Marcel Ciolacu, despre alerta de drone de la Constanţa: „Nu a fost niciun pericol, dar acestea sunt procedurile”

Marcel Ciolacu, despre alerta de drone de la Constanţa: „Nu a fost niciun pericol, dar acestea sunt procedurile”
📅 2024-10-18

"Am avut o discuţie la Ministerul Apărării, înainte de emisiune, de vreo patru sau cinci ori am avut discuţia cu cine e la comandă. Am vorbit şi cu domnul Arafat. Sunt nişte lucruri care funcţionează, nu la ordinul premierului. Cu informarea prim-ministrului, cum e normal şi cred că a fost informat şi preşedintele României. Nu a fost niciun pericol, dar acestea sunt procedurile şi în situaţiile de urgenţă a trebuit să facă acel anunţ în zona municipiului Constanţa. Nu a fost niciun pericol până acum, s-au ridicat nişte avioane din Poliţia aeriană internaţională", a spus premierul, într-o emisiune TV.

Întrebat dacă există sau nu o lege pentru a fi doborâte dronele, Ciolacu a răspuns: "Dacă o dronă se îndreaptă spre un obiectiv civil sau militar va fi doborâtă. Se vede traiectoria. Nu pot intra în toate detaliile, s-a ştiut şi în seara asta, din momentul în care a intrat în apele teritoriale române sau s-a presupus acest lucru a fost timp de alarmă şi de ridicare a avioanelor F-16 şi F-18. Lucrurile sunt sub control. Acele drone care cad foarte aproape de malul Dunării de obicei sunt lovite de antiaeriana ucraineană".


Ministerul Apărării Naţionale a informat că joi, în jurul orei 17,00, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

"Conform procedurilor, au fost activate structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană Extinsă sub comandă NATO, iar ulterior Poliţia Aeriană sub comandă naţională. Ca urmare a evoluţiei ţintei aeriene pe un traseu îndreptat către frontiera de stat a României, pentru monitorizarea situaţiei au fost decolate succesiv două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole, de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea. Semnalul radar a indicat traversarea frontierei terestre a României în jurul orei 19,00, în zona localităţii Eforie Nord, evoluând ulterior în direcţia Topraisar", a precizat MApN, într-un comunicat transmis Agerpres.

MApN a menţionat că radarele de supraveghere aeriană au urmărit în permanenţă traseul ţintei care a pătruns în adâncimea teritoriului naţional pe o distanţă maximă de 14 km.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Șeful Statului major al armatei israeliene: Lumea e acum un loc mai bun fără liderul Hamas, Yahya Sinwar

Lumea este „acum un loc mai bun” fără liderul Hamas, Yahya Sinwar, a declarat joi Herzi Halevi, şeful Statului major al armatei israeliene, conform CNN.

Ultimul minut din viața lui Yahya Sinwar. Imagini filmate de o dronă israeliană cu câteva momente înainte de a fi ucis. VIDEO

Presa israeliană a publicat joi seara imagini care îl arată pe liderul Hamas, Yahya Sinwar, rănit şi plin de funingine, aşezat pe un scaun într-o reşedinţă în ruine.

Marcel Ciolacu, despre alerta de drone de la Constanţa: „Nu a fost niciun pericol, dar acestea sunt procedurile”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că nu a fost niciun pericol legat de alerta de drone din judeţul Constanţa.

Iohannis la Bruxelles: UE să transmită un mesaj ferm de susţinere a R. Moldova în procesul de integrare europeană

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat, joi, în cadrul Consiliului European, pentru un mesaj ferm din partea UE de susţinere a Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, relatează Agerpres.  

Copiii dispăruți din Hunedoara se întorc în țară. Când vor fi predați Poliției Române

Cei trei copii dați dispăruți în Hunedoara și găsiți în Serbia alături de tatăl lor se vor întoarce în șară în noaptea de joi spre vineri, au declarat surse pentru Știrile ProTV.  

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.