Peste o jumătate de miliard de euro plătește Germania pentru alocații cuvenite copiilor din străinătate. România ocupă un loc aparent surprinzător - HotNews.ro

Peste o jumătate de miliard de euro plătește Germania pentru alocații cuvenite copiilor din străinătate. România ocupă u
📅 2025-01-07

Agenția de ocupare a forței de muncă din Germania a transferat, în 2024, peste o jumătate de miliard de euro în conturi străine. Este vorba de alocațiile pentru copiii din străinătate. De la 1 ianuarie, alocațiile din Germania cresc puțin.

Pentru a doua oară consecutiv, în 2024 Fondul de Familie al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă a transferat peste 500 de milioane de euro în alocații pentru copii aflați în străinătate.

Deja în 2023, 525,7 milioane de euro au mers în conturi din străinătate. În anul 2022 au fost 465,3 milioane de euro, relatează ziarul Bild, pe baza datelor funizate de autorități. Creșterea plăților se explică prin majorarea alocației pentru copii.

Peste 300.000 de copii din străinătate primesc bani de la nemți

În general, numărul copiilor care trăiesc în afara Germaniei nu a crescut, ci a scăzut. Potrivit cifrelor agenției, alocația pentru copii a fost plătită pentru cca. 313.000 de copii aflați în străinătate, în 2023.

Dintre aceștia, 307.000 de copii locuiesc în țări UE precum Polonia, România, Cehia, Croația sau Franța, a declarat un purtător de cuvânt al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă (Arbeitsagentur – AA). „Mai mult de jumătate (171.000) sunt în Polonia. În 2022, 324.000 de copii locuiau în străinătate”.

De regulă, beneficiarii sunt cetățeni ai UE care lucrează în Germania, sub rezerva contribuțiilor la asigurările sociale și „ai căror copii locuiesc în țara lor de origine”, explică purtătorul de cuvânt al AA.

Doar acei tutori legali care au reședința principală în Germania sau care fac obiectul unei obligații fiscale nelimitate, în această țară, au dreptul la alocație pentru copii. Potrivit autorităților, când copiii locuiesc în străinătate, trebuie depuse dovezi suplimentare.

România, pe locul doi la beneficiari

Comparativ cu bugetul total, ponderea transferurilor externe este mică: „Fondul de familie al AA plătește, în prezent, aproximativ 54 de miliarde de euro alocații pentru copii, conform Legii impozitului pe venit.

Aproximativ un procent (526 de milioane de euro) merge în conturi străine”, a declarat purtătorul de cuvânt, pentru Bild. Potrivit datelor Fondului de familie al AA, țările cu cele mai multe transferuri sunt Polonia, România, Cehia, Franța, Croația, Slovacia, Ungaria, Țările de Jos, Bulgaria și Austria.

Cum se poate solicita alocația pentru copii

Agenția Federală de Muncă din Germania explică modul și condițiile în care  poate fi solicitată alocația pentru copii:

Plata alocației pentru copii nu depinde de venitul persoanei solicitante. Se primesc 250 de euro/lună, pentru fiecare copil (de la 1 ianuarie 2025: 255 de euro). Regula de bază este să se acorde acest drept la alocație, dar numai pentru copiii care îndeplinesc cerințele.

O singură persoană primește alocație pentru copii, de obicei un părinte. Dacă sunt mai mulți copii, sumele individuale vor fi plătite ca o singură sumă.

Alocație pentru copii în cazul cetățenilor străini din Germania

Cetățeni din UE, SEE și Elveția

Alocația pentru copii poate fi plătită și pentru cetățenii unui stat membru al Uniunii Europene (UE), Spațiului Economic European (SEE), sau Elveției. Pentru resortisanții UE sau SEE, care s-au mutat în Germania începând din august 2019, se aplică următoarele cerințe:

Din a patra lună de la intrarea în Germania, trebuie îndeplinite cerințele Legii privind libertatea de circulație. Acest lucru se aplică de îndată ce:

