Scandalul momentului în lumea vegană: reprezintă consumul de stridii o formă de cruzime?

Scandalul momentului în lumea vegană: reprezintă consumul de stridii o formă de cruzime?
📅 2024-09-22

Alex Karol, o publicistă cu birouri în Londra și Toronto, își imaginează deja momentul în care va savura din nou stridii proaspete, acompaniate de lămâie, șalote, un strop de sos picant și, ocazional, chiar și o picătură de vodcă.

Prețul ridicat al acestei delicatese o obligă să își limiteze consumul la o singură dată pe lună. Pasiunea ei pentru stridii este surprinzătoare, având în vedere că Alex este vegană convinsă, evitând chiar și consumul de miere. Cum se explică asta?

Percepția ei s-a schimbat acum câțiva ani, când, în încercarea de a-și completa necesarul de nutrienți exclusiv din surse vegetale, Alex Karol a descoperit conceptul de „veganism bivalv”.

Concept inventat?

Această abordare nouă susține că moluștele, precum midiile și stridiile, lipsite de creier, nu pot simți durerea, iar consumul lor nu ar reprezenta o formă de cruzime față de animale. Dar nu toți veganii au fost de acord, mulți declarându-se revoltați de abordarea ideii.

Alex a fost imediat cucerită de idee, reintroducând stridiile în meniul ei și observând cu amuzament că mulți oameni cred că ea a inventat acest concept. Totuși, această abordare a generat controverse aprinse în rândul veganilor.

Vegan Society definește veganismul ca pe o practică ce exclude orice produs de origine animală, inclusiv nevertebratele precum stridiile, scrie incredibilia.ro.

Ce spun specialiștii

În tot acest conext, unii specialiști, precum filosoful Peter Singer, profesor emerit de bioetică la Universitatea Princeton, vor să facă lumină și aduc o nouă perspectivă asupra acestei dileme etice.

Deși se declară adept al veganismului și evită să contribuie la suferința animalelor, Peter Singer consideră că stridiile, care conform studiilor sunt incapabile de a simți durerea, pot fi mâncate fără a încălca disputatele principii etice.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

Escaladare alarmantă: Hezbollah a lansat cel mai mare tir de rachete către Israel / Forţele de Apărare ale Israelului lovesc peste 400 de ţinte în Liban

Gruparea Hezbollah a lansat cel puţin 10 rachete către oraşe din nordul ţării şi din Valea Jezreel sâmbătă seară, acesta fiind cel mai mare tir de rachete al grupării teroriste către Israel după octombrie 2023, în timp ce avioanele Forţelor de Apărare ale Israelului au lovit Citește mai depa...

SCM Universitatea Craiova a câştigat, sâmbătă, turneul de volei masculin 'Cupa Radu Zamfirescu'

SCM Universitatea Craiova a câştigat, sâmbătă, turneul de volei masculin Cupa ''Radu Zamfirescu'', găzduit de Sala Polivalentă din Bănie, după ce s-a impus în toate cele trei meciuri jucate, informează AGERPRES. Citește mai departe...

Scandalul momentului în lumea vegană: reprezintă consumul de stridii o formă de cruzime?

Alex Karol, o publicistă cu birouri în Londra și Toronto, își imaginează deja momentul în care va savura din nou stridii proaspete, acompaniate de lămâie, șalote, un strop de sos picant și, ocazional, chiar și o picătură de vodcă. Citește mai departe...

Hochei: CSM Galaţi, victorie cu CSA Steaua Bucureşti, într-un meci din Cupa României

CSM Galaţi a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 4-2 (1-0, 1-0, 2-2), sâmbătă, într-un meci din Cupa României la hochei pe gheaţă, informează AGERPRES. Citește mai departe...

VIDEO Cum se bea corect dintr-o sticlă cu dop atașat, fără să îți zgârii nasul sau să îți atingi obrazul

Cum se bea corect dintr-o sticlă cu dop atașat? De la introducerea PET-urilor cu acest tip de dop, mulți consumatori s-au declarat nemulțumiți. În consecință, oamenii încearcă în mod constant să găsească soluții pentru a se bucura de băutura preferată fără dificultăți. Citește mai departe...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..