Ministerul ucrainean de Externe a negat că intenţionează să dezvolte arme nucleare de distrugere în masă

Ministerul ucrainean de Externe a negat că intenţionează să dezvolte arme nucleare de distrugere în masă
📅 2024-10-18

"Dezminţim în mod oficial insinuările din surse anonime din publicaţia BILD despre presupusele planuri ale Ucrainei de a dezvolta arme de distrugere în masă", a declarat Ministerul de Externe de la Kiev într-un comunicat în care susţine respectarea Tratatului de neproliferare (NPT) şi care aminteşte că Ucraina a renunţat la armele nucleare pe care le avea atunci când a devenit independentă de URSS.

Ministerul ucrainean de Externe a emis acest comunicat la scurt timp după ce un jurnalist al publicaţiei germane BILD a spus că o sursă oficială ucraineană anonimă a asigurat că Ucraina este pregătită să înceapă să dezvolte arme nucleare în câteva săptămâni pentru a se proteja de Rusia, potrivit Ukrainska Pravda.

Informaţia a fost publicată în aceeaşi zi în care preşedintele Volodimir Zelenski a spus că i-a transmis fostului preşedinte şi candidat republican la Casa Albă, Donald Trump, în timpul întâlnirii pe care cei doi au avut-o luna trecută la New York, că Ucraina va fi forţată să dezvolte arme nucleare dacă nu este acceptată în NATO.

Preşedintele Zelenski a declarat ulterior că nu a spus niciodată că administraţia sa se pregăteşte "să creeze arme nucleare sau ceva de genul acesta".

Volodimir Zelenski a mai amintit că Ucrainei i s-a promis în scris, în Memorandumul de la Budapesta, că integritatea sa teritorială va fi garantată în schimbul renunţării la armele nucleare pe care le deţinea pe teritoriul său ca republică membră a URSS.

"Aceasta înseamnă că (Memorandumul de la Budapesta) nu este o umbrelă foarte bună pentru securitatea noastră. De aceea am spus că nu există alternative în afară de NATO. Acesta a fost semnalul meu. Dar nu vrem să creăm arme nucleare", a subliniat şeful statului ucrainean.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Zelenski susţine că 10.000 de nord-coreeni vor lupta alături de ruşi în Ucraina: „Este primul pas către războiul mondial”

Preşedintele Ucrainei a acuzat joi Coreea de Nord că a desfăşurat ofiţeri alături de Rusia şi se pregăteşte să trimită mii de soldaţi pentru a ajuta efortul de război al Moscovei, relatează Reuters.  

Ministerul ucrainean de Externe a negat că intenţionează să dezvolte arme nucleare de distrugere în masă

Ministerul ucrainean de Externe a negat, într-un comunicat, că intenţionează să dezvolte arme de distrugere în masă, aşa cum s-a sugerat în informaţiile publicate de ziarul german BILD, informează vineri EFE.

Reacția lui Eduard Novak în scandalul celor 160.000 de euro din medaliile olimpice. „Ridică multe semne de întrebare”

Fostul ministru Eduard Novak a făcut precizări vineri, după decizia de a acorda o recompensă în cuantum de 160.000 de euro contabilei de la Federaţia Române de Canotaj, instituţie condusă de Elisabeta Lipă.

Canada intenţionează să ofere Ucrainei un pachet de ajutor militar în valoare de 47 de milioane de dolari

Canada intenţionează să ofere Ucrainei un pachet de ajutor militar în valoare de 47 de milioane de dolari americani (64,8 milioane de dolari canadieni), care va include arme de calibru mic, muniţie şi echipament de protecţie.

Un vaccin cu bacterii modificate, promiţător ca imunoterapie împotriva cancerului. Ce spun cercetătorii

Cercetătorii americani au proiectat bacterii ca vaccinuri personalizate împotriva cancerului care activează sistemul imunitar pentru a căuta şi distruge în mod specific celulele canceroase.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.