În România, un sat a reprezentat mereu un punct de întâlnire între trei țări. Aflat în sud-vestul județului Mehedinți, pe malul Dunării, Pristol găzduiește piatra de hotar care separă România, Serbia și Bulgaria, cunoscută sub numele de Triplex Confinium. Aici, românii, bulgarii și sârbii au comunicat dintotdeauna în limba română, împărtășind un dialect oltenesc arhaic.
Triplex Confinium este situată pe malul Dunării, la gura de vărsare a Timocului în fluviu. Conform inscripției de pe piatra de hotar, aceasta a fost instalată în noiembrie 1919, după ce s-au realizat delimitarile teritoriale dintre cele trei state. Comuna este recunoscută pentru faptul că „cocoșul cântă în trei limbi.”
Prima mențiune documentară a satului Pristol datează din 16 septembrie 1604, când a fost dăruit, împreună cu comuna Cujmir, mănăstirii Cozia de către Maria, fiica vornicului Drăghici din Florești și mama lui Radu, fost mare culcer. Satul a rămas sub stăpânirea mănăstirii până în 1863. Pristolenii au beneficiat de împroprietăriri în timpul reformei lui Alexandru Ioan Cuza, în trei rânduri: în 1864-1865, 1921 și 1945.
Legăturile dintre aceste state au devenit mai puternice ca niciodată după căderea comunismului. În prezent, bulgarii, sârbii și românii sunt uniți prin căsătorii mixte și prin prietenii durabile.
Un sat din Italia oferă case la doar 1 euro americanilor care vor să plece din SUA, de supărare că a câștigat Trump alegerile