Vreme de primavara, in urmatoarele zile, in toata tara. Cand revin ploile si frigul

Vreme de primavara, in urmatoarele zile, in toata tara. Cand revin ploile si frigul
📅 2025-01-06

Începând din 11 ianuarie, vremea se va răci semnificativ în majoritatea regiunilor, apropiindu-se de normalul termic al acestei perioade din an, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi relativ ridicată.

Astfel, în Banat, în perioada 6 - 10 ianuarie, valorile termice vor fi mult mai ridicate faţă de normalul climatologic, cu o medie zilnică a temperaturilor maxime ce se va menţine la 12 - 15 grade Celsius şi minime în general de 4 - 6 grade, cu valori chiar mai ridicate în zonele de deal. Din 11 ianuarie, vremea se va răci semnificativ, astfel că media temperaturilor maxime va scădea până spre 3 - 4 grade, iar minimele vor prezenta o medie regională de -3...-2 grade. Vor fi precipitaţii în jurul datei de 8 ianuarie şi în perioada 10 - 13 ianuarie, când sunt posibile şi cantităţi de apă însemnate. În restul intervalului probabilitatea de apariţie a acestora va fi redusă.

În Crişana, până spre finalul primei săptămâni de prognoză, vremea se va încălzi semnificativ, când media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 12 şi 15 grade, iar noaptea se vor înregistra temperaturi pozitive, media minimelor urmând a se menţine la valori de 4 - 6 grade Celsius. Din 11 ianuarie se va răci semnificativ, valorile termice urmând a se apropia de ce ar fi normal din punct de vedere termic în această perioadă a anului, respectiv, o medie a temperaturilor maxime de 2 - 3 grade şi minime în general de -4...-2 grade. Vor fi precipitaţii în jurul datei de 8 ianuarie şi în perioada 10 - 13 ianuarie, când sunt posibile şi cantităţi de apă însemnate. În restul intervalului probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai redusă.

În Transilvania, în perioada 6 - 10 ianuarie valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în mod obişnuit, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 10 - 12 grade şi minime în creştere de la -3...-2 grade, până la valori în jurul a 0 grade. Din 11 ianuarie scăderea de temperatură va fi semnificativă mai ales în cazul maximelor, ce vor avea o medie regională de 1 - 2 grade, iar minimele vor fi în general de -5...-3 grade Celsius.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în perioada 11 - 13 ianuarie, iar temporar şi pe arii mai restrânse şi în restul intervalului.

În Maramureş, intervalul va debuta cu temperaturi maxime în creştere, de la aproximativ 6 - 8 grade Celsius (6 ianuarie) până spre 9 - 12 grade în zilele de 7, 8, 9 şi posibil în 10 ianuarie. Va urma o răcire semnificativă, astfel încât, din 13 ianuarie, temperaturile din timpul zilei vor prezenta o medie de 2 grade. Media minimelor termice va avea aproximativ aceeaşi evoluţie, de creştere, de la 0 grade, până spre 2 - 4 grade în perioada 8 - 10 ianuarie, apoi de scădere treptată până la -5...-4 grade. Vor fi precipitaţii pe arii extinse în jurul datei de 8 ianuarie şi în perioada 10 - 13 ianuarie, când sunt posibile şi cantităţi de apă însemnate. Probabilitate pentru precipitaţii va fi relativ ridicată şi în restul intervalului.

În Moldova, valorile termice diurne vor fi în creştere de la o zi la alta, de la o medie de 6 - 7 grade în 6 ianuarie, până spre 12 grade în zilele de 8 şi 9 ianuarie. Va urma o răcire treptată a vremii, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va fi de 2 grade în 13 ianuarie, iar după această dată va creşte uşor până spre 3 - 4 grade. Temperaturile minime vor fi în general pozitive până în 12 ianuarie, cu o medie regională de 1 - 3 grade, iar în a doua săptămână este estimată o medie a acestora de -3...-2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse va fi ridicată în perioada 11 - 13 ianuarie. Vor fi posibile precipitaţii şi în restul intervalului, însă prezenta estimare indică o probabilitate mai redusă.

În Dobrogea, tendinţa va fi de încălzire şi în această regiune, de la o medie a temperaturilor maxime de 10 grade în prima zi, până la valori în jurul a 15 grade în zilele de 8, 9 şi 10 ianuarie, caracterizând o vreme deosebit de caldă pentru luna ianuarie. După aceste zile, se va răci treptat, iar în a doua săptămână sunt estimate temperaturi maxime în general de 4 - 5 grade. Va fi în creştere şi media temperaturilor minime, de la 2 grade, până la valori în jurul a 6 grade în perioada 8...11 ianuarie, apoi va fi în scădere treptată, astfel că începând cu 14 ianuarie sunt prognozate valori termice în general negative, cu o medie de -2 - 0 grade Celsius. Nu vor fi precipitaţii între 6 şi 10 ianuarie, însă în perioada 11 - 13 ianuarie probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse va fi ridicată. După 14 ianuarie sunt posibile precipitaţii, însă prezenta estimare indică o probabilitate mai redusă.

În Muntenia, media temperaturilor maxime va fi în creştere, de la 8 - 9 grade în prima zi, până la valori de 13 - 14 grade în zilele de 8, 9 şi 10 ianuarie, caracterizând o vreme deosebit de caldă pentru luna ianuarie. După aceste zile calde, se va răci, iar în a doua săptămână sunt estimate temperaturi maxime de 3 - 4 grade la început şi de 5 - 6 grade spre final. Încălzirea se va resimţi şi la nivelul temperaturilor minime, ce vor creşte, de la o medie regională de -1 grad, până la valori în marea lor majoritate în jurul a 2 grade în perioada 8 - 12 ianuarie, urmând ca în a doua săptămână caracteristice vor fi valorile negative, cu o medie de -3...-2 grade. Nu vor fi precipitaţii între 6 şi 10 ianuarie, însă în perioada 11 - 13 ianuarie probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse va fi ridicată, totodată fiind posibile şi cantităţi de apă însemnate. Sunt posibile precipitaţii şi după 14 ianuarie, însă prezenta estimare indică o probabilitate mai redusă.

