România va avea în acest an încă 84 de km de autostradă. Ce drumuri promite premierul că va da în circulație

România va avea în acest an încă 84 de km de autostradă. Ce drumuri promite premierul că va da în circulație
📅 2024-10-18

La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că lucrările la cele patru loturi din acest tronson sunt devansate, două cu o jumătate de an şi două cu un an.

Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu au făcut, vineri, o vizită pe şantierul Autostrăzii A7, tronsonul Buzău-Focşani, în zona Vadu Paşii, pentru a verifica stadiul lucrărilor.

”În spatele nostru este al doilea pod ca şi mărime din România. Are o deschidere de 1.360 de metri. E lucrarea cea mai complicată pe acest lot. Din discuţiile avute cu domnul ministru şi cu constructorul, anul acesta se vor da în folosinţă 84,6 kilometri de la Buzău la Focşani şi mai sunt cele două loturi între Ploieşti şi Pietroase, aproape încă 50 de kilometri”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a reamintit faptul că Ministerul Transporturilor a tras din PNRR 1,5 miliarde din cele 2,3 miliarde alocate.

”Am tot auzit discuţii că nu s-au tras sume din PNRR. Vă anunţ că Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, a tras până acum din PNRR 1,5 miliarde din cele 2,3 miliarde alocate pentru infrastructura rutieră. Ca să închidem şi această discuţie. Nu ştiu de ce ne lansăm în astfel de contradicţii în loc să vorbim de buna guvernare, pe care am avut-o, cu bunele şi rele ei, am avut-o împreună. Este pentru prima oară când vedem ceva concret şi nu promisiuni înainte de campania electorală”, a declarat premierul.

Sorin Grindeanu a prezentat un calendar al deschiderii circulaţiei pe aceste tronsoane.

”Am să vă dau câteva date concrete apropo de zilele când vom putea începe să circulăm pe aceste patru loturi. Undeva în jurul datei de 1 noiembrie se dă în circulaţie lotul de lângă Focşani - lotul 4, acea cocoaşă. După o săptămână vom da în circulaţie loturile 1 şi 2. După altă săptămână o să dăm drumul în circulaţie pe Craiova, mergem la drumul expres, şi acolo mai dăm drumul. Şi după încă o săptămână venim aici şi dăm drumul la lotul 3. Deci asta înseamnă că undeva până în 1 decembrie toate cele patru loturi vor fi date în circulaţie”, a explicat ministrul Transporturilor.

El a adăugat că termele pe cele patru loturi sunt devansate.

”Eu aş vrea să spun un lucru, fiindcă e important, şi care scoate în evidenţă seriozitatea celor care au construit şi construiesc pe acest lot. Termenele pe lotul 1 şi 4, să ştiţi că sunt în mai 2025, termenele pe loturile 2 şi 3, decembrie 2025. Deci vorbim de o devansare pe două dintre ele cu un an, pe celelalte două cu şase luni. Eu cred că merită toate aprecierile noastre. Asta nu înseamnă că de la Focşani în sus, fiindcă e acelaşi constructor, Focşani-Bacău, Bacău-Paşcani, la anul nu vom vedea, am convingerea acelaşi lucru. Fiindcă la anul se vor da în circulaţie şi loturile înspre nord, până spre Paşcani. E un lucru important”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

El a anunţat că, pe autostrada Piteşti-Sibiu, în această toamnă va fi deschisă circulaţia pe primii 15-16 kilometri, de la Piteşti la Curtea de Argeş.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

România va avea în acest an încă 84 de km de autostradă. Ce drumuri promite premierul că va da în circulație

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, că anul acesta se va circula pe cei 84,6 kilometri din Autostrada A7 de la Buzău la Focşani.

Ciolacu, despre situaţia de la FR de Canotaj: Nu am de ce să trimit Corpul de Control la Agenţia Naţională pentru Sport

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că lucrurile au fost clarificate în privinţa situaţiei premierii sportivilor olimpici, urmare a discuţiilor purtate cu preşedintele ANS, Elisabeta Lipă, şi cu şeful COSR, Mihau Covaliu.  

Răsturnare de situație. Ce sentință definitivă a primit polițistul din Brașov care vindea cocaină în uniformă

Curtea de Apel Braşov a decis, prin sentinţă definitivă, că fostul poliţist condamnat pentru trafic de droguri într-un dosar instrumentat de către DIICOT trebuie să-şi petreacă următorii 2 ani şi 10 luni în penitenciar.

Femeia din Gorj care a tăiat cauciucurile mașinilor de poliție din curtea unei secții a fost reținută

Femeia de 44 de ani, cu afecţiuni psihice, care a intrat în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, unde a tăiat pneurile a zece autospeciale şi a sustras opt plăcuţe cu numerele de înmatriculare, a fost reţinută de poliţişti.

Cei trei frați dați dispăruți din Hunedoara ar fi fost răpiți de tatăl lor. Anchetă pentru a afla cum a ieșit cu ei din țară

Omul de afaceri acuzat că și-ar fi răpit cei trei copii și ar fi fugit cu ei în Serbia a fost adus de bunăvoie joi noapte în țară.  

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.