Chec cu dovleac si nuca. O reteta ideala pentru finalul lunii octombrie

Chec cu dovleac si nuca. O reteta ideala pentru finalul lunii octombrie
📅 2024-10-22

Rețeta este un desert umed și aromat, ideal pentru a fi savurat alături de o cană de ceai sau cafea. Fie că-l servești la o masă în familie sau îl aduci la o întâlnire cu prietenii, acest chec cu dovleac și nucă va cuceri cu siguranță inimile tuturor. Să descoperim împreună cum să-l preparăm!

Rețetă de chec cu dovleac și nucă. Ingrediente

400 g dovleac

150 g zahăr

3 ouă

150 ml ulei

200 g făină

1 plic praf de copt

1 plic zahăr vanilat

100 g nuci

1/2 linguriță scorțișoară

Un vârf de cuțit sare

Rețetă de chec cu dovleac și nucă. Mod de preparare

Curăță dovleacul de coajă și semințe, apoi dă-l pe răzătoare. Poți folosi dovleac Hokkaido sau dovleac pentru plăcintă, care are o aromă dulce și plăcută. Dacă dorești, poți căli dovleacul în puțin ulei sau apă, pentru a-l înmuia, dar nu este neapărat necesar.

Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul și zahărul vanilat folosind un mixer, până când amestecul devine spumos și își dublează volumul (aproximativ 5-7 minute). Continuând să amesteci, adaugă treptat uleiul. Poți folosi ulei de floarea-soarelui pentru un gust neutru sau ulei de măsline pentru un plus de aromă.

Adaugă dovleacul dat pe răzătoare în amestecul de ouă și zahăr. Amestecă bine, până se omogenizează. Într-un alt bol, combină făina, praful de copt, scorțișoara și sarea. Cernerea ingredientelor uscate ajută la evitarea cocoloașelor și asigură o textură. Când este gata, cerne amestecul de ingrediente uscate peste compoziția umedă. Amestecă ușor cu o spatulă sau o lingură de lemn, doar până se încorporează. Nu amesteca prea mult, pentru a nu deveni checul dens.

La final, adaugă nucile măcinate. Poți folosi nuci românești sau alune de pădure, în funcție de preferințe. Amestecă ușor pentru a le distribui uniform. Preîncălzește cuptorul la 180°C (160°C cu ventilație). Unge o formă de chec (aproximativ 25×10 cm) cu ulei sau unt și presară puțină făină pentru a preveni lipirea.

Toarnă compoziția în formă și nivelează suprafața. Coace timp de 45-50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată. Lasă apoi checul să se răcească în formă timp de 10 minute, apoi scoate-l pe un grătar. Aceasta previne acumularea de umiditate.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Cel mai bine plătit pensionar special din România: pensie de 70.000 de lei brut pe lună

Cel mai bine plătit pensionar special este un fost magistrat care luna trecută a încasat o pensie de serviciu de aproximativ 70.000 de lei brut, echivalentul a aproximativ 14.000 de euro. În total, în România, sunt aproximativ 12 mii de persoane care primesc pensii speciale. 

Premieră în UE. România introduce licență pentru absolut toate produsele aduse din Ucraina

Din cauza produselor, în special alimentare, importate la prețuri derizorii, Ministerul Agriculturii va introduce o licență obligatorie pentru absolut orice produs care este adus din Ucraina.

Adolescent de 15 ani, cercetat de poliție după ce apare într-un clip online în timp ce trage cu pistolul. Scene șocante în Sectorul 5 din Capitală

Un adolescent de 15 ani este cercetat de poliţişti, după ce pe o platformă online a fost postat un videoclip în care se observă cum, dintr-un autoturism, o persoană aflată în dreapta şoferului ar executa focuri de armă în Sectorul 5.

Chec cu dovleac și nucă. O rețetă ideală pentru finalul lunii octombrie

Rețetă de chec cu dovleac și nucă. Un desert simplu și gustos, ideal pentru sezonul rece, mai ales când toamna se așterne și aroma condimentelor umple aerul. Dovleacul devine ingredientul vedetă al sezonului. Îmbinând gustul dulce și bogat al dovleacului cu crocanta nucă, acest chec este o aleger...

Marea Neagră a devenit sângerie, peste noapte! Ce spun biologii despre algele fluorescente - VIDEO

Constănțenii care au avut drum prin Portul Tomis au putut observa, zilele acestea, că apa mării are o culoare neobișnuită, brun-roșcată.

România, fruntașă într-un top sumbru. Suntem primii în UE la numărul de oameni care mor înecați

România ocupă locul fruntaș într-un top sumbru: Unu din cinci decese prin înec din Uniunea Europeană se petrece la noi în țară.

Percheziții la MAFIA gunoaielor! Indivizii care dau foc ilegal deșeurilor noaptea, vizați. Razie din elicopter

Sunt percheziții de amploare la mafia gunoaielor, marți. Vizați sunt indivizii care dau foc ilegal deșeurilor noaptea și poluează toate localitățile pe o raza de zeci de kilometri. Mascații și procurorii au descins la peste 70 de locuințe din județul Dâmbovița și sunt căutați și interlopi contrab...

Muzicianul Janusz Olejniczak, care a cântat în filmul de Oscar „The Pianist”, a murit. Este doliu uriaș în lumea artistică

Muzicianul şi profesorul polonez Janusz Olejniczak, care a interpretat părţile de pian în filmul „The Pianist” - premiat cu Oscar în 2002 - a murit la vârsta de 72 de ani.

Cum pot fi plătite în rate facturile la energie

Românii vulnerabili pot plăti datoriile către furnizori în rate. Potrivit unui ordin al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, oamenii pot cere furnizorului plata eșalonată a facturii. 

Ce spune zâmbetul despre un om. Cum îți dai seama când o persoană are un comportament fals

Ce spune zâmbetul despre un om. Gesturi care trădează gândurile și sentimentele interlocutorului. Ce spune limbajul non-verbal despre un om. La ce trebuie să fii atent când te afli într-o situație de comunicare cu un interlocutor.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.