"Dacă nu putem rezolva problema la masa negocierilor, există alte opțiuni pentru a ne asigura că Iranul nu obține niciodată o bombă nucleară", a spus duminică Hegseth într-un interviu pentru CBS.
"Cu ceea ce facem împotriva (rebelilor) houthi și în regiune, ne-am arătat capacitatea de a lovi departe și foarte puternic (...) Nu vrem să ajungem în acel punct, dar dacă trebuie, o vom face pentru a împiedica Iranul să obțină bomba nucleară", a adăugat el.
Cele două țări, care nu mai au relații diplomatice din 1980, au discutat sâmbătă sub medierea Sultanatului Oman.
Hegseth a descris discuțiile ca fiind "foarte constructive", la fel ca și Teheranul. Discuțiile vor continua sâmbăta viitoare.
Generalul american care comandă forțele aliate în Europa cere menținerea trupelor SUA pe continent
Țările occidentale, în frunte cu Statele Unite, suspectează de zeci de ani că Teheranul dorește să se doteze cu arme nucleare. Iranul, a cărui economie este sugrumată de sancțiuni, respinge acuzațiile și spune că activitățile sale nucleare se limitează la scopuri civile.
Washingtonul s-a retras în 2018 dintr-un acord nuclear internațional cu Iranul, decizie parțial motivată de lipsa de măsuri împotriva programului său de rachete balistice, perceput ca o amenințare la adresa aliatului său israelian.
Dar Donald Trump a reluat contactul în martie, trimițând o scrisoare Teheranului pentru a relansa negocierile nucleare, cu scopul de a înlocui acordul anterior care devenise nul.
În același timp, el a amenințat că va bombarda Iranul dacă diplomația eșuează și a impus sancțiuni suplimentare asupra sectorului petrolier iranian.
Întreaga lume condamnă atacul rușilor din Sumî, soldat cu 31 de morți și 84 de răniți. „S-a depășit limita decenței”. Ce spun Ciolacu și Bolojan