Putin știe foarte bine că Trump e sensibil la complimente. Dorința liderului american, auzită la Moscova

Putin știe foarte bine că Trump e sensibil la complimente. Dorința liderului american, auzită la Moscova
📅 2025-01-25

„Complimentele lui Putin sunt doar o formă abilă de manipulare”, a reacționat prompt liderul ucrainean.

Dorința exprimată public de Donald Trump de a se întâlni cât mai curând cu omologul lui rus a fost auzită la Moscova. Iar Putin știe foarte bine că Trump e sensibil la complimente.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Cel mai bine ar fi să ne întâlnim și să discutăm calm despre toate subiectele de interes comun pe baza realităților existente. Noi suntem gata să ne așezăm la masă”.

Matthew Chance, corespondent CNN: „Președintele Vladimir Putin a avut numai cuvinte de laudă pentru președintele Trump. În interviul acordat televiziunii ruse de stat, Putin a insistat că a avut mereu o relație exclusiv profesională, de afaceri, cu liderul american, pe care a dat de înțeles că îl apreciază foarte mult”.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Am auzit de posibile noi sancțiuni împotriva Rusiei. Mă îndoiesc că (Trump) ar lua decizii care să facă rău economiei americane. Nu e doar un om inteligent, ci și pragmatic. Și nu l-aș putea contrazice când spune că, dacă ar fi fost președinte (în 2022), dacă nu i-ar fi fost furată victoria în 2020, ar fi putut fi evitată criza din Ucraina”.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Putin vrea să continue războiul și să-i manipuleze pe liderii lumii, vrea mai ales să manipuleze dorința președintelui Statelor Unite de a încheia pacea. Sunt încrezător că tertipurile Rusiei nu vor mai avea succes”.

În altă ordine de idei, în prima sa deplasare internă de la preluarea mandatului, Donald Trump a vizitat California și Carolina de Nord, state devastate recent de incendii catastrofale și uraganul Helene. Trump s-a dezlănțuit împotriva agenției federale care intervine după dezastre naturale.

Donald Trump: „O să semnez un ordin executiv care să inițieze reformarea din temelii a FEMA. Poate chiar desființăm FEMA. Sincer să fiu, cred că FEMA nu e deloc ce trebuie, s-a dovedit un dezastru”.

Trump a mers și mai departe, condiționând ajutorul federal pentru localnicii rămași fără case.

În altă ordine de idei, președintele republican a confirmat inițierea operațiunilor de expulzare a imigranților ilegali.

Donald Trump: „Deportările merg de minune. ÎI dăm afară pe infractori, pe criminali. De ei scăpăm primii”.

Două avioane militare americane care transportau 538 de persoane expulzate din Statele Unite au aterizat azi-noapte în Guatemala. Autoritățile au estimat că ar fi intre 11 si 15 milioane de imigranți ilegali pe teritoriul american.

Între timp, Departamentul de Interne al administraţiei Trump a anunţat schimbarea numelui Golfului Mexic în Golful Americii, iar vârful Denali din Alaska a revenit la denumirea de Muntele McKinley. Deşi Trump poate cere Serviciului Geologic al SUA să schimbe niște nume pe hărțile de uz intern, este puţin probabil ca aceste schimbări să fie recunoscute la nivel internaţional.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Putin știe foarte bine că Trump e sensibil la complimente. Dorința liderului american, auzită la Moscova

„Donald Trump nu este doar inteligent, ci și pragmatic”, îl laudă Vladimir Putin pe liderul american, care i-a propus să se întâlnească pentru a discuta despre războiul din Ucraina.

Sindicaliștii din poliție și armată, nemulțumiți după negocierile de la Guvern: „Avem deja un calendar pentru proteste”

După protestele rezerviștilor militari și ale sindicaliștilor din mai multe domenii, reprezentanții lor au mers, vineri seară, la consultări la Palatul Victoria.

Luvru e deteriorat și supraaglomerat. Semnal de alarmă tras de directoarea celui mai vizitat muzeu din lume

Un memoriu redactat de directoarea muzeului Luvru, și ajuns în presa franceză, dezvăluie starea dezastruoasă a faimosului obiectiv turistic, înființat în 1793.

Plaje pustii și cherhanale pline. Cum au profitat turiștii de vremea nefavorabilă pe litoral

Pe litoral a plouat în reprize, iar pe plajă a fost ceață. Mulți turiști au renunțat la plimbările pe faleză și au rămas în hoteluri la masaj și relaxare.

Retrogradarea României în categoria nerecomandată investițiilor aduce și cel mai grav scenariu: „Toți ne vom împrumuta”

Vin din nou semnale îngrijorătoare privind economia României. Agenția de rating Standard and Poor's a revizuit perspectiva României de la stabilă la negativă, după ce Fitch, o altă agenție de renume mondial, a făcut același lucru luna trecută.

Kosovarii jubilează după decizia UEFA: "Lovitură grea: apelul a fost respins!"

FOTO Cea mai atrăgătoare jurnalistă sportivă a ajuns să câștige mai mult decât iubitul fotbalist

Coiful de aur de la Coțofenești și brățările dacice furate din Muzeul Drents ar putea fi topite. Artefactele nu se pot vinde

Bucăți inestimabile din istoria țării noastre au fost furate în Olanda. Hoții au pus mâna pe vestitul Coif de aur de la Coțofenești și trei brățări dacice reunite într-o expoziție despre tezaurul dacic și expuse la Muzeul Drents din Assen.

Pârtiile, luate cu asalt de turiștii veniți să sărbătorească Ziua Unirii la munte: Ne bucurăm de soarele extraordinar

O zi superbă la munte, cu soare, temperaturi agreabile, dar și multă zăpadă. În vreme ce unii turiști au ales pârtiile pentru schi și săniuș, alții au pornit în plimbare pe trasee de altitudine, unde peisajul este demn de poveștile de la Polul Nord.

Gestul făcut de Klaus Iohannis după furtul artefactelor dacice din Muzeul olandez Drents. Mesajul transmis de la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a avut un schimb de mesaje cu premierul Ţărilor de Jos, Dick Schoof, referitor la furtul artefactelor dacice din Muzeul Drents, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Good News

Only good and positive news.