Doi soți au găsit 2.500 de lei în drum spre racla cu moaștele Sf. Dimitrie. Descoperirea făcută când au sunat la Poliție

Doi soți au găsit 2.500 de lei în drum spre racla cu moaștele Sf. Dimitrie. Descoperirea făcută când au sunat la Poliție
📅 2024-10-29

Din fericire pentru bărbat, teancul a fost descoperit de o familie venită din Baia Mare. Cum nu ştiau cine a pierdut banii, oamenii au sunat la 112, iar poliţiştii i-au ajutat să-l găsească pe proprietar.

Aşa şi-a început vacanţa în Capitală o familie din Baia Mare. Primul obiectiv pe care au vrut să-l viziteze cei doi soţi a fost Dealul Patriarhiei, unde tocmai se încheia pelerinajul sfântului Dimitrie. Până să apuce să aprindă o lumânare, oamenii au zărit pe o maşină un teanc de bani.

Andrei Stroia, tanarul care a găsit banii: „Nu ştiam dacă e un semn sau o încercare... mă rog, orice mi-a trecut prin cap. Era un număr afişat pe parbrizul maşinii, însă am considerat că cel mai firesc e să apelez poliţia. Era un preot destul de speriat…”
Reporter: „El ştia că i-a pierdut?”
Andrei Stroia: „Atunci a realizat când a văzut şi prezenţa poliţiei.”
Reporter: „Şi-a dat seama cum i-a pierdut?”
Andrei Stroia: „Zicea că da, îl sunase cineva la telefon, s-a luat cu discuţia şi luat a fost, ca să zic aşa!”

Gestul tânărului i-a impresioant pe ceilalţi pelerini şi nu a fost trecut cu vederea nici de reprezentanţii patriarhiei romane.

Bărbat: „Foarte frumos. Va primi şi el... se întoarce îndesat. Ştiţi cum zice Mântuitorul, un pas dacă faci spre mine, eu voi face spre tine o mie.”

Preot Adrian Agachi, purtatorul de cuvânt al Patriarhiei Române: „Este de datoria fiecăruia dintre noi să ajutăm la recuperarea bunurilor pierdute. Un gest creştin frumos şi semnul educaţiei desăvârşite. Acest fapt demonstrează că valorile creştine şi comportamentul civic sunt importante în rândul tinerilor iar persoana care a acţionat astfel merită felicitări pentru onestitatea şi promptitudinea de care a dat dovadă.”

Poliţiştii le atrag atenţia celor care se gândesc să-şi însuşească bunuri pierdute că dacă fac asta comit o infracţiune, pedepsită cu închisoarea.

Francisco Iaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei: „În cazul pierderii unor sume de bani sau bunuri să sesizeze poliţia, la numărul unic de urgenţă 112 sau să le predea unităților de poliţie pentru a fi identificaţi proprietarii şi pentru a fi înapoiate.”

Nu în ultimul rând, poliţiştii ne recomandă în cazul în care găsim pe stradă un portofel, să sunăm la 112 şi să evităm să-l atingem, pentru a nu distruge eventuale probe dacă proprietarul a fost victima unei tâlhării sau a unui furt.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Număr uriaș de americani care au votat anticipat. Atuurile lui Trump și marele minus al lui Harris. "Ei sunt răspunzători!"

Americanii stau câteva ore la coadă, ca să voteze anticipat, într-unul dintre cele mai disputate scrutinuri prezidențiale din ultimele decenii.

Sejururile la pensiunile din Delta Dunării s-au ieftinit. Cât costă acum o noapte de cazare în "paradisul pescarilor"

După luni de prohibiție, Delta Dunării devine toamna un paradis al pescarilor. Dincolo de pasiunea pentru dat la undiță, mulți vor să stea câteva zile departe de aglomerația orașelor, iar de cele mai multe ori dorm în cort și își gătesc la ceaun.

Doi soți au găsit 2.500 de lei în drum spre racla cu moaștele Sf. Dimitrie. Descoperirea făcută când au sunat la Poliție

Graba şi neatenţia erau să-l coste pe un preot din Bucureşti 2.500 de lei, pe care i-a uitat pe capota maşinii sale, aflată în parcarea de pe Dealul Mitropoliei.

De ce tinerii evită să vorbească la telefon. Apelurile sunt tot mai rare

Vorbim la telefon mai puțin, dar folosim internetul mai mult. Anul trecut, am discutat cu un miliard de minute mai puțin decât în 2022, în rețelele mobile.  

Șoferii își pot pune becuri LED la mașini. Care sunt condițiile anunțate de RAR

Șoferii din România își pot monta la automobile becuri LED, în locul celor originale ale mașinii, a transmis Registrul Auto Român (RAR), marți, după ce a aprobat aceste dispozitive.  

Locurile din România în care nu poți recicla PET-urile. Nu există centre de colectare. „Foarte mulți ezită să facă asta”

Românii învață să recicleze. Peste 80% din ambalajele de plastic, sticlă și aluminiu cu sigla Sistemului de Garanție Returnare au fost distruse în septembrie.

Doi români din trei care au suferit un AVC rămân cu sechele grave. Puțini reușesc să găsească un loc pentru recuperare

După ce au trecut printr-un accident vascular cerebral, două persoane din trei rămân cu sechele grave. Dureros este că România nu le poate asigura suferinzilor locurile necesare pentru recuperare.  

În București se trăiește ca în vestul Europei. Locuitorii au la dispoziție, în medie, 18.500 de euro pe an pentru cheltuieli

În București se trăiește ca în vestul Europei. Cel puțin asta arată un studiu recent care a comparat sumele pe care le au la dispoziție locuitorii țărilor europene pentru mâncare, cumpărături, vacanțe, și alte cheltuieli de zi cu zi.

Parlamentarii au decis când sunt așteptați bucureștenii la referendum. Inițiativa trebuie promulgată de președinte

Proiectul de lege care permite ca un referendum local să poată avea loc în aceeași zi și în aceleași secții de vot cu alegerile prezidențiale, locale sau euro-parlamentare, a fost adoptat de Camera Deputaților ca for decizional.  

Începe distribuirea ajutorului pentru încălzire. Cine sunt beneficiarii și ce condiții trebuie îndeplinite pentru acordare

Odată cu venirea frigului, autoritățile încep să distribuie ajutoarele pentru cei care reșusesc, cu greu, să-și plătească utilitățile.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.