Autostrada „Moldovei”: Până la sfârșitul anului se va putea circula pe 268 km din cei 319 km ai A7 construită prin PNRR, anunță șeful de la Drumuri - HotNews.ro

Autostrada „Moldovei”: Până la sfârșitul anului se va putea circula pe 268 km din cei 319 km ai A7 construită prin PNRR,
📅 2025-05-22

Până la finalul lunii iunie trebuie deschisă circulația și pe lotul 2 al Autostrăzii Ploiești – Buzău, parte a A7, între localitățile Mizil și Pietroasele, un tronson de autostradă de 28,35 km, a anunțat joi directorul Companiei de Drumuri după o vizită pe șantier.

„Până atunci, constructorul bulgar (Trace) care face parte din Asocierea Coni-Trace (româno-bulgară) trebuie să rezolve toate problemele tehnice identificate în șantier. După deschiderea circulației și pe acest lot, se va putea circula de la București la Pietroasele pe autostradă (aproximativ 110 km)”, a scris Cristian Pistol, directorul CNAIR.

A7 Ploiești – Buzău – Lotul 2: Mizil – Pietroasele (Spătaru)

A7 Ploiești – Buzău, Lotul 3 (Pietrosul – Buzău)

A7 va avea 440 km, din care 320 km pe PNRR: „268 km vor fi gata de anul acesta”

Acesta a mai anunțat că în luna iunie se vor finaliza și lucrările la podul de la Vadu Pașii peste râul Buzău, care va face posibilă circulația continuă pe autostradă între localitățile Buzău și Focșani.

„Asocierea de constructori turci (Nurol – Makyol) va asigura descărcări provizorii în DN2, astfel încât podul de la Vadu Pașii peste râul Buzău să poată fi folosit înainte de finalizarea întregului lot 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău) în luna noiembrie 2025”, spune Pistol.

„Practic, până la sfârșitul anului 2025, se va putea circula pe 268 km din cei 319 km ai autostrăzii A7, construită integral prin PNRR. În cursul anului 2026 vor fi finalizați și ultimii 51 de kilometri din A7, care vor asigura conexiunea cu autostrada A8 în localitatea Pașcani”, a mai spus directorul CNAIR.

A7 in zona Municipiului Buzau

A7, o „afacere” UMB aproape cap-coadă

Autostrada „Moldovei” A7 este o șosea de mare viteză de aproape 440 de km de la Ploiești la Siret, granița cu Ucraina. Autostrada A7 se află în diferite stadii de implementare: 116 km în folosință, 206 kilometri în lucru, din totalul de 440 km Ploiești – Siret.

I se mai spune și „coloana vertebrală” a infrastructurii rutiere pentru Moldova pentru că străbate regiunea de la Nord la Sud, legând-o cu Muntenia și urmând să preia tot traficul greu și de tranzit de pe DN2 (E85), unul dintre cele mai aglomerate și periculoase drumuri naționale din țară.  

Din cele 14 loturi contractate până acum pe A7, 11 sunt semnate cu UMB (4 tronsoane finalizate). Alte două tronsoane, de la Pașcani la Suceava, sunt atribuite către UMB, dar contractele încă nu au fost semnate. Practic, de la Buzău până la Pașcani și mai departe spre Suceava, toată A7 este sau va fi construită de companiile care țin de UMB-ul lui Dorinel Umbrărescu. 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri hotnews

Code2Cup, primul festival de cafea din România organizat pentru profesioniștii din IT, revine în acest an la Politehnica București și în Iași

După succesul primei ediții din 2024 – care a adunat 15 echipe concurente, aproximativ 3.000 de participanți din companii mari de IT, freelancers, start-ups, studenți, dar și jucători importanți din industria cafelei și conexe -,…

Marea Britanie dezbate castrarea chimică a infractorilor sexuali pentru a face loc în închisori

Marea Britanie ia în considerare impunerea castrării chimice pentru infractorii sexuali în cadrul unei reforme a sistemului de justiție, menită să elibereze locuri în închisorile supraaglomerate, transmite joi agenția Reuters. Una dintre primele măsuri luate…

Primarul unui oraș din Franța a demisionat după 53 de ani de mandat pentru a-şi îngriji soția bolnavă

Pierre Ducout, primul primar ales al orașului Cestas, de lângă Bordeaux, în 1972, și-a anunțat miercuri demisia, după 53 de ani petrecuţi în funcţie, transmite Le Figaro. Pierre Ducout şi-a dedicat viaţa punându-se în slujba…

Autostrada „Moldovei”: Până la sfârșitul anului se va putea circula pe 268 km din cei 319 km ai A7 construită prin PNRR, anunță șeful de la Drumuri

Până la finalul lunii iunie trebuie deschisă circulația și pe lotul 2 al Autostrăzii Ploiești – Buzău, parte a A7, între localitățile Mizil și Pietroasele, un tronson de autostradă de 28,35 km, a anunțat joi…

CONCURS: Ce au de spus liceenii despre lumea în care trăim?

Până pe 27 iunie liceeni din România și Republica Moldova se pot înscrie la un concurs de eseuri cu premii organizat de revista Dilema și susținut de PENNY România. Când ești adolescent, lumea e un…

Peste 90% din panourile fotovoltaice din România provin din China / Ar trebui să ne îngrijoreze acest lucru?

Aproape toate panourile fotovoltaice instalate în România – și la nivel global, de altfel – vin din China, arată datele Agenției Internaționale pentru Energie (AEI). Este acest lucru unul care ar trebui să ne îngrijoreze?…

Zile libere în iunie 2025. Când va fi următoarea minivacanță pentru români

Luna iunie 2025 are trei zile libere legale, dar două dintre acestea pică în zile de duminică. Este vorba de Ziua Copilului (1 iunie), Rusalii (8 iunie). În schimb, cei care lucrează la stat se…

Știre falsă care folosește imaginea Euronews, distribuită online. Reacția televiziunii: Investigăm de unde provine acest clip video

Un fals clip atribuit Euronews în care se susține că ar exista acuzații de interferențe electorale în România circulă online, a avertizat joi rețeaua de televiziune paneuropeană. Euronews English a postat pe pagina de Facebook…

Nicușor Dan, întâlnire la București cu opozantul lui Vladimir Putin care a „dispărut” în gulag anul trecut: „Onorat să mă întâlnesc cu Președintele ales”

Nicușor Dan s-a întâlnit joi la București cu disidentul rus Vladimir Kara-Murza, pe care Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a încercat să îl otrăvească de două ori. Informația a fost dezvăluită chiar de…

Principala pistă pe care merg anchetatorii în cazul uciderii fostului înalt oficial ucrainean în Madrid

Pista unei reglări de conturi în relație cu crima organizată este cea privilegiată după asasinarea fostului deputat ucrainean Andrii Portnov. Anchetatorii nu exclud însă nici varianta unei crime cu „motivații politice”, informează joi AFP, care…

Good News

Only good and positive news.