Echipa Restul Lumii conduce cu 4-2 selecţionata Europei, în Cupa Laver

Echipa Restul Lumii conduce cu 4-2 selecţionata Europei, în Cupa Laver
📅 2024-09-21

Echipa Restul Lumii o conduce pe selecţionata Europei cu scorul de 4-2, în competiţia masculină de tenis Cupa Laver, după ce americanul Frances Tiafoe l-a învins sâmbătă pe rusul Daniil Medvedev, cu 3-6, 6-4, 10-5, transmite presa internaţională.

Frances Tiafoe este pe locul 16 în clasamentul ATP, în timp ce Daniil Medvedev este pe poziţia a 5-a.

Al doilea meci de simplu de sâmbătă, dintre spaniolul Carlos Alcaraz şi americanul Ben Shelton, va fi urmat de întâlnirea dintre germanul Alexander Zverev (2 ATP) şi americanul Taylor Fritz (7 ATP). Partida de dublu îi va opune pe Casper Ruud (Norvegia) şi Stefanos Tsitsipas (Grecia) perechii Ben Shelton (SUA)/Alejandro Tabilo (Chile), scrie agerpres.ro.

Selecţionata Europei şi echipa Restului Lumii erau la egalitate, 2-2, după meciurile de vineri, prima zi a competiţiei care se desfăşoară până duminică la Berlin.

Vineri, echipa Restului Lumii, al cărei căpitan este legendarul american John McEnroe, a câştigat primul meci de simplu, argentinianul Francisco Cerundolo, locul 31 ATP, impunându-se în faţa norvegianului Casper Ruud, locul 9 ATP, cu 6-4, 6-4. Selecţionata Europei, cu un căpitan nu mai puţin legendar, suedezul Bjorn Borg, a egalat după ce grecul Stefanos Tsitsipas (12 ATP) a trecut uşor de australianul Thanasi Kokkinakis (78 ATP), cu 6-1, 6-4.

Europa a condus apoi cu 2-1, bulgarul Grigor Dimitrov (10 ATP) trecând de chilianul Alejandro Tabilo (22 ATP) după două seturi decise la tie-break, 7-6 (7/4), 7-6 (7/2).

Egalitatea a fost restabilită după meciul de dublu, câştigat de americanii Taylor Fritz şi Ben Shelton în faţa perechii Carlos Alcaraz (Spania)/Alexander Zverev (Germania), în două seturi, 7-6 (7/5), 6-4.

Lansată în 2017 de Roger Federer, Cupa Laver este un turneu demonstrativ inspirat de Ryder Cup la golf şi numit astfel ca omagiu adus australianului Rod Laver, ultimul tenisman care a câştigat cele patru turnee de Mare Şlem în acelaşi an calendaristic, în 1969. La Cupa Laver participă şase jucători europeni de top şi alţi şase reprezentând "restul lumii".

Vineri, o victorie aduce 1 punct, sâmbătă 2 puncte, iar duminică 3 puncte. Prima dintre cele două echipe care a obţinut 13 puncte din cele 24 posibile a câştigat. Selecţionata Europei a câştigat primele patru ediţii, iar echipa Restului Lumii ultimele două.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

Surpriză! Un senator care a demisionat recent din PNL anunță că îl va susține pe Geoană la prezidențiale: 'Am crezut-o şi în 2009, o cred cu tărie şi acum'

Senatorul Liviu Brătescu, care a demisionat la începutul acestei luni din PNL, anunţă că va conduce filiala din Iaşi a Partidului România în Acţiune şi că îl susţine pe Mircea Geoană în cursa prezidenţială. Citește mai departe...

Bilanțul ajutoarelor de stat pentru sinistrații din Galați. Peste 110 tone de alimente, distribuite

Consiliul Județean Galați a prezentat bilanțul provizoriu al ajutoarelor de stat acordate sinistraților din comunele gălățene inundate. Până în prezent au fost distribuite peste 110 tone de alimente și 212.000 litri de apă. Citește mai departe...

Legea anti-defrișare a UE amenință industria cafelei: noi provocări pentru producătorii globali

O nouă legislație privind defrișările, care va intra în vigoare pe 30 decembrie 2024, ar putea afecta profund producătorii de cafea din întreaga lume, în special pe cei care exportă în Uniunea Europeană (UE), potrivit Financial Times. Citește mai departe...

Lovitură pentru Donald Trump - Acțiunile Trump Media se prăbușesc

Acţiunile Trump Media au scăzut cu peste 7% vineri dimineaţă, atingând un nou minim de 52 de săptămâni la o zi după expirarea restricţiilor care îl împiedicau pe acţionarul său majoritar, fostul preşedinte Donald Trump, şi pe alţi investitori timpurii să-şi vândă Citește mai departe...

Germania s-a săturat de război: Face apel la dezamorsarea urgentă a tensiunilor în Orientul Mijociu

Autorităţile germane au insistat sâmbătă asupra "nevoii urgente" de măsuri în Orientul Mijlociu, sugerând o soluţie pe cale diplomatică, în momentul în care frontul războiului condus de Israel în Fâşia Gaza se extinde până în Liban, relatează AFP şi dpa. Citește mai departe...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..