Alerta majora: Dunarea si-a iesit din matca! Cand se asteapta ca viitura sa loveasca Romania?

Alerta majora: Dunarea si-a iesit din matca! Cand se asteapta ca viitura sa loveasca Romania?
📅 2024-09-20

La Budapesta este mobilizare masivă după ce apa a crescut cu cel puțin 3 metri. 

Ungaria ia măsuri pentru a preveni inundații catastrofale. Prognozele arată că nivelul Dunării va fi cel mai ridicat din ultimii zece ani. Pregătirile au început în urmă cu câteva zile și au fost folosiți aproximativ un milion de saci de nisip pentru baraje.

Peste 1.000 de militari au fost trimiși pe diguri, iar premierul Viktor Orban şi-a anulat vizitele externe. După fiecare ședință, acesta s-a deplasat în mai multe zone afectate pentru a monitoriza îndeplinirea sarcinilor de pe teren. Pe lângă sacii de nisip, în Ungaria se utilizează și diguri mobile care se pot demonta.

Autoritățile maghiare iau în calcul evacuarea localnicilor din zonele afectate de calamitate. Însă, premierul Viktor Orban a încercat să liniștească oamenii și a reamintit ca momentan valorile înregistrate până acum nu depășesc cifrele record din 2013.

Între timp, primarii din aproape 20 de localităţi aflate la intrarea Dunării în România au fost puşi în alertă de Ministerul Mediului. Aceştia trebuie să fie pregătiţi să evacuaze oamenii, dar şi bunurile aflate în zonele unde fluviul ar putea depăşi cotele de apărare în zilele următoare.

Din momentul în care cotele cresc în Budapesta, riscul de inundații crește la gurile de vărsare a Dunării, în Deltă, și inclusiv în Brăila, Galați și Tulcea. Ministrul Mediului va merge în zonă pentru a verifica dacă există echipamentele și utilajele necesare. 

Până în prezent, au fost inregistrate 24 de decese, în urma inundațiilor produse în Europa.

România și Polonia sunt cele mai afectate din acest punct de vedere, cu șapte decese.

Cinci persoane și-au pierdut viața și în Cehia și Austria.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Românii care au nevoie de acte la NOTAR nu vor mai sta la coadă. Vezi LISTA actelor ce pot fi eliberate ONLINE

Românii care au nevoie de diverse acte notariale nu vor mai fi nevoiți să stea la rând pentru a le obține. Un proiect de lege îi va obliga pe notarii publici care vor să facă acte și proceduri în format electronic să folosească o singură platformă IT, Top-not. Chiar și așa, activitatea electronic...

Dosarul procurorului "Portocală", la un pas de mușamalizare. Unitatea de elită a Statului Paralel, distrusă de anchete

Procurorii și judecătorii din unitatea de elită a statului paralel au intrat în atenția autorităților. Dosarul cu acuzații grave care-i vizează pe Lucian Onea si Mircea Negulescu este la un pas să fie mușamalizat, potrivit Realitatea Plus.

Metode naturale de contracepție. Cum poți evita o sarcină nedorită. Sfaturile ginecologului

Metode naturale de contracepție. Cum poți evita o sarcină nedorită. Sfaturile ginecologului.

Imagini APOCALIPTICE! Japonia a fost lovită de taifun - VIDEO

Fenomene meteo extreme au loc și în Japonia, care a fost lovită un taifun. Țara a fost devastată de ploi torențiale, grindină și vânt care a depășit 100 de kilometri pe oră. 

Cod galben de vânt puternic. ANM anunță o răcire semnificativă a vremii, inclusiv în Capitală - HARTA

O nouă atenționare meteo a fost emisă, astăzi, de meteorologi. Vântul va sufla cu putere în jumătatea estică a Munteniei și în sudul Banatului. Inclusiv Capitala va fi afectată de fenomenele meteo extreme. 

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..