Rețeaua „școlilor de mercenari” din anturajul fostului prezidențiabil Călin Georgescu

Rețeaua „școlilor de mercenari” din anturajul fostului prezidențiabil Călin Georgescu
📅 2025-01-06

Șeful luptătorilor care îi asigură paza și protecția fostului candidat la prezidențiale, Călin Georgescu, deține în proprietate nu mai puțin de cinci societăți comerciale, toate cu sediul la Mediaș, care se ocupă cu „alte activități de învățământ”. 

Două dintre aceste firme au fost înființate la finalul anului 2023, iar până la 31 decembrie ale acelui an, nu au desfășurat activități, fapt pentru care nu au depus bilanțuri contabile. Celelalte trei companii, însă, care funcționează una cu nouă salariați, iar celelalte două cu câte un singur angajat, au realizat cifre de afaceri de peste 14 milioane de lei în anul 2023. Conform Codului CAEN care reglementează aceste „alte forme de învățământ”, definește, printre altele, ca prestații antrenamentul salvamarilor și antrenamentul de supraviețuire. Călin Georgescu a reafirmat, la finalul săptămânii trecute, că nu are încredere să fie păzit de către SPP, ci „de Dumnezeu și de oamenii lui”, singurii în care are „deplină încredere”.

Călin Georgescu acuză că este constant amenințat. Cu toate astea, el nu a depus vreo plângere la poliție vizavi de acest aspect, ba mai mult, a refuzat paza oficială oferită de stat candidaților, spunând că nu vrea SPP „pentru că are încredere în Dumnezeu”.

Întrebat, recent, de ce nu a acceptat protecția de la SPP, singurul serviciu abilitat prin lege să asigure protecția demnitarilor și a persoanelor care candidează la funcția de președinte, Călin Georgescu a răspuns: „În primul rând că am încredere în Dumnezeu și în oamenii mei care sunt lângă mine. Nu pot avea încredere în altcineva străin. Eu am convingerea fermă și totală a moralităților și a demnităților lor”. Horațiu Potra este unul din oamenii care îl apără pe Călin Georgescu. Acesta a fost săltat și reținut în trafic pentru că ar fi plănuit o revoltă. 

Fostul mercenar Horaţiu Potra a negat că ar fi discutat cu Călin Georgescu, el spunând că a discutat „cu securitatea candidatului intrat de pe primul loc în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale care au fost anulate în urma dezvăluirilor din CSAT. Horaţiu Potra neagă că ar fi avut discuţii cu Călin Georgescu de altă natură decât cea care privește modul de organizare al pazei și protecției fostului candidat la alegerile prezidențiale.

Cinci firme, cu același obiect, la aceeași adresă

Ei bine, Horațiu Potra nu doar că îi asigură, din poziția sa de fost luptător în Legiunea străină, paza lui Călin Georgescu, dar controlează, ca om de afaceri, o rețea de școli pentru mercenari. „Jurnalul” a dezvăluit, la finalul anului trecut, cifrele amețitoare de afaceri ale companiilor private controlate de către Horațiu Potra.

Interesant este că, în ultimele zile ale anului 2023, acesta a înființat încă două companii care, asemenea celorlalte firme aflate în proprietatea sa, au sediul social la aceeași adresă, în Mediaș, Strada Stadionului, numărul 1. Este vorba despre SC Three Eagles Synergy LLC SRL și despre SC Potra Team Med SRL, companii care au același asociat unic și administrator – Horațiu Potra.

Citește pe Antena3.ro
Un șofer a fost filmat în timp ce urca cu mașina pe pârtie, la Borșa. Clipul a stârnit zeci de reacții

Aceste două companii au declarat la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), încă de la înființare, drept obiect principal de activitate, „alte forme de învățământ n.c.a.”. Interesant este că exact același obiect de activitate este declarat și de cel puțin alte trei societăți comerciale deținute de Horațiu Potra, cu același sediu social. 

