Alegeri 2024. Cu ce sume sunt platiti operatorii de calculator din sectiile de votare la parlamentare si prezidentiale

Alegeri 2024. Cu ce sume sunt platiti operatorii de calculator din sectiile de votare la parlamentare si prezidentiale
📅 2024-10-23

Operatorul de calculator care activează în cadrul secțiilor de votare la alegerile prezidențiale și cele parlamentare este responsabil cu gestionarea și monitorizarea sistemului informatic folosit pentru validarea votanților, se arată pe Roaep.ro.

Mai exact, aceștia verifică identitatea votanților care se prezintă la urne și se asigură că nu există vot multiplu, un mecanism de prevenire a fraudelor electorale.

De asemenea, operatorii de calculator introduc datele din actele de identitate ale persoanelor votante în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV), care centralizează în timp real informațiile despre participarea la vot, contribuind în acest fel la transparența și corectitudinea procesului electoral.

Rolul operatorului de calculator este esențial în protejarea integrității alegerilor deoarece sistemul monitorizează în permanență situația din secțiile de votare și semnalează orice nereguli legate de votul multiplu sau de participarea unor persoane neeligibile. Operatorii de calculator desemnați la alegerile pentru Președintele României îndeplinesc această calitate și la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaților în 2024.

Candidatul trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să fi împlinit vârsta de 18 ani, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fi absolvit învățământul general obligatoriu și să aibă cunoștințe de bază în tehnologia informației, aflăm de pe site-ul Roaep.ro.

Dacă îndeplinești cumulativ aceste condiții trebuie apoi să parcurgi un proces formal, care implică înscrierea și selecția de către autoritățile electorale.

Procesul începe printr-o solicitare de înscriere pe care o transmiți la AEP, instituția responsabilă cu recrutarea și cu pregătirea operatorilor de calculator. Această cerere poate fi descărcată aici. Cererea poate fi depusă fie online, fie fizic, în funcție de instrucțiunile primite de la AEP.

Dacă ești selectat vei participa la cursuri de formare organizate de Autoritate, în cadrul cărora vei fi instruit cu privire la utilizarea sistemului SIMPV și la procedurile electorale specifice.

Cât câștigă operatorii de calculator

Pentru persoanele care îndeplinesc funcția de operator de calculator se acordă o indemnizație în valoare de 330 de lei/zi de activitate.

Pentru această indemnizație se datorează şi se virează numai impozitul pe venit,
conform legii.

Cel mult 13 zile de plată x 330 de lei= 4290 – 429 de lei (impozit pe venit 10%) = 3861 de lei. La aceasta se adaugă 35 de lei indemnizație de protocol. 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Percheziții de ultim moment la „mafia construcțiilor” din București. Anchetatorii vin cu dezvăluiri

Ancheta privind mafia construcțiilor din București a intrat într-o nouă fază, cu zeci de percheziții efectuate de autorități. Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat că șase persoane au fost plasate sub control judiciar într-un dosar de evaziune fiscală din domeniul construcțiilor.

Se scumpește BEREA. Decizia a fost luată în ședința de guvern. Există și o veste "bună"

Berea, cea mai populară băutură alcoolică a românilor, se va scumpi, ca urmare a majorării accizei. „Vestea bună" anunțată de premierul Marcel Ciolacu este că va fi o creștere graduală a accizelor, față de un alt mod de calcul care există în prezent.

Alegeri 2024. Cu ce sume sunt plătiți operatorii de calculator din secțiile de votare la parlamentare și prezidențiale

Românii care au peste 18 ani, cu pregătire în domeniul tehnologiei informației pot să-și rotunjească veniturile odată cu alegerile parlamentare și prezidențiale. 

Ciprian Marica lovește din nou. De data asta a fost prins în fapt cu soția lui Gabi Tamaș, chiar de fostul fotbalist

Lumea fotbalului românesc, deja obosită de scandaluri și controverse, este din nou în centrul atenției, de această dată din cauza unei situații ieșite din comun ce implică două nume mari ale sportului. Ciprian Marica, un fost star al echipei naționale, și Gabