Bani pentru profesori. Cand beneficiaza profesorii de primele de cariera

Bani pentru profesori. Cand beneficiaza profesorii de primele de cariera
📅 2024-09-20

Ajutor pentru cadrele didactice. Cine primește 1.500 de lei

Dacă anterior legea prevedea că prima de carieră didactică „se acordă într-o singură tranșă, respectiv în luna octombrie”, Parlamentul a introdus un amendament care prevede că prima de carieră didactică se acordă „începând cu luna octombrie a fiecărui an, și va putea fi utilizată până în luna octombrie a anului următor inclusiv”.

„Camera Deputaților a reglementat o modificare care prevede ca sumele să intre în luna octombrie a fiecărui an...”, a zis Dumitru Mărculescu, deputat PNL.

Profesorii caută să folosească banii pentru necesitățile didactice, fie că achiziționează materiale didactice sau echipamente IT care să îi ajute în procesul de predare.

„Era nevoie de această primă de carieră, dovadă este că oamenii...asta e toată prima de carieră didactică...”, a zis Vasile Busuioc, directorul Colegiului Tehnic Decebal.

„Este necesar acest termen....sumă care este bine venită...”, a completat Andra Drinceanu, profesor.

Prelungirea termenului de cheltuire a acestei prime reprezintă un avantaj, mai ales pentru cadrele didactice care nu s-au decis cum vor cheltui suma primită. Modificările aduse legii de Camera Deputaților urmează să ajungă la președintele României pentru promulgare.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Imagini APOCALIPTICE! Japonia a fost lovită de taifun - VIDEO

Fenomene meteo extreme au loc și în Japonia, care a fost lovită un taifun. Țara a fost devastată de ploi torențiale, grindină și vânt care a depășit 100 de kilometri pe oră. 

Cod galben de vânt puternic. ANM anunță o răcire semnificativă a vremii, inclusiv în Capitală - HARTA

O nouă atenționare meteo a fost emisă, astăzi, de meteorologi. Vântul va sufla cu putere în jumătatea estică a Munteniei și în sudul Banatului. Inclusiv Capitala va fi afectată de fenomenele meteo extreme. 

Bianca Drăgușanu, clipe de coșmar după ultima operație estetică. A rămas semiparalizată

Clipe de coșmar pentru Bianca Drăgușanu. Aceasta a rămas semiparalizată după ultima operație estetică. Vedeta în vârstă de 41 de ani și-a făcut un lifting facial și apoi s-a trezit cu probleme de sănătate, timp de două săptămâni, de la intervenție. Mai exact vedeta TV nu și-a putut mișca partea d...

Un celebru avocat este acuzat că și-a mutilat fosta iubită într-o cameră de hotel. Românul a fost dus încătușat la psihiatrie

Marți, 17 septembrie 2024, un incident șocant a avut loc într-un hotel din Iași, unde avocatul Dinu Ș., un bărbat cunoscut în domeniul său, este acuzat că și-a agresat violent fosta iubită, Gabriela B., în vârstă de 34 de ani.

Alertă majoră: Dunărea și-a ieșit din matcă! Când se așteaptă ca viitura să lovească România?

Este alertă majoră pe Dunăre, din cauza viiturilor produse de ciclonul Boris. Debitul a crescut alarmant și se îndreaptă către țara noastră, după ce fluviul a ieșit din matcă în mai multe zone din Austria, Slovacia și Ungaria. Specialiștii transmit că, în cel mult 10 zile, va fi vârf de debit, aș...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..