Elena Lasconi: 'Nu cred că putem să facem o guvernare de dreapta cu PNL-ul lui Ciucă şi Iohannis'

Elena Lasconi: 'Nu cred că putem să facem o guvernare de dreapta cu PNL-ul lui Ciucă şi Iohannis'
📅 2024-10-19

Candidatul USR la alegerile prezidenţiale, Elena Lasconi, a declarat, într-un interviu difuzat sâmbătă, la Prima TV, că după alegeri ar vrea o guvernare de dreapta, dar nu crede că acest lucru se poate cu actualul PNL, conform News.ro.

„Eu când am candidat la şefia USR-ului, am spus că îmi doresc un scor mai bun decât am obţinut la locale şi europarlamentare. Am luat 8,7%. Eu mi-aş dori să avem un scor mai mare cu cel puţin 50%. 16-17 la sută. La prezidenţiale îmi doresc să ajung în turul doi. S-ar putea să am un scor mai mare şi la parlamentare. Îmi doresc un scor mai mare, asta e, nu e pe agenda mea ce o să fac. Eu oricum am pornit la drumul ăsta ca să câştig prezidenţialele. Deci atunci nu mai e în calcul şefia mea la fruntea USR-ului”, a declarat Elena Lasconi, sâmbătă, la Prima TV.

Elena Lasoni a afirmat că îşi doreşte o guvernare de dreapta, dar a precizat că acest lucru nu se poate cu ”PNL-ul lui Ciucă şi Iohannis”.

”După primul tur, atunci lucrurile o să se aşeze. Dacă stăm să discutăm despre poze de moment, şi anume sondaje de opinie pe care le comandă partidele sau televiziunile sau alte publicaţii, nu aş merge pe scenarită. Mi-aş dori, aşa cum am spus-o de mai multe ori, un guvern de dreapta. Adică un guvern USR-PNL-UDMR. Eu nu vorbesc de PNL-ul lui Ciucă şi Iohannis. Ăsta este acum, dar nu cu ăsta cred că putem să facem o guvernare de dreapta”, a afirmat Lasconi.

Bolojan - premier

Elena Lasconi a subliniat că a dat un semnal privind o guvernare de dreapta atunci când l-a propus pe Ilie Bolojan pentru funcţia de premier al României.

”Eu am dat un semnal foarte clar atunci când l-am propus pe domnul Bolojan pentru funcţia de premier, că îmi doresc o guvernare de de dreaptă. Tocmai pentru a arăta deschiderea şi respectul pe care îl am pentru domnul Bolojan, dar şi deschiderea pentru guvernare de dreapta. Nu numai poveşti şi declaraţii la televizor ”, a spus Lasconi.

Întrebată, de asemenea, dacă a discutat cu Ilie Bolojan privind propunerea ca acesta să fie numit premier, Lasoni a precizat că va discuta după al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

”O să discut după turul doi. O să fie foarte complicat cu PNL-ul. Ştiţi de ce? Pentru că primul tur va fi pe 24 noiembrie, dacă nu, n-o să se facă scandal până după alegerile parlamentare. Şi atunci, dacă domnul Ciucă şi vedem cum arată sondajele, nu intră în turul doi, practic nu vom avea un lider al PNL-ului, pentru că va dispărea. Asta cred eu, şi jurământul o să-l depun pe data de 21 decembrie de preşedinte la Cotroceni. Deci, eu în perioada asta, între 8 şi 21, ar trebui să vorbesc cu cineva de la PNL şi nu ştiu dacă am cu cine. M-aş bucura să am cu cine vorbi. Domnul Ciucă nu are cum să intre (în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale - n.r.). Este deja pe locul cinci sau şase, dacă nu mă înşel. Îmi pare rău pentru domnul Ciucă. Eu am zis că uşa USR-ului este deschisă, că putem să construim, dar am văzut că există doar pseudo-încercări de a comunica cu USR-ul. Eu consider că lucrurile astea se fac, nu se vorbesc”; a declarat Lasconi.

Fără chimie

Elena Lasconi susţine că l-a cunoscut pe preşedintele Klaus Iohannis, însă nu a avut ”chimie” cu actualul şef de stat.

