Sejururile la pensiunile din Delta Dunării s-au ieftinit. Cât costă acum o noapte de cazare în "paradisul pescarilor"

Sejururile la pensiunile din Delta Dunării s-au ieftinit. Cât costă acum o noapte de cazare în "paradisul pescarilor"
📅 2024-10-29

Pentru cei care doresc mai mult confort, sejururile la pensiuni sunt, acum, mai ieftine. O altă ofertă, este o zi petrecută cu localnicii în barcă, la pescuitul tradițional, cu năvod.

La 20 de kilometri de minunatul sat lipovenesc Jurilovca, se ajunge cu barca la Gura Portiței, locul preferat al pescarilor, dar și tărâmul dintre Dunăre și mare.

Ion Luca a venit aici pentru prima dată în urmă cu câțiva și s-a îndrăgostit iremediabil de frumusețile Lacului Razelm. Toate grijile, spune el, dispar atunci când urci în barcă.

Ion Luca, turist: "Este un loc în care te relaxezi, te calmezi, indiferent de problemele pe care le ai, aici se uită".

Vasile Braias, turist: "Vremea a ținut cu noi, în rest, dacă mă lasați pe malul bălții, să-mi fac condițiile mele, să am un scaun, liniște, nici mâncare nu-mi trebuie".

Mulți își doresc ca experiența să fie cât mai autentică. Și pentru că vremea le permite, innopteaza în cort, pe plajă, pentru că locul are în spate Delta și în față marea.

Marcel Conrad, pescar: "De multe ori pun sacul de dormit și mă culc acolo. Merg, merg pe jos, am servit ceva acolo, o bucățică de șuncă, un pește dacă l-am prins".

Există activități și pentru cei care își doresc să se familiarizeze cu obiceiurile localnicilor. Oaspeții petrec o zi cu pescarii autentici, în barcă, apoi se bucură împreună de o masă pregătită după rețetele lipovenești. Prețurile sunt stabilite în funcție de distanță și de durată și pornesc de la 100 lei.

Cătălin Balaban, președintele Asociației de pescari Golovița: "Îi luăm în ambarcațiunile noastre pescărești, mergem pe apă, controlăm câteva vintire și apoi, parte din captură o luăm acasă pentru a o găti. Un pește local, pregătit de oamenii din Deltă".

Interesant pentru turiști este și pescuitul la năvod, care ține foarte mult de lucrul în echipă. Opt lotci prinse între ele sunt tractate de un vapor. În mijlocul lacului, unde își pun plasele, lotcile se poziționează în cerc.

Marius Lazăr, reprezentantul unei pensiuni: "Lumea vine pentru pescuit, pentru păsări, sunt foarte mulți care aleg partea de birdwatching, sunt curse cu caiacul. Încercăm să oferim o paletă cât mai variată de activități, astfel încât și pe partea de toamnă Delta să fie la fel de interesantă precum în vară".

O noapte de cazare la Jurilovca, de pildă, costă toamna, în jur de 200 lei. Însă frumusețea Deltei, este întotdeauna gratis.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Număr uriaș de americani care au votat anticipat. Atuurile lui Trump și marele minus al lui Harris. "Ei sunt răspunzători!"

Americanii stau câteva ore la coadă, ca să voteze anticipat, într-unul dintre cele mai disputate scrutinuri prezidențiale din ultimele decenii.

Sejururile la pensiunile din Delta Dunării s-au ieftinit. Cât costă acum o noapte de cazare în "paradisul pescarilor"

După luni de prohibiție, Delta Dunării devine toamna un paradis al pescarilor. Dincolo de pasiunea pentru dat la undiță, mulți vor să stea câteva zile departe de aglomerația orașelor, iar de cele mai multe ori dorm în cort și își gătesc la ceaun.

Doi soți au găsit 2.500 de lei în drum spre racla cu moaștele Sf. Dimitrie. Descoperirea făcută când au sunat la Poliție

Graba şi neatenţia erau să-l coste pe un preot din Bucureşti 2.500 de lei, pe care i-a uitat pe capota maşinii sale, aflată în parcarea de pe Dealul Mitropoliei.

De ce tinerii evită să vorbească la telefon. Apelurile sunt tot mai rare

Vorbim la telefon mai puțin, dar folosim internetul mai mult. Anul trecut, am discutat cu un miliard de minute mai puțin decât în 2022, în rețelele mobile.  

Șoferii își pot pune becuri LED la mașini. Care sunt condițiile anunțate de RAR

Șoferii din România își pot monta la automobile becuri LED, în locul celor originale ale mașinii, a transmis Registrul Auto Român (RAR), marți, după ce a aprobat aceste dispozitive.  

Locurile din România în care nu poți recicla PET-urile. Nu există centre de colectare. „Foarte mulți ezită să facă asta”

Românii învață să recicleze. Peste 80% din ambalajele de plastic, sticlă și aluminiu cu sigla Sistemului de Garanție Returnare au fost distruse în septembrie.

Doi români din trei care au suferit un AVC rămân cu sechele grave. Puțini reușesc să găsească un loc pentru recuperare

După ce au trecut printr-un accident vascular cerebral, două persoane din trei rămân cu sechele grave. Dureros este că România nu le poate asigura suferinzilor locurile necesare pentru recuperare.  

În București se trăiește ca în vestul Europei. Locuitorii au la dispoziție, în medie, 18.500 de euro pe an pentru cheltuieli

În București se trăiește ca în vestul Europei. Cel puțin asta arată un studiu recent care a comparat sumele pe care le au la dispoziție locuitorii țărilor europene pentru mâncare, cumpărături, vacanțe, și alte cheltuieli de zi cu zi.

Parlamentarii au decis când sunt așteptați bucureștenii la referendum. Inițiativa trebuie promulgată de președinte

Proiectul de lege care permite ca un referendum local să poată avea loc în aceeași zi și în aceleași secții de vot cu alegerile prezidențiale, locale sau euro-parlamentare, a fost adoptat de Camera Deputaților ca for decizional.  

Începe distribuirea ajutorului pentru încălzire. Cine sunt beneficiarii și ce condiții trebuie îndeplinite pentru acordare

Odată cu venirea frigului, autoritățile încep să distribuie ajutoarele pentru cei care reșusesc, cu greu, să-și plătească utilitățile.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.