inimii prin scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de boli de inimă. Se știe că mersul pe jos întărește mușchii inimii și scade riscul de deces din cauza evenimentelor cardiovasculare.
Previne diabetul și cancerul - Mersul pe jos timp de 30 de minute în fiecare zi poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase, reducând riscul afecțiunilor legate de obezitate. Poate menține sub control glicemia și poate preveni riscul de diabet și anumite tipuri de cancer.
Mersul pe jos te menține fericit și fără stres - Unele mișcări pot îmbunătăți bunăstarea mentală. Acest exercițiu poate reduce nivelul de stres și poate îmbunătăți starea de spirit, care sunt esențiale pentru longevitatea generală.