Cei trei frați dați dispăruți din Hunedoara ar fi fost răpiți de tatăl lor. Anchetă pentru a afla cum a ieșit cu ei din țară

Cei trei frați dați dispăruți din Hunedoara ar fi fost răpiți de tatăl lor. Anchetă pentru a afla cum a ieșit cu ei din
📅 2024-10-18

Polițiștii din Hunedoara au mers după el în țara vecină și l-au convins să revină în România împreună cu fetita si cei doi băieți ai săi. Cei mici au fost preluați și plasați în grija statului, iar pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal.

Polițiștii din Hunedoara i-au adus pe cei trei copii si pe tatăl lor cu mașina, din Serbia. Oamenii legii au mers peste graniță joi noapte ca să îl convingă pe Adrian Marțian să revină acasă. Discuțiile au durat câteva ore, iar la final, bărbatul a acceptat să revină în țară. Cei patru au trecut frontiera pe la Portile de Fier 1. Bărbatul a susținut permanent că nu a încălcat legea.

Reporter: Unde ați fost cu copiii?

Adrian Marțian: „Nu am fost nicăieri, unde am fost?”

Reporter: Cum ați trecut în Serbia?

Adrian Marțian: „Cum? Legal…”

Dan Dogaru, avocatul bărbatului: „Nu e nicio situație gravă sau ieșită din comun.”

Reporter: Este reținut.

Dan Dogaru, avocatul bărbatului: „Nu, nici vorbă de așa ceva. Vine de bună voie, explică situația, nu sunt probleme.”

Reporter: Copiii ce fac?

Dan Dogaru, avocatul bărbatului: „Foarte bine sunt copiii.”

Reporter: Dar ați aflat cum a trecut?

Dan Dogaru, avocatul bărbatului: „Nu, sincer, nu.”

Informații neconfirmate încă oficial arată că, în aceste zile, cel puțin una dintre mașinile pe care le deține omul de afaceri Adrian Marțian ar fi trecut în Serbia pe la Porțile de Fier I.

O anchetă internă este menită să clarifice împrejurările în care bărbatul și copiii acestuia ar fi părăsit teritoriul național prin acest punct de frontieră. Un minor nu poate ieși legal din țară fără să fie însoțit de ambii părinți sau fără o procură notarială. Toate înregistrările video, inclusiv cele de pe bodycam-urile polițiștilor de frontieră au fost ridicate și sunt verificate de anchetatori.

Corina Moraru, purtător de cuvânt IJPF Mehedinți: „Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, prin lucrătorii de Poliție Judiciară, desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat în vederea stabilirii modului în care minorii au părăsit teritoriul național.”

Adrian Marțian este acuzat de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare și participație improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

De la Porţile de Fier I, bărbatul a fost adus de echipajul de poliţie la Deva, unde a ajuns vineri dimineaţă, pe baza unui mandat de aducere, eliberat de autorităţile de la noi. El se află la audiere, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Înainte de a intra, bărbatul a susţinut că persoanele care i-au dat copiii vorbeau limba italiană şi că ar fi fost luaţi iniţial cu intenţia de a-i duce la mamă.

Potrivit unor surse judiciare, copiii au fost scoşi din ţară, pe rând, şi după momentul în care tatăl a anunţat dispariţia. Există deja un cerc de suspecţi, pentru că mai multe persoane ar fi implicate. Poliţiştii au ridicat camerele de supraveghere din toată jumătatea vestică a ţării şi refac acum traseul.

Fraţii au fost preluaţi de autorităţi şi se află acum într-un centru de plasament. Primesc acolo asistenţă medicală, dar şi psihologică.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Cei trei frați dați dispăruți din Hunedoara ar fi fost răpiți de tatăl lor. Anchetă pentru a afla cum a ieșit cu ei din țară

Omul de afaceri acuzat că și-ar fi răpit cei trei copii și ar fi fugit cu ei în Serbia a fost adus de bunăvoie joi noapte în țară.  

Cât a costat rochia purtată de Theo Rose la nunta cu Anghel Damian. Reacțiile fanilor: ​„Ce modestă ești”. FOTO

Theo Rose i-a impresionat pe fanii ei cu cea mai recentă dezvăluire – artista a povestit pe pagina ei de TikTok că și-a comandat rochia de mireasă de pe un site de shopping din străinătate și că a costat 80 de euro.

Comprimate de 12,5 milioane de euro, confiscate în urma unor percheziţii în România, Serbia şi Finlanda. FOTO

Peste 6 milioane de comprimate de Ksalol şi Rivotril, cu o valoare de piaţă de aproximativ 12,5 milioane de euro, au fost confiscate de poliţişti şi procurori în urma unei ample anchete care a inclus percheziţii în România, Servia şi Finlanda.

O fată de 13 ani a sunat la 112 să spună că a fost răpită, în urma unei provocări pe TikTok. 100 de polițiști au căutat-o

Un apel fals la 112 care anunța o răpire a dus la mobilizarea a zeci de forțe de ordine din Brașov, care au pornit în identificarea persoanei aflate în pericol.

Locuri de vizitat toamna în România. Cele mai spectaculoase destinații din țara noastră

Toamna este perioada ideală pentru a vizita România. Soarele s-a mai domolit, iar natura ne oferă peisaje minunate, îmbrăcate într-o paletă de culori calde.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.