De ce sunt mai stresati copiii de azi? Pedagogii si psihologii explica diferentele dintre generatii

De ce sunt mai stresati copiii de azi? Pedagogii si psihologii explica diferentele dintre generatii
📅 2024-10-23

Stresul este o notiune cu care deja ne-am obisnuit. Cand erau mici, cei din generația părinților au auzit de cuvantul “stres” abia inspre anii adolescentei si cei care ne vorbeau despre stres nu stiau foarte bine sa îl defineasca. Era mai degraba o stare care aduna mai multe ingrijorari si agitatii la un loc si care genera in starea psihica, mentala a persoanei, un disconfort sau chiar o tulburare in corp. 

Mai nou, insa, auzim chiar si de la specialisti in pedagogie si psihologie ca in ziua de astazi copiii sunt stresati si ei, oricum cu mult mai mult decat eram noi odinioara.
Multi parinti se intreaba neincrezatori: “Dar de ce sa fie stresat? Doar e copil; ce griji are el ca sa justifice o stare de stres?”

Ei bine, nu este chiar asa. Chiar daca expresia “a fi stresat” tine mai degraba de maturitate decat de copilarie, studiile arata ca si cei mici au surselelor de stres, angoase si frustrari. Cand un copil este stresat, nu este in apele lui, este nervos, obraznic, rebel, greu de inteles sau de suportat de propriul sau anturaj familial. Practic, este ca o rezerva de emotii negative care mocnesc in el si care il fac din om… neom, spre disperarea noastra care oricum suntem cu nervii intinsi la maximum din cauza propriilor noastre stresuri de peste zi.

De ce ar fi copiii stresati? Sau mai stresati decat eram noi in copilarie? Pai… de ce nu ar fi?

Iata cel putin cateva motive pentru care micutii pot fi  stresati si, deci, scosi de pe linia de plutire in echilibru si armonie:

– Trebuie sa se acomodeze la gradinita, la scoala, cu colegi noi, cu copii cu caractere diferite, proveniti din familii cu standarde diferite, cu mentalitati si bugete diferite.

– Traiesc in acelasi trafic infernal ca si noi, au celulare sau nu, sunt bombardati cu zeci de mii de informatii pe secunda, vizual, auditiv, senzorial.

– Atentia le e divizata permanent in multe locuri: tv, mediu exterior, muzica din casti, internet.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

De ce sunt mai stresati copiii de azi? Pedagogii și psihologii explică diferențele dintre generații

Într-o lume în continuă schimbare, copiii de astăzi se confruntă cu provocări unice care îi diferențiază semnificativ de generațiile anterioare. Pedagogii și psihologii observă cu uimire cum micuții de astăzi par să trăiască sub o presiune crescândă, chiar dacă, teoretic, sunt înconjurați de mai ...

Percheziții de ultim moment la „mafia construcțiilor” din București. Anchetatorii vin cu dezvăluiri

Ancheta privind mafia construcțiilor din București a intrat într-o nouă fază, cu zeci de percheziții efectuate de autorități. Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat că șase persoane au fost plasate sub control judiciar într-un dosar de evaziune fiscală din domeniul construcțiilor.

Se scumpește BEREA. Decizia a fost luată în ședința de guvern. Există și o veste "bună"

Berea, cea mai populară băutură alcoolică a românilor, se va scumpi, ca urmare a majorării accizei. „Vestea bună" anunțată de premierul Marcel Ciolacu este că va fi o creștere graduală a accizelor, față de un alt mod de calcul care există în prezent.

Alegeri 2024. Cu ce sume sunt plătiți operatorii de calculator din secțiile de votare la parlamentare și prezidențiale

Românii care au peste 18 ani, cu pregătire în domeniul tehnologiei informației pot să-și rotunjească veniturile odată cu alegerile parlamentare și prezidențiale. 

Ciprian Marica lovește din nou. De data asta a fost prins în fapt cu soția lui Gabi Tamaș, chiar de fostul fotbalist

Lumea fotbalului românesc, deja obosită de scandaluri și controverse, este din nou în centrul atenției, de această dată din cauza unei situații ieșite din comun ce implică două nume mari ale sportului. Ciprian Marica, un fost star al echipei naționale, și Gabi Tamaș, cunoscut pentru cariera sa tu...

Tot ce trebuie să știi despre spirulină. Ce efecte are asupra energiei corpului nostru

În căutarea unei surse naturale de energie și sănătate, spirulina se dovedește a fi un adevărat aliat. Acest superaliment, disponibil sub formă de capsule 100% naturale și ecologice, oferă o mulțime de beneficii remarcabile pentru mușchi, inimă, digestie și mult mai mult.

Polițist prins beat la volan a aranjat cu preotul să-l vorbească de bine în fața judecătorilor

Situație desprinsă parcă dintr-o comedie balcanică, în județul Iași.din filmele de comedie, la Iași. Un polițist care a fost prins băut la volan l-a pus pe preotul din sat să-l caracterizeze pentru a da bine în fața judecătorilor. Aranjamentul i-a reușit pe jumătate, pentru că a fost condamnat, d...

Test IQ doar pentru cei mai deștepți oameni. În cât timp puteți corecta ecuația 2 + 6 = 2

Astăzi avem în față o provocare interesantă: o ecuație aparent incorectă, 2+6=2, pe care trebuie să o corectezi prin mutarea unui singur chibrit. Ai la dispoziție doar 10 secunde pentru a găsi soluția, iar doar cei cu o minte ageră și perspicace vor reuși să o rezolve rapid.

Așteptarea a luat sfârșit! După 24 de ani se modifică grila națională de evaluare a persoanelor vârstnice. Ce presupun schimbările

Ministerul Muncii a anuntat schimbări, după 24 de ani, în grila naţională de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice, în timp ce instrumentele standard de evaluare a nevoilor acestor persoane, respectiv criteriile de încadrare în grade de dependenţă şi fişa de evaluare socio-medicală au fost re...

Un șofer de TIR mai special. S-a rătăcit în Iași: „Nici nu știa unde se află”

Momente amuzante cu un șofer de TIR din Polonia, care a reușit performanța de a se rătăci. Și nu în vreo mare metrolopă aglomerată, ci în Iași.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.