(P) Alte spitale nu îi dădeau șanse. Un profesor s-a recuperat după un AVC la Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia Iași

(P) Alte spitale nu îi dădeau șanse. Un profesor s-a recuperat după un AVC la Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia Ia
📅 2025-01-22

Una dintre cele mai frecvente complicații post AVC este hemiplegia, paralizia unei jumătăți a corpului. Pacienții cu hemiplegie pot prezenta slăbiciune sau rigiditate musculară pe o parte a corpului, spasticitate musculară, abilități motorii fine slabe, probleme la mers, echilibru slab și probleme la apucarea obiectelor. Apar și alte simptome, cum ar fi dificultăți de vorbire sau de înghițire, tulburări de vedere sau chiar probleme emoționale sau de comportament Recuperarea post AVC reprezintă un proces complex și individualizat, care are drept scop recâștigarea autonomiei pacientului.

După un infarct miocardic și un accident vascular cerebral complicat cu o paralizie pe partea stângă, un profesor de informatică din Botoșani, Luigi, a reînvățat să meargă la Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia din Iași. Procesul de recuperare a fost adaptat continuu, astfel încât Luigi să obțină cele mai bune rezultate în cel mai scurt timp posibil.

Luigi a încercat să găsească soluții în mai multe spitale, dar nu i s-au dat șanse de reușită din cauza complicațiilor AVC-ului pe care îl suferise. Luigi era imobilizat la pat, greu deplasabil, doar cu ajutorul tărgii și al salvării, și suferea și de o spasticitate severă, care nu permitea mobilizarea membrelor. Activitatea musculară era inexistentă, iar capacitatea cognitivă și emoțională erau de asemenea afectate.

De la imobilizare totală la primii pași în Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia din Iași

Deși era imobilizat total în momentul internării în Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, Luigi a reînvățat să facă primii săi pași, iar la externare își câștigase deja autonomia. Rezultatele au început să se vadă treptat-treptat. Mai întâi, Luigi s-a ridicat la marginea patului, apoi a reușit să se ridice în picioare și să facă primii pași.

În Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia din Iași, Luigi a avut șansa de a avea un plan individualizat de recuperare medicală care a inclus, preponderent, recuperarea asistată robotic. Sistemul Erigo a fost utilizat pentru stabilizarea sistemului hemodinamic în timpul verticalizării, iar sistemul Lokomat – pentru creșterea vitezei în ciclul de mers și a rezistenței musculare. De-a lungul terapiei, a dobândit o scădere a spasticității evidente datorită sistemului Vibramoov. Recuperarea motorie a fost facilitată de stimularea electrică funcțională și kinetoterapie clasică.

60-70% dintre pacienții cu AVC își pot redobândi independența funcțională, reluându-și activitatea de zi cu zi atunci când urmează planuri individualizate de tratament care includ tehnologia robotizată. În Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia din Iași, statistica este chiar mai favorabilă, pacienții internați pentru recuperare după AVC, obținând rezultate foarte bune, cu extinderea autonomiei.

Alături de recuperarea cu tehnologii robotizate, pentru scurtarea timpului de recuperare și eficientizarea procesului, în Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia din Iași, pacienții beneficiază și de terapie ocupațională, pentru îmbunătățirea independenței pentru activitățile de zi cu zi, kinetoterapie, pentru îmbunătățirea mobilității, echilibrului și coordonării, terapii psihologice, pentru soluționarea problemelor de ordin emoțional – depresie și anxietate, și suport alimentar, pentru optimizarea dietei alimentare post AVC.

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia este cea mai complexă soluție din Europa pentru recuperarea medicală a pacienților cu afecțiuni neurologice, ortopedice, cardiovasculare, pneumologice sau reumatologice. Principalele elemente distinctive includ tehnologia robotizată de ultimă generație, echipa medicală cu experiență internațională și capacitatea extinsă de internare, în rezerve cu un înalt grad de confort.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Cristian Popa, BNR: Ne aflăm într-o etapă critică. Creşterea datoriei publice trebuie gestionată cu prudenţă

România riscă să intre într-o perioadă de stagnare economică şi pierdere a competitivităţii consideră Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), într-un articol de opinie.

(P) Alte spitale nu îi dădeau șanse. Un profesor s-a recuperat după un AVC la Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia Iași

Se estimează că 1 persoană din 5 va face un accident vascular cerebral (AVC) de-a lungul vieții. Un AVC poate provoca o serie de efecte secundare, care pot influența negativ capacitățile fizice, cognitive și emoționale.

Zile libere în 2025. Când pică sărbătorile legale în anul 2025 și când e următoarea mini-vacanță pentru români

În anul 2025, angajații din România primesc 17 zile libere de la stat, iar 13 dintre acestea vor pica în timpul săptămânii.  

Un bărbat a smuls telefonul unei tinere, într-un tramvai din București, în timp ce ușile erau deschise în stație

Poliţiştii Capitalei au reţinut două persoane, pentru 24 de ore, şi vor propune arestarea preventivă a acestora, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Un obiect interstelar misterios, de opt ori mai mare decât Jupiter, a provocat anomalii în sistemul nostru solar

Un corp ceresc de dimensiuni uriașe, care a străbătut sistemul nostru solar în urmă cu circa patru miliarde de ani, ar fi putut modifica permanent orbita a nu mai puțin de patru planete, susțin cercetători de la universitățile din Toronto și Arizona.

Donald Trump solicită episcopiței de Washington să-și ceară scuze pentru predica pro-LGBTQ și pro-migranți. ”E răutăcioasă”

Donald Trump a solicitat bisericii și femeii episcop de Washington să-și ceară scuze, după predica în care Mariann Budde a susținut ”copiii gay” și migranții ilegali în fața președintelui SUA.  

A inceput „marea restructurare” la Senat. Numărul de posturi va fi redus cu 24%, urmează și reduceri de cheltuieli

Conducerea Senatului a adoptat, marţi, două memorandumuri prin care schema de funcţionare a instituţiei se reduce cu 24% - de la 796 de posturi, din care aproximativ 30 sunt libere, la 610 posturi.

O companie care valorează de două ori PIB-ul României se pregătește să părăsească țara noastră

Fondul suveran al statului Singapore, proprietarul unor active care valorează de două ori PIB-ul României, se pregătește să încheie o tranzacție imobiliară prin care își lichidează definitiv afacerile din țara noastră.  

(P) Două deserturi „universale”: clătitele și gogoșile

Clătitele și gogoșile sunt două deserturi care transcind granițele culturale, fiind iubite într-o multitudine de țări din întreaga lume.

A murit Cornel Oțelea, cel mai mare handbalist român din toate timpurile

Fostul mare handbalist Cornel Oţelea, câştigător a trei titluri mondiale cu echipa naţională a României, a decedat, miercuri, la vârsta de 84 de ani.

Good News

Only good and positive news.