Cetăţeni ai altor ţări

Cetățenii altor țări trebuie să îndeplinească una dintre cerințele de mai jos, solicitantului/solicitantei impunându-se:

Informații detaliate referitoare la alocațiile pentru copii pot fi accesate pe site-ul oficial al AA.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri hotnews

Bărbatul care a trăit 32 de ani singur pe o insulă a murit la 85 de ani. Povestea lui Mauro Morandi, „Robinson Crusoe” al Italiei 

Mauro Morandi, un italian supranumit „Robinson Crusoe” de către presă după ce a trăit singur pe o insulă paradisiacă mai bine de trei decenii, a murit la vârsta de 85 de ani, scrie The Guardian. …

Țara în care voia să emigreze Traian Băsescu tocmai a executat 100 de bărbați și se pregătește să mai execute 70: „Bandiți urbani”. Aici turiștii sunt atrași „în capcane care includ promisiunea de aur și diamante la preț redus”

Aproximativ 102 bărbați au fost executați de guvernul congolez în ultima săptămână, iar alți 70 urmează să fie executați, a declarat duminică ministrul justiției al țării într-o declarație pentru Associated Press, citată de CNN. Acesta…

Ana Birchall candidează din nou la alegerile prezidențiale: „Prea mult timp ne-am mulțumit cu mai puțin decât merităm”

Ana Birchall a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că va candida și la scrutinul prezidențial din 2025. La cel de la finele anului trecut, a candidat din postura de independent și a obținut 42.853 de…

VIDEO Trump cere acum ţărilor NATO să cheltuiască 5% din PIB pentru apărare şi nu exclude folosirea forţei pentru a obţine Groenlanda

Viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, a cerut țărilor membre NATO să cheltuiască 5% din PIB pentru apărare. Demersul, care ar reprezenta mai mult decât dublarea obiectivului actual, reprezintă o nouă provocare pentru alianţa transatlantică,…

INTERVIU De ce îi pedepsește Putin pe transnistreni și cum s-ar putea întoarce împotriva lui? Armand Goșu, despre miza uriașă pe care Kremlinul o are în Republica Moldova 

Pentru că Transnistria nu mai răspunde ca înainte la ordinele lor, rușii le-au întrerupt gazul, iar acolo se profilează o criză umanitară majoră. Totuși, Moscovei ar trebui să îi fie frică de faptul că Ucraina poate…

Elena Lasconi: „Dacă e să ne luăm după sondaje, eu câștigam alegerile prezidențiale”. Ce-i reproșează șefa USR lui Nicușor Dan

Președinta USR Elena Lasconi a afirmat, într-o intervenție la Digi24, că nu are încredere în datele pe care le-a prezentat Nicușor Dan dintr-un sondaj care ar fi fost realizat de echipa primarului general. Plasarea ei…

CTP, despre amenințările la adresa lui: „Voia să-mi vadă cenușa”

În podacastul ”Vorbitorincii”, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a explicat de ce colecționează amenințările.  După anularea turului II al alegerilor prezidențiale, Cristian Tudor Popescu a descris pe Facebook un moment în care, în loc de înjurăturile…

România – cea de-a treia cea mai scumpă piață a energiei din UE în 2024

România a terminat anul 2024 pe poziția a treia în topul celor mai scumpe piețe spot de electricitate din Uniunea Europeană (UE), cu un preț mediu zilnic pe parcursul întregului an de 103,5 euro/MWh, fiind…

Trump spune că va schimba numele Golfului Mexic în „Golful Americii”

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a anunțat marți că, după ce va reveni la Casa Albă, va schimba numele Golfului Mexic, situat pe coasta de sud a Statelor Unite, în „Golful Americii”, relatează AFP.…

Lukașenko avertizează că nu va proteja UE de imigrația ilegală. „De ce ar trebui să-i apărăm?”

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a avertizat marţi că nu va apăra ţările occidentale împotriva afluxului de migranţi, unul dintre principalele puncte de divergenţă dintre Minsk şi Uniunea Europeană, relatează EFE, preluată de Agerpres. „Suntem acuzaţi…

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.