Este vova despre SC GPH Legion Africa Role SRL, despre SC Ralflore SRL și despre SC AO Futuro SRL. Unele dintre aceste companii au avut și alte obiecte de activitate, în trecut, însă, în prezent, obiectul lor de activitate este cel al altor forme de învățământ.

Ce activitate au declarat la înființare și ce înseamnă, mai exact, asta

Codul CAEN general 8955 -  alte forme de învățământ – este un grup de coduri ce include educația (inclusiv educația non-formală), care nu face parte din educația inițială în sistemul școlar obișnuit. În particular, grupa 8559 – alte forme de învățământ n.c.a. – este o clasă care include, printre altele, educația ce nu poate fi definită prin nivel; meditațiile academice; cursuri remediale; cursurile de revizuire pentru examene profesionale; instruirea în limbaj și instruirea în abilități de conversație; instruirea în domeniul computerului; cursurile de relaxare; cursurile de croitorie; cursurile de oenologie; cursurile de viață de familie sau cursurile de produse de protecția plantelor.

Cum este puțin credibil că aceste „alte forme de învățământ” de care se ocupă firmele lui Horațiu Potra se înscriu în aceste activități, grupa CAEN citată mai include și alte domenii. Acestea se referă la antrenamentul salvamarilor, la antrenamentul de supraviețuire, la trainingul pentru vorbire în public și la instrucțiunile de citire rapidă.

Acest cod CAEN exclude învățământul primar, învățământul secundar general, învățământul secundar, tehnic sau profesional și alte activități recreative și distractive.

Venituri de 17 milioane de lei, în anul fiscal 2023

În aceste condiții, companiile lui Horațiu Potra care se ocupă cu aceste „alte forme de învățământ” au cifre de afaceri amețitoare. La Mediaș, aceste companii învârt, anual, zeci de milioane de lei. Numai bilanțurile contabile pe anul fiscal anterior (2023) depuse, oficial, la Ministerul Finanțelor, arată că Potra are „vad” serios.

Concret, SC GPH Legion Africa Role SRL a avut, în 2023, o cifră de afaceri totală de 12.477.850 de lei. Firma a încasat venituri în sumă totală de 13.004.311 lei. Chiar și așa, cheltuielile au depășit veniturile, deoarece s-au ridicat, în 2023, la 15.384.557 lei.

Compania SC Ralfrole SRL a avut, la rândul ei, în 2023, o cifră de afaceri totală de 3.790.411 lei, a încasat venituri de 3.893.419 lei și a cheltuit 2.197.554 lei, 

Nu în ultimul rând, SC AO Futuro SRL a înregistrat, conform bilanțului contabil declarat la data de 31 decembrie 2023, o cifră de afaceri de 155.707 lei, a avut venituri de 155.829 lei și a cheltuit 126.269 lei. Celelalte două companii nu au derulat, de la înființarea lor și până la finalul anului 2023, activități. Datele financiare ale acestora pentru anul 2024 urmează să fie încărcate în sistemul on-line al Ministerului Finanțelor.

Legături spectaculoase, în cadrul unei alte afaceri, dizolvată între timp

Tot de la Registrul Comerțului mai aflăm că până în data de 16 august 2024, Horațiu Potra a mai fost asociat într-o societate comercială, pe nume SC Trans Nobili Rosale SRL. Fostul luptător în Legiunea străină deținuse 60 % din capitalul social al al acestei companii, restul de 40 de procente fiind controlate de o anune Geanina Silviana Banu, din București.

Compania, care s-a dizolvat și lichidat în cea de-a doua jumătate a anului 2023, fusese înființată, în anul 2019, de către Horațiu Potra împreună cu Geanina Silviana Banu și Costache Nicolae (decedat între timp). Acesta din urmă a mai fost asociat cu Horațiu Potra în anul 2012, în Roko Diamonds Company Limited din Sierra Leone. Costange Nicolae a figurat ca asociat al spionului rus Boris Golovin, ex-colonel în rezervă și ex-ofițer al forțelor speciale  Spetsnaz ale GRU.

