Iohannis la Bruxelles: UE să transmită un mesaj ferm de susţinere a R. Moldova în procesul de integrare europeană

Iohannis la Bruxelles: UE să transmită un mesaj ferm de susţinere a R. Moldova în procesul de integrare europeană
📅 2024-10-18

"Preşedintele României a pledat pentru transmiterea de către UE a unui mesaj ferm de susţinere a Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, mai ales în contextul electoral de la Chişinău, condamnând ingerinţele şi tentativele de destabilizare ale Federaţiei Ruse", a informat Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, sprijinul european pentru Republica Moldova trebuie realizat prin toate mijloacele necesare, pe palierele economic, financiar şi de securitate.

Şeful statului a salutat vizita recentă a preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Chişinău şi lansarea unui Plan de creştere pentru Republica Moldova.

Principalele subiecte de pe agenda Consiliului European au vizat situaţia din Ucraina, evoluţiile din Orientul Mijlociu, competitivitatea Uniunii Europene şi gestionarea migraţiei.

De asemenea, agenda liderilor a inclus discuţii privind Republica Moldova, Georgia, susţinerea sistemului multilateral şi a ordinii internaţionale bazate pe reguli, preţurile ridicate în domeniul energiei, precum şi alte teme legate de relaţiile externe ale UE.

Consiliul European şi-a reafirmat sprijinul deplin pentru traseul european al Republicii Moldova şi pentru progresul acesteia pe calea reformelor şi a stabilităţii. De asemenea, Consiliul a reiterat susţinerea faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană au condamnat ingerinţele Federaţiei Ruse în procesele democratice din Republica Moldova şi au salutat adoptarea celui de-al treilea pachet de sancţiuni împotriva celor responsabili de acţiuni menite să submineze suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova. 

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Șeful Statului major al armatei israeliene: Lumea e acum un loc mai bun fără liderul Hamas, Yahya Sinwar

Lumea este „acum un loc mai bun” fără liderul Hamas, Yahya Sinwar, a declarat joi Herzi Halevi, şeful Statului major al armatei israeliene, conform CNN.

Ultimul minut din viața lui Yahya Sinwar. Imagini filmate de o dronă israeliană cu câteva momente înainte de a fi ucis. VIDEO

Presa israeliană a publicat joi seara imagini care îl arată pe liderul Hamas, Yahya Sinwar, rănit şi plin de funingine, aşezat pe un scaun într-o reşedinţă în ruine.

Marcel Ciolacu despre alerta de drone de la Constanţa: „Nu a fost niciun pericol, dar acestea sunt procedurile”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că nu a fost niciun pericol legat de alerta de drone din judeţul Constanţa.

Iohannis la Bruxelles: UE să transmită un mesaj ferm de susţinere a R. Moldova în procesul de integrare europeană

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat, joi, în cadrul Consiliului European, pentru un mesaj ferm din partea UE de susţinere a Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, relatează Agerpres.  

Copiii dispăruți din Hunedoara se întorc în țară. Când vor fi predați Poliției Române

Cei trei copii dați dispăruți în Hunedoara și găsiți în Serbia alături de tatăl lor se vor întoarce în șară în noaptea de joi spre vineri, au declarat surse pentru Știrile ProTV.  

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.