În Oltenia, vremea se va încălzi în perioada 6 - 10 ianuarie, astfel valorile termice atât cele maxime cât şi cele minime se vor situa cu mult peste mediile multianuale caracteristice în această lună. Media temperaturilor maxime va creşte, de la aproximativ 7 - 8 grade ( în 6 ianuarie) până spre 10 - 12 grade în zilele de 7, 8, 9 şi 10 ianuarie. Va urma o răcire semnificativă, astfel încât în 13 ianuarie, temperaturile din timpul zilei vor prezenta o medie de 3 - 4 grade, urmând să crească uşor spre finalul intervalului de anticipaţie, până spre 7 grade. Media minimelor termice va avea aproximativ aceeaşi evoluţie, de creştere, de la -2 grade, până spre 1 - 2 grade în perioada 8 - 12 ianuarie, apoi de scădere uşoară până la -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse va fi ridicată în perioada 11 - 13 ianuarie. Vor fi posibile precipitaţii şi în restul intervalului, însă prezenta estimare indică o probabilitate mai redusă.

La munte, până în 10 ianuarie, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă a anului. Media temperaturilor maxime va fi de 4 - 6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade. Va urma o răcire a vremii, începând cu 11 ianuarie, astfel temperaturile maxime mediate pentru întreaga zonă vor fi de -3...-1 grad, iar minimele vor fi în general de -8...-6 grade. Temporar vor fi precipitaţii, pe arii mai extinse în jurul datei de 8 ianuarie şi în perioada 10 - 13 ianuarie, când sunt posibile şi cantităţi de apă însemnate.

ANM precizează că estimarea pentru perioada 6 - 19 ianuarie 2025 este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată).

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Paste bolognese, rețeta tradițională de spaghete din Italia

Spaghetele Bolognese sunt unul dintre cele mai cunoscute și iubite preparate din întreaga lume. Originară din regiunea Emilia-Romagna, această rețetă tradițională pune accent pe un sos bogat, aromat și consistent, numit „ragù alla Bolognese”. Preparatul este perfect pentru mesele de familie sau p...

Ce taxe vor crește în 2025. România, presată de Comisia Europeană și Banca Mondială. Se cer măsuri DURE

Măsurile fiscale introduse recent prin așa-numita „ordonanță trenuleț” reușesc să acopere doar un sfert din această sumă, ceea ce obligă Executivul să exploreze alte soluții fiscale, discutate deja cu Banca Mondială și Comisia Europeană.

Floarea pe care e recomandat să o ai în casă la început de an. Această plantă te-ar putea scăpa de energiile negative

Specialiștii în arta Feng Shui au dezvăluit care este floarea pe care e recomandat să o ai în casă la început de an. Această plantă te-ar putea ajuta să scapi de energiile negative din locuința ta și să aduci bunăstarea în viața de zi cu zi.

Elveția din România. Magazinul unde un kilogram din banala brânză telemea de oaie a ajuns să coste aproape 70 de lei

Explozia prețurilor i-a lovit în plin, la început de an, pe mulți români, iar unele magazine simt nevoia să „pluseze” în continuare. Astfel că, într-un mare lanț de supermarketuri, banala brânză telemea de oaie a ajuns să coste aproape 70 de lei kilogramul.

Incendiu CUMPLIT! 20 de canguri, salvați în ultimul moment

Un incendiu devastator a izbucnit în Parcul Național Grampians din sud-estul Australiei, iar un îngrijitor curajos a salvat 20 de canguri tineri din mijlocul flăcărilor, potrivit relatărilor din Le Figaro.

Vreme de primăvară, în următoarele zile, în toată țara. Când revin ploile și frigul

Până pe data de 10 ianuarie, vom avea parte de vreme de primăvară în toate regiunile țării. Valorile termice, atât cele maxime cât şi cele minime, se vor situa peste mediile caracteristice acestei luni, se arată în prognoza de specialitate publicată luni, 6 ianuarie, de Administraţia Naţională de...

După mai multe violări ale spațiului național de către aparate rusești, România cumpără sisteme antidronă performante

După ce resturi de drone trase de Rusia au tot căzut pe la graniță, România va cheltui 60 de milioane de dolari pe sisteme antidronă performante.

Când putem despodobi bradul de Crăciun. Ziua exactă în care ne luăm adio de la sărbătorile de iarnă

Despodobirea bradului de Crăciun semnifică sfârșitul unei perioade magice și pline de bucurie, care marchează încheierea sărbătorilor de iarnă. După zilele în care bradul a fost un simbol al speranței și al renașterii, acest moment este încărcat de o atmosferă de nostalgie și de așteptarea unui n...

Maratonul scumpirilor în 2025. Pâinea și uleiul au preț mai mare cu 10% la început de an

Val de scumpiri la început de an. Pentru ulei și pâine vom plăti cu 10% mai mult, iar următoarele produse care vor fi majorate sunt lactatele și carnea. Pensionarii spun că au renunțat deja la multe alimente deoarece nu își mai permit să le cumpere. 

Atac dejucat, la adresa premierului. Un bărbat a vrut să intre cu un cuțit în biroul șefului Guvernului

Tentativă de atac dejucată de poliția militară din Belgia, acolo unde un individ a vrut să intre înarmat cu un cuțit în clădirea în care se află biroul premierului. 

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.