În anul 2011, Tribunalul București a dispus acordarea cetățeniei române lui Boris Golovin. Asocierea cu partenerul de afaceri al lui Horațiu Potra a avut loc în cadrul companiei SC Global International 2000 SA.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

Premierul Canadei, Justin Trudeau, așteptat să demisioneze în această săptămână

Justin Trudeau, premierul Canadei, se pregătește să-și anunțe demisia în această săptămână, pe fondul tensiunilor crescânde din Partidul Liberal și al scăderii dramatice a popularității sale, potrivit unui raport publicat de ziarul The Globe and Mail.

Boboteaza 2025: Tradiţii şi obiceiuri în România, de la busuiocul sub pernă, până la farmece și descântece

Sărbătoarea Botezului Domnului cuprinde, pe lângă sfinţirea apei, o serie de obiceiuri populare, printre care spectaculoasa întrecere înot a bărbaţilor pentru a scoate din apă o cruce aruncată de preot şi cel practicat de fete, care pun busuioc sub pernă pentru a-şi visa alesul.

Rețeaua „școlilor de mercenari” din anturajul fostului prezidențiabil Călin Georgescu

Șeful luptătorilor care îi asigură paza și protecția fostului candidat la prezidențiale, Călin Georgescu, deține în proprietate nu mai puțin de cinci societăți comerciale, toate cu sediul la Mediaș, care se ocupă cu „alte activități de învățământ”. 

Cum se circulă în dimineața de Bobotează: Polei în trei județe din nord-vestul țării

În dimineața zilei de Bobotează, Centrul Infotrafic anunță condiții speciale de trafic în nord-vestul țării. Maramureș, Satu Mare și Sălaj se confruntă cu porțiuni de polei pe drumurile naționale, însă autoritățile intervin cu utilaje și material antiderapant.

Globurile de Aur 2025: Sebastian Stan, premiat la categoria cel mai bun actor într-un film comedie/musical. Iată lista câștigătorilor

„Emilia Perez", o comedie muzicală neobișnuită despre un lord mexican al drogurilor care își schimbă sexul, „The Brutalist" și drama istorică japoneză „Shogun" au dominat ceremonia Globurilor de Aur din acest an.

România se întoarce la demolări: Avem confirmarea preluării proiectelor lui Nicolae Ceaușescu

În cazul DN 71, unii dintre cei care urmează să fie expropriați au descoperit că planurile cadastrale folosite în proiect sunt anterioare anului 1990, iar casele lor sunt amplasate în zona pe care proiectantul o consideră „teren neconstruit” sau „gard”. Aceste erori confirmă faptul că se folosesc...

Trump trasează reguli noi pentru războiul din Ucraina

Noua abordare a președintelui ales al Statelor Unite în privința conflictului militar de pe teritoriul ucrainean se poate dovedi decisivă pentru stabilirea deznodământului unui război care durează deja de trei ani. Intrarea lui Trump în ring schimbă regulile luptei, însă poate face diferența doar...

Capcana efectului de bumerang  

Scriam în comentariul anterior că echilibrarea finanțelor publice este provocarea majoră care trebuie abordată cu responsabilitate în acest nou an, 2025.

O călătorie fascinantă în Bucureștiul fanariot: viața cotidiană, acum 300 de ani

Dialogul cu Tudor Dinu, profesor de limba, literatura şi civilizaţia greacă la Universitatea din Bucureşti, prinde conturul unei ferestre întoarse către zările cândva fremătânde ale epocii fanariote românești, una dură din punct de vedere politic și social, dar și extraordinar de fertilă cultural...

Puterea ne dă încredere, ne corupe, ne eliberează… Efectele secundare (pozitive) ale puterii

Puterea e un instrument. Puterea face să se întâmple zi de zi lucruri (bune și rele). Încurajează acțiunea și pare să ne motiveze. Totul ține însă de omul care o instrumentează. Dar să-i percepem tainele pe îndelete.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.