Un bărbat declarat mort a revenit la viață în timpul unei proceduri de donare de organe

Un bărbat declarat mort a revenit la viață în timpul unei proceduri de donare de organe
📅 2024-10-19

Un caz ieșit din comun vine din statul Kentucky, SUA. Anthony Thomas „TJ" Hoover II, un bărbat declarat în moarte cerebrală, și-a revenit în timp ce i se prelevau organele, informează Mediafax.

Anthony Thomas "TJ" Hoover II a fost declarat în moarte cerebrală în urma unei supradoze de droguri, dar s-a trezit în timp ce medicii se pregăteau să-i recolteze organele pentru donare.

Potrivit National Public Radio și WKYT, incidentul a avut loc în octombrie 2021 la spitalul Baptist Health din Richmond, Kentucky.

Sora lui Hoover, Donna Rhorer, a povestit cum medicii au declarat inițial că fratele ei nu avea reflexe sau activitate cerebrală.

„Ni s-a spus că erau doar reflexe - un lucru normal," a declarat Rhorer pentru WKYT, referindu-se la momentele în care a observat că ochii fratelui ei păreau să urmărească mișcările din jur.

Situația a luat o întorsătură dramatică în sala de operație. „S-a trezit," a spus Rhorer, descriind momentul în care un medic a ieșit să anunțe că procedura de recoltare a organelor a fost oprită.

Un fost angajat al Kentucky Organ Donor Affiliates (Koda) a dezvăluit ulterior că Hoover a început să se „zvârcolească" pe masa de operație și să „plângă vizibil".

Spitalul a emis o declarație subliniind că „siguranța pacienților" este prioritatea lor principală.

Incidentul este acum investigat de biroul procurorului general al statului și de o agenție federală care supraveghează prelevarea de organe.

Rhorer își amintește că a primit instrucțiuni să își aducă fratele acasă și să îl facă să se simtă confortabil, deși probabil nu va mai trăi mult. După cum a declarat ea pentru WKYT, ea a avut grijă de Hoover în ultimii trei ani.

WKYT a raportat că Rhorer a aflat detaliile complete ale operației fratelui ei abia în ianuarie. Atunci, un fost angajat al Koda a contactat-o înainte de a trimite o scrisoare unui comitet al Congresului care, în septembrie, a organizat o audiere care a analizat organizațiile de prelevare de organe, a raportat NPR.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

VIDEO Grindeanu pune tunurile pe CFR: 'Multe din gările românești arată mai rău decât unele gări din Ucraina'

„Multe din gările românești arată mai rău decât unele gări din Ucraina”, este de părere ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care vede că CFR Infrastructură nu are capacitatea, în acest moment, să reabiliteze aceste gări. Citește mai departe...

Politica de apărare a Chinei: Mesajele lui Xi Jinping în fața unei audiențe militare

Preşedintele chinez Xi Jinping a inspectat joi o brigadă a Forţelor pentru rachete din cadrul Armatei Populare de Eliberare (PLA), cerând militarilor să îşi sporească "capacităţile de descurajare şi de luptă, potrivit relatărilor de sâmbătă ale presei de stat din China, Citește mai depa...

Bernadette Szocs avansează în sferturile de finală la Campionatul European de tenis de masă

Bernadette Szocs a obţinut calificarea în sferturile de finală ale probei de simplu, la Campionatul European de tenis de masă de la Linz, informează news.ro.Bernadette Szocs a eliminat-o pe Linda Bergstrom, apărătoarea din Suedia în faţa căreia tricolora a depus un efort considerabil. Citeșt...

Negociator-șef al Republicii Moldova: 'Suntem un teren de testare'

Negociatorul-şef al Republicii Moldova în discuţiile pentru aderarea la Uniunea Europeană, vicepremierul Cristina Gherasimov, avertizează într-un interviu pentru Bloomberg că Rusia, care a investit resurse în eforturile de sabotare a alegerilor prezidenţiale şi a referendumului pro-UE Citeșt...

A murit consilierul Patriarhului Daniel

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanțe la moartea pr. Emilian Stănescu, preot de parohie și consilier patriarhal. Citește mai departe...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.