ÎPS Teodosie, despre zilele de post: Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti. Medicul nu are pregătire duhovnicească

ÎPS Teodosie, despre zilele de post: Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti. Medicul nu are pregătire duhovnicească
📅 2024-10-18

Arhiepiscopul Tomisului a transmis unei persoane care l-a întrebat dacă poate cere dezlegare de la duhovnic să mănânce frupt în zi de post, deoarece suferă de o boală neurologică şi a primit recomandare să mănânce foarte bine, să nu se ia după medic în cele sufleteşti deoarece acesta nu are pregătire duhovnicească, scrie news.ro.

Înaltul Prelat a precizat că un duhovnic nu poate încălca rânduielile, iar mâncarea de dulce nu o va face mai sănătoasă pentru că are toxine.

“Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti. Medicul în general îndeamnă să mănânci consistent, că nu are o pregătire duhovnicească. Dacă vi se pare jertfa mică doar cu postul acum cereţi o dezlegare exagerat de mare. Nici vorbă. Nu mâncarea de dulce vă face sănătoasă, ceea ce vă îngreunează. Are toxine şi vă face mai rău. Ţineţi rânduiala. Nu cereţi dezlegare că nu are voie duhovnicul să calce rânduielile. Astea sunt rânduieli comune tuturor creştinilor şi mai multă rugăciune, mai multă credinţă în Dumnezeu şi va fi mai bine”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Zelenski susţine că 10.000 de nord-coreeni vor lupta alături de ruşi în Ucraina: „Este primul pas către războiul mondial”

Preşedintele Ucrainei a acuzat joi Coreea de Nord că a desfăşurat ofiţeri alături de Rusia şi se pregăteşte să trimită mii de soldaţi pentru a ajuta efortul de război al Moscovei, relatează Reuters.  

Ministerul ucrainean de Externe a negat că intenţionează să dezvolte arme nucleare de distrugere în masă

Ministerul ucrainean de Externe a negat, într-un comunicat, că intenţionează să dezvolte arme de distrugere în masă, aşa cum s-a sugerat în informaţiile publicate de ziarul german BILD, informează vineri EFE.

Reacția lui Eduard Novak în scandalul celor 160.000 de euro din medaliile olimpice. „Ridică multe semne de întrebare”

Fostul ministru Eduard Novak a făcut precizări vineri, după decizia de a acorda o recompensă în cuantum de 160.000 de euro contabilei de la Federaţia Române de Canotaj, instituţie condusă de Elisabeta Lipă.

Canada intenţionează să ofere Ucrainei un pachet de ajutor militar în valoare de 47 de milioane de dolari

Canada intenţionează să ofere Ucrainei un pachet de ajutor militar în valoare de 47 de milioane de dolari americani (64,8 milioane de dolari canadieni), care va include arme de calibru mic, muniţie şi echipament de protecţie.

Un vaccin cu bacterii modificate, promiţător ca imunoterapie împotriva cancerului. Ce spun cercetătorii

Cercetătorii americani au proiectat bacterii ca vaccinuri personalizate împotriva cancerului care activează sistemul imunitar pentru a căuta şi distruge în mod specific celulele canceroase.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.