Globurile de Aur 2025: Filmul 'Emilia Perez' şi serialul TV 'Shogun', marii câştigători ai galei

Globurile de Aur 2025: Filmul 'Emilia Perez' şi serialul TV 'Shogun', marii câştigători ai galei
📅 2025-01-06

"Emilia Perez", un thriller muzical despre un traficant de droguri mexican care face tranziţia de la bărbat la femeie, a câştigat patru trofee la gala de decernare a Globurilor de Aur, duminică seară, la Los Angeles. Tot patru premii a câştigat şi serialul de televiziune "Shogun", informează agenţiile de presă internaţionale.

Lungmetrajul "Emilia Perez", regizat de cineastul francez Jacques Audiard şi în care rolurile principale sunt interpretate de Zoe Saldana, Karla Sofia Gascon şi Selena Gomez, include numeroase dialoguri în limba spaniolă şi s-a impus la categoriile "cel mai bun film - comedie/musical", "cel mai bun film străin", "cea mai bună actriţă în rol secundar" (Zoe Saldana) şi "cel mai bun cântec original" ("El Mal").

Filmul "The Brutalist", o producţie istorică de proporţii epice, spune povestea unui arhitect vizionar, supravieţuitor al Holocaustului, care părăseşte Europa la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial pentru a încerca să îşi refacă viaţa şi cariera în Statele Unite. Acest lungmetraj a câştigat trei Globuri de Aur: cel mai bun film dramatic, cel mai bun regizor (Brady Corbet) şi cel mai bun actor într-un film dramatic (Adrien Brody).

O mare surpriză este considerată victoria obţinută de Fernanda Torres, din filmul "I'm Still Here", care a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film dramatic pentru interpretarea emoţionantă a unei femei al cărei soţ este răpit şi declarat dispărut de poliţie în timpul dictaturii militare din Brazilia. Ea a învins concurente mult mai bine cotate, precum Nicole Kidman ("Babygirl") şi Angelina Jolie ("Maria").
Demi Moore, protagonista din "The Substance" a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un film de comedie/musical pentru interpretarea unei actriţe de vârstă mijlocie care foloseşte un medicament cumpărat de pe piaţa neagră pentru a părea mai tânără. Acest lungmetraj marchează o revenire în forţă pentru Demi Moore, care a fost una dintre cele mai mari vedete de box-office în anii 1990, dar care a declarat că nu era deloc obişnuită să câştige premii.

"Sunt pur şi simplu şocată în acest moment", a declarat artista americană în momentul în care a urcat pe scenă pentru a primi acest trofeu. "Fac această meserie de foarte mult timp, de peste 45 de ani. Este pentru prima dată când câştig un premiu major ca actriţă", a adăugat ea.

Actorul american de origine română Sebastian Stan, interpretul principal din "A Different Man", a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film de comedie/musical pentru interpretarea unui artist cu neurofibromatoză care este supus unei proceduri medicale radicale pentru a-şi schimba aspectul. "Ignoranţa şi disconfortul nostru cu privire la handicap şi desfigurare trebuie să înceteze acum", a declarat Sebastian Stan în faţa publicului. Pentru evoluţia sa din lungmetrajul "A Different Man", el a fost recompensat şi cu premiul de interpretare masculină - Ursul de Argint - la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin în 2024.

Kieran Culkin a obţinut premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar datorită interpretării sale din filmul "A Real Pain", o dramă cu accente comice despre doi verişori care călătoresc în Polonia pentru a descoperi originile familiei lor.

În ceea ce priveşte premiile pentru televiziune, "Shogun", o somptuoasă saga istorică plasată în Japonia feudală, care a devenit un succes de streaming pentru FX şi Hulu, a dominat acest segment al galei Globurilor de Aur 2025, câştigând patru premii, inclusiv la categoria "cel mai bun serial TV - dramă". De asemenea, "Shogun" s-a impus la categoriile "cel mai bun actor într-un serial TV - dramă" (Hiroyuki Sanada), "cea mai bună actriţă într-un serial TV - dramă" (Anna Sawai) şi "cel mai bun actor în rol secundar" (Tadanobu Asano).

Serialul TV "Hacks", ce prezintă colaborarea amuzantă dintre o fostă glorie a spectacolelor de stand-up, interpretată de Jean Smart, şi o tânără scenaristă, interpretată de Hannah Einbinder, care acceptă misiunea de a îi reîntineri şi a îi adapta glumele pentru a avea succes în rândul publicului actual, a câştigat două trofee importante: "cel mai bun serial TV - comedie/musical" şi "cea mai bună actriţă într-un serial TV - comedie/musical" (Jean Smart).

Jeremy Allen White, care nu a fost prezent la gala de duminică seară, a fost desemnat "cel mai bun actor într-un serial TV - comedie/musical" pentru interpretarea unui geniu culinar foarte exigent în serialul "The Bear".

"Baby Reindeer", o producţie TV semi-autobiografică a actorului Richard Gadd despre experienţa sa cu o femeie care l-a hărţuit în viaţa reală, a fost desemnată "cea mai bună miniserie/lungmetraj TV" şi s-a impus, de asemenea, la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" (Jessica Gunning).

Collin Farrell a câştigat Globul de Aur pentru "cel mai bun actor într-o miniserie/lungmetraj TV" datorită personajului negativ Oswald Cobb pe care l-a interpretat în "The Penguin", în timp ce premiul echivalent feminin - "cea mai bună actriţă într-o miniserie/lungmetraj TV" - i-a revenit în acest an celebrei Jodi Foster pentru evoluţia sa din producţia poliţistă "True Detective: Night Country".

