Gestul banal care îți prelungește viața cu minim 11 ani. Concluziile spectaculoase ale unui studiu medical

Gestul banal care îți prelungește viața cu minim 11 ani. Concluziile spectaculoase ale unui studiu medical
📅 2024-11-20

Potrivit Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA, doar 26% dintre bărbați, 19% dintre femei și 20% dintre adolescenți practică exerciții de aerobic și pentru întărire musculară, transmite MSN.

Dacă sunteți printre cei care nici măcar nu respectați recomandările minime de exerciții fizice de 150 până la 300 de minute de activitate fizică de intensitate moderată pe săptămână, nu vă tratați bine corpul.

Potrivit unui nou studiu publicat în British Journal of Sports Medicine, activitatea fizică are mult de-a face cu longevitatea și sănătătea.

Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele din 2017 privind mortalitatea de la Centrul Național de Statistică în Sănătate al Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC).

Oamenii de știință au examinat cât de mult a redus sau a crescut speranța de viață activitatea fizică, pe baza datelor a peste 36.000 de americani cu vârsta de 40 de ani și mai mult.

”Speranța de viață este enormă”

Cercetătorii au urmărit nivelurile de activitate ale participanților folosind datele din Sondajul național de examinare a sănătății și nutriției din 2003-2006. Ei au împărțit nivelurile de activitate în patru categorii pentru a evalua impactul exercițiilor fizice asupra longevității.

Cele patru categorii sunt: ​​persoane mai puțin active (echivalentul a 50 de minute de mers pe zi), 80 de minute de mers zilnic, 110 minute de mers zilnic și 160 de minute (3 ore) pe zi.

Rezultatele studiului au fost izbitoare. Autorul principal, Lennert Veerman, profesor de sănătate publică la Universitatea Griffith din Queensland, Australia, a scris: „Speranța de viață pe care o pot câștiga oamenii inactivi este enormă”.

Studiul a descoperit că, dacă toți oamenii ar fi la fel de activi ca primii 25% din populația cercetată, persoanele de peste 40 de ani ar putea primi în medie 5,3 ani în plus, ceea ce ar crește speranța de viață la 84 de ani.

În mod similar, dacă cei mai puțin activi și-ar mări nivelul de exerciții până la cel pentru cei mai activi, câștigul ar fi de 11 ani de viață sau mai mult.

Activitatea fizică este legată și de multe alte beneficii pentru sănătate, împreună cu speranța de viață mai ridicată.

Beneficiile banalului mers pe jos sunt incredibile

Unele schimbări ale stilului de viață te-ar putea face mai sănătos, cum ar fi să mergi pe scări în loc să iei liftul, să optezi pentru transportul public, astfel încât să mergi pe jos până în stații și să faci pur și simplu scurte plimbări. Pe scurt, mișcă-te cât mai mult posibil.

Mersul pe jos oferă o serie de beneficii pentru sănătatea holistică. Îndepărtând bolile cronice, acest obicei simplu vă poate adăuga ani în viață.

Sănătatea inimii - Mersul regulat poate stimula sănătatea inimii prin scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de boli de inimă. Se știe că mersul pe jos întărește mușchii inimii și scade riscul de deces din cauza evenimentelor cardiovasculare.

Previne diabetul și cancerul - Mersul pe jos timp de 30 de minute în fiecare zi poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase, reducând riscul afecțiunilor legate de obezitate. Poate menține sub control glicemia și poate preveni riscul de diabet și anumite tipuri de cancer.

Mersul pe jos te menține fericit și fără stres - Unele mișcări pot îmbunătăți bunăstarea mentală. Acest exercițiu poate reduce nivelul de stres și poate îmbunătăți starea de spirit, care sunt esențiale pentru longevitatea generală.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Gestul banal care îți prelungește viața cu minim 11 ani. Concluziile spectaculoase ale unui studiu medical

Exercițiile fizice sunt cel mai adesea ignorate prin stilul de viață aglomerat al zilelor noastre. Deși există și pasionați de fitness care rareori pierd o zi la sală, majoritatea oamenilor tind să sară peste activitatea fizică.  

Năut – ce este si ce beneficii are pentru organism. Cum să introduci năutul în dieta ta. Rețete gustoase și ușor de preparat

Năutul este una dintre cele mai versatile și nutritive leguminoase, apreciat tot mai mult în bucătăriile moderne.

OMS a aprobat al doilea vaccin împotriva mpox pentru utilizare în regim de urgenţă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a aprobat marţi un vaccin împotriva mpox fabricat de compania farmaceutică japoneză KM Biologics pentru utilizare în regim de urgenţă.

Ce crede Traian Băsescu despre amenințările nucleare ale Rusiei: ”Aici nu te joci! N-ai decât să lovești, dar o să fii lovit”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost invitatul Dianei Enache la Interviurile ȘtirileProTV.ro, unde a făcut o analiză politică atât a candidaților la alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024, cât și a situației din Ucraina.

Rețete de post – 40 de idei de mâncăruri și deserturi de post simple, delicioase și rapide. Ce să gătești în post

Postul poate fi o oportunitate excelentă de a explora rețete delicioase, sănătoase și nutritive, fără ingrediente de origine animală.  

ANPC: Amenzi de peste 1,2 milioane de lei la 273 de comercianţi de pneuri uzate. „Pot pune în pericol utilizatorii”

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au sancţionat 273 de comercianţi de pneuri uzate cu 1,2 milioane de lei şi au oprit definitiv de la comercializare aproximativ 8.200 bucăţi, în valoare de peste 700.000 lei.

Sorin Grindeanu: A fost deschisă circulaţia pe încă 32 de km din A7 (Autostrada Moldovei), între Buzău şi Râmnicu Sărat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că a fost deschisă circulaţia pe încă 32 de km din A7 (Autostrada Moldovei), între Buzău şi Râmnicu Sărat.

Traian Băsescu râde de Marcel Ciolacu: ”Să-i vorbești în limba română lui Donald Trump”, e ridicol!

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost invitatul Dianei Enache la Interviurile ȘtirileProTV.ro, unde a făcut o analiză politică atât a candidaților la alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024, cât și a situației din Ucraina.

Cu cât vor creşte pensiile românilor de la 1 ianuarie 2025. Valoarea punctului de referinţă ajunge la 91 de lei

Valoarea Punctului de Referinţă (VPR), element esenţial în calculul pensiilor, va fi majorată, începând cu 1 ianuarie 2025, de la 81 de lei la 91 de lei, respectiv o creştere cu 12,1%.

Lovitură de teatru. FT: Olanda s-a răzgândit și nu mai vrea România în Schengen, după ce Austria s-a înduplecat să ne accepte

România ar putea până la urmă să nu mai intre în Schengen, în ciuda asigurărilor date de premierul Marcel Ciolacu. Motivul nu mai este refuzul Austriei, care a fost în cele din urmă înduplecată să ne accepte, ci răzgândirea Olandei, prin noua putere.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.