Aproape un sfert dintre elevii de gimnaziu și liceu petrec mai mult de 5 ore pe TikTok. „Avem nevoie de diferite informații”

Aproape un sfert dintre elevii de gimnaziu și liceu petrec mai mult de 5 ore pe TikTok. „Avem nevoie de diferite informa
📅 2025-01-31

Sunt concluziile unui studiu realizat de Centrul pentru Inovație în Educație Digitală. Tinerii postează mai puțin pe rețele, dar sunt consumatori de informație pe care o creditează ca fiind adevărată dacă vine de la un om, și nu de la o instituție media.

Elevii de gimnaziu și liceu din România petrec ore în șir pe Instagram și TikTok, platforme care le captează cel mai mult atenția.

Fete: „Șase ore și șase ore și jumătate. Pentru a afla informații și a vorbi cu prietenii, mai mult pentru socializare. Depinde. Ne folosim de internet și pentru școală. Avem nevoie de diferite informații de pe net, dacă avem un proiect, de exemplu.
Reporter: Cele mai folosite aplicații?
Fete: Instagram și TikTok”.

Studiul în care au fost chestionați aproape 2.000 de elevi cu vârste între 9 și 19 ani arată că orele petrecute pe internet cresc proporțional cu vârsta. 95,7% dintre elevii de liceu, 83,5% dintre elevii de gimnaziu și 60,1% dintre elevii din clasele a III-a și a IV-a folosesc internetul în fiecare zi. Pornesc de la o medie de 2 ore până la 4 ore la gimnaziu, iar la liceu la 6 ore. Acest interval acoperă atât divertisment, cât și informare.

Cristina Lupu, director executiv Centrul de Jurnalism Independent: „Când spun ei că verifică sursa înseamnă că se uită să vadă dacă a apărut în mai multe locuri. Dar ce nu fac ei, nu se uită la credibilitatea surselor la care se duc și asta trebuie să îi învețe școala să facă diferența între diferite tipuri de surse. Și mai e ceva. Tind să crediteze ca fiind adevărată o informație care le confirmă ceea ce știu deja și asta poate să fie extraordinar de periculos nu doar pentru ei, ci pentru noi toți.”

Cele mai interesante pentru elevi sunt trendurile de pe rețelele sociale, sănătate, pop culture, influencerii și comunitățile online, educație și sport. La polul opus, printre subiectele care îi captivează mai puțin, numărăm politica din țară, alegerile din 2024 în România și politica din străinătate, mai arată studiul.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Robert Cazanciuc: Vlad Pascu, primul caz în care s-a aplicat Legea Anastasia. Această condamnare vine ca un Memento

Senatorul social-democrat Robert Cazanciuc, iniţiator al Legii Anastasia, a reacționat vineri după condamnarea lui Vlad Pascu în urma accidentului de la 2 Mai.

Pedeapsa unui avocat bucureștean care și-a filmat pe ascuns fostele iubite în ipostaze intime. Una e fiica unui demnitar

Un avocat din Baroul București a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație, după ce și-a spionat și filmat pe ascuns două foste iubite în ipostaze intime.  

Un aparat face „minuni” la Urgențele ieșene. Preia funcția plămânilor sau a inimii și salvează vieți în situații imposibile

Doi pacienți din Iași și Vaslui, aflați în stare foarte gravă, unul cu hipotermie, celălalt cu o insuficiență respiratorie severă, au fost salvați de medici în ultimul moment cu ajutorul unui aparat rar întâlnit în unitățile de primiri urgențe din țară.

Aproape un sfert dintre elevii de gimnaziu și liceu petrec mai mult de 5 ore pe TikTok. „Avem nevoie de diferite informații”

Aproape un sfert dintre elevii de gimnaziu și liceu petrec mai mult de cinci ore pe zi pe TikTok, iar cei mai mici din clasele a III-a și a IV-a preferă platformele YouTube, WhatsApp și Roblox.

Căsătoriile civile se vor mai putea oficializa doar în interiorul primăriei. Viitorii miri caută soluții inovative

Peste două luni, sistemul electronic pentru actele de stare civilă va intra în funcțiune în toate primăriile din țară.

În urmă cu cinci ani Regatul Unit a părăsit oficial UE: Cinci perspective asupra impactului Brexitului

În urmă cu cinci ani, pe 31 ianuarie 2020, Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană.

Un bărbat a dat peste o comoară la un târg de vechituri. Vestea neașteptată pe care a primit-o după 15 ani

O pictură realizată de un artist aparent anonim, cumpărată de un colecţionar italian dintr-un târg de vechituri din Franţa în urmă cu 15 ani, a fost atribuită maestrului modernist de la începutul secolului al XX-lea Amedeo Modigliani.

Bugetul pentru 2025: Condiția greu de îndeplinit pentru a fi bani de indexarea pensiilor, anulată în ianuarie

Doar dacă vom avea o creștere economică „ieșită din comun" pensiile vor fi indexate anul acesta, spune ministrul Finanțelor. Declarațiile vin după ce bugetul pentru 2025 a fost făcut public și a fost discutat înainte să fie adoptat sâmbătă.

INS: Imensa majoritate a românilor cred că țara trebuie să se îndrepte spre Vest. Rusia, principala sursă de știri false

România a înregistrat în decembrie 2024 cea mai mare rată anuală a inflaţiei din UE, potrivit Eurostat. Rata şomajului din România în formă ajustată sezonier a fost de 5,2%, conform Institutului Naţional de Statistică.

Fanii lui Manchester United, îndrăgostiți de București și de Arena Națională. „Atmosfera este incredibilă. Uau, ce stadion!”

Odată cu meciul FCSB - Manchester United, mulți suporteri englezi au descoperit România. De la Arena Națională pe care au descris-o drept un stadion de top, până la berea ieftină și preparatele tradiționale românești.

Good News

Only good and positive news.