Pe Klaus Iohannis l-aţi cunoscut?, a fost întrebată șefa USR. „Da, dar nu am stat la poveşti cu el, pentru că nu avem chimie. Nu am chimie cu fostul inspector şcolar Klaus Iohannis. L-am cunoscut ca jurnalist, la primul tur (al alegerilor prezidenţiale din 2014 - n.r.). Sunt oameni cu care simţi că nu ai ce să vorbeşti. Sunt oameni care stau în faţa ta şi îţi face plăcere să vorbeşti cu ei, cu alţii nu ai ce să vorbeşti”, a spus acesta.

Lasconi a apreciat că nici cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, nu a avut chimie. „Nu, are profilul de om care execută. Ca să răspundă la unele întrebări, cred că are nevoie să dea un telefon. Sună un prieten!”.

Descentralizare

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a mai declarat că îşi doreşte desfiinţarea consiliilor judeţene pentru că acestea sunt ”instrumente ale Guvernului care să împartă bani primarilor pe fruntea cărora scrie PSD sau PNL”.

”Consiliile judeţene dorim să le desfiinţăm pentru că nu sunt altceva decât instrumente ale guvernului care să împartă bani primarilor pe fruntea cărora scrie PSD sau PNL”, a declarat Elena Lasconi, la emisiunea Insider politic de la Prima TV, de sâmbătă.

Ea a adăugat că are un program de guvernare şi îşi doreşte ca premierul propus de ea, în cazul în care va ajunge la Cotroceni, să respecte acest program.

”Eu am un program şi aş vrea ca prim-ministru să-mi garanteze că va îl va duce la bun sfârşit. Anul viitor va fi un an foarte greu şi dacă-i mai sufocăm pe români cu taxe, cum s-a întâmplat până acum, nu va fi bine deloc. Şi asta îmi doresc. În primul rând să tăiem taxele celor care aduc prosperitate în ţara asta. Şi cei care aduc prosperitate sunt oamenii care muncesc, sunt mici întreprinzători. Ei aduc prosperitate. Şi mie mi se pare că politicienii practic îi urăsc pe aceşti oameni, de asta i-au împovărat cu multe, multe taxe”, a mai spus Lasconi.

PSD are 24 preşedinţi de consilii judeţene, PNL are 11, UDMR are 4, iar Alianţa electorală PSD-PNL are 2, în urma alegerilor locale din 9 iunie.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

Circulației oprită, după un accident grav în Iași, cu patru persoane rănite

Patru persoane sunt rănite după ce mașinile în care se aflau, trei la număr, s-au ciocnit pe DN 28, localitatea Podu Iloaiei, județul Iași. Citește mai departe...

Un bărbat declarat mort a revenit la viață în timpul unei proceduri de donare de organe

Un caz ieșit din comun vine din statul Kentucky, SUA. Anthony Thomas „TJ" Hoover II, un bărbat declarat în moarte cerebrală, și-a revenit în timp ce i se prelevau organele, informează Mediafax. Citește mai departe...

Tenis de masă: Bernadette Szocs aduce prima medalie pentru România la Euro 2024

Prima medalie asigurată la Campionatul European Individual 2024 de tenis de masă vine în proba de dublu feminin, după ce Bernadette Szocs şi Adina Diaconu s-au întrecut pentru locul în semifinala probei, scrie news.ro. Citește mai departe...

Elena Lasconi: 'Nu cred că putem să facem o guvernare de dreapta cu PNL-ul lui Ciucă şi Iohannis'

Candidatul USR la alegerile prezidenţiale, Elena Lasconi, a declarat, într-un interviu difuzat sâmbătă, la Prima TV, că după alegeri ar vrea o guvernare de dreapta, dar nu crede că acest lucru se poate cu actualul PNL, conform News.ro. Citește mai departe...

Pep Guardiola promite o decizie rapidă despre viitorul său la Manchester City

„Voi lua o decizie cât mai curând posibil”, a promis, vineri, Pep Guardiola, legat de prelungirea contractului cu Manchester City, scrie news.ro. Citește mai departe...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.