Gala Globurilor de Aur a fost prezentată în premieră de actriţa de stand-up Nikki Glaser. La începutul ceremoniei, ea le-a transmis spectatorilor câteva dintre observaţiile sale despre Hollywood, ironizând petrecerile fastuoase organizate de rapperul Sean "Diddy" Combs, glumind pe seama mustăţii purtate de Timothee Chalamet şi întâmpinând publicul cu urarea "Bine aţi venit la cea mai mare gală Ozempic", referindu-se la medicamentul pentru slăbit folosit de multe dintre vedetele din industria de divertisment. Printre ţintele ironiilor sale s-au aflat numeroase celebrităţi din sală, inclusiv Harrison Ford, Selena Gomez şi Nicole Kidman.

"Puteţi face orice, cu excepţia faptului de a spune ţării cu cine să voteze", a declarat Nikki Glaser pe scenă, referindu-se la sprijinul masiv oferit de artiştii de la Hollywood pentru candidatul perdant în recentele alegeri prezidenţiale din Statele Unite, câştigate de republicanul Donald Trump.

Câştigătorii Globurilor de Aur au fost aleşi de 334 de jurnalişti de divertisment din 85 de ţări care fac parte din Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), în comparaţie cu cei aproximativ 9.000 de membri ai Academiei de film americane (AMPAS), care selectează câştigătorii premiilor Oscar. Numărul jurnaliştilor care votează pentru Globurile de Aur a fost extins în ultimii ani, iar organizatorii galei au instituit reforme după ce au fost criticaţi pentru lacune etice şi pentru lipsa de diversitate.

Câştigarea unui Glob de Aur poate contribui la promovarea unor filme şi interpretări artistice în perioada ce precede gala de decernare a premiilor Oscar, care va avea loc în acest an în luna martie.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

Studiul major care răstoarnă toate teoriile despre influenta rețelelor sociale

Un nou studiu publicat în revista Social Science & Medicine aduce vești neașteptate pentru utilizatorii rețelelor sociale: timpul petrecut pe platforme precum Instagram, TikTok și Facebook are un impact minim sau inexistent asupra sănătății mintale, conform Mediafax. Citește mai depa...

Comunităţile de ucraineni din România fac pregătiri pentru Crăciunul bătrân

Comunităţile de ucraineni şi de lipoveni din judeţul Tulcea fac, luni, ultimele pregătiri pentru Crăciunul pe rit vechi sau Crăciunul bătrân, obiceiurile precreştine practicate în această perioadă având rolul de a îmbuna soarta, spune cercetătorul Alexandru Chiselev de la Muzeul Citește mai ...

Bomba începutului de an și o lălăială asurzitoare. Alegerile prezidențiale, în aer (comentariu)

Bomba începutului de an și o lălăială asurzitoare. Alegerile prezidențiale, în aer. Crin Antonescu a anunțat, în primele zile ale anului (n. Citește mai departe...

Ce este 'Sindromul Kessler' care amenință viața pe Pământ? Oamenii de știință cred că scenariul dezastrului spațial a început deja

Fenomenul care pune în pericol orbita Pământului și traficul spațial. Ce este Sindromul Kessler?Experții în trafic spațial avertizează asupra unui fenomen periculos numit Sindromul Kessler, care ar putea transforma orbita Pământului într-o capcană de resturi. Citește mai departe...

Anca Todoni a acces în turul doi al calificărilor la Australian Open

Jucătoarea de tenis Anca Todoni, locul 110 mondial, a acces, luni, în turul doi al calificărilor la Australian Open, primul grand slam al anului.Todoni, 20 de ani, favorită 12 în calificări, a trecut în primul tur de Victoria Jimenez Kasinţeva, din Andorra, scor 6-1, 4-6, 6-4. Citește mai de...

VIDEO Ce destinații turistice din România sunt în topul recomandărilor în 2025

România, o destinație turistică adesea trecută cu vederea, câștigă tot mai multă popularitate, oferind o combinație remarcabilă de istorie, peisaje naturale, cultură vibrantă și oportunități de relaxare, potrivit celor de la revista Vogue. Citește mai departe...

A înghețat Guvernul și pragul pensiei până la care se acordă medicamente compensate cu 90%?

Un proiect de Hotărâre de Guvern propus de Ministerul Sănătății înainte de sărbătorile de iarnă prevedea majorarea plafonului de pensie pentru care se acordă medicamente compensate cu 90% din prețul de referință, de la 2.020 lei la 2. Citește mai departe...

Incendiul Grenfell: promisiuni neîndeplinite și antreprenori scutiți de responsabilitate

În urmă cu 7 ani, incendiul cu 72 de morți de la Grenfell Tower din 2017 a arătat că acele clădiri înalte de locuințe publice din Marea Britanie erau învelite în placări inflamabile. Guvernul a promis că antreprenorii responsabili vor plăti pentru neglijența lor. Citește mai departe...

Inamicul nevăzut al omenirii: Va ucide 40 de milioane de oameni, în următorii 25 de ani

Rezistența la antibiotice devine o amenințare globală tot mai gravă, care ar putea face 40 de milioane de victime în următorii 25 de ani, avertizează Dame Sally Davies, fostul medic-șef al Angliei, informează Mediafax. Citește mai departe...

VIDEO Serialul care a cucerit toată Planeta: În România se află de săptămâni bune în topul preferințelor

Un nou serial coreean atrage atenția pe Netflix și cucerește publicul din întreaga lume: „When the Phone Rings”. De la lansarea primului episod pe 22 octombrie, producția a captivat milioane de oameni, inclusiv în România, unde se află deja în top 10 preferințelor publicului. Citește mai dep...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.