"Skinnytok, o tendinţă care promovează slăbirea extremă pe internet. Inacceptabil", a scris ministrul într-un mesaj postat pe LinkedIn, precizând că a sesizat Comisia Europeană şi Autorite de Regulation de la Communication Audiovisuelle et Numerique (Arcom).
"Fac din protecţia minorilor online una dintre priorităţile mele", a adăugat ea într-o înregistrare video postată pe cea mai mare reţea de socializare din lume, dând asigurări că nu va lăsa "platformele să se eschiveze de la responsabilităţile lor"resse.
Arcom a declarat pentru AFP că "s-a ocupat deja de această problemă, având în vedere riscul pentru sănătatea publică pe care îl poate reprezenta acest fenomen". De asemenea, autoritatea a precizat că doreşte să "colecteze informaţiile necesare pentru a caracteriza acest risc în Franţa" şi "să afle ce mijloace a pus în aplicare TikTok pentru a răspunde la acesta".
Contactat de AFP, TikTok nu a avut nicio reacţie imediată. Pe reţea, cuvântul-cheie "skinny" a fost asociat cu peste 500.000 de postări până vineri la prânz, potrivit Agerpres.
Aceste videoclipuri, care prezintă în principal femei tinere, conţin sfaturi despre cum să slăbeşti.
Platforma a introdus un mesaj de prevenire, afişat sub forma unui banner deasupra postărilor, care duce utilizatorii la o pagină despre tulburările alimentare.
La începutul lunii martie, deputaţii francezi au aprobat crearea unei comisii care să investigheze efectele psihologice ale TikTok asupra copiilor şi adolescenţilor, deoarece reţeaua socială este deosebit de populară în rândul tinerilor.
Preşedintele Arcom, Martin Ajdari, va fi audiat de această comisie pe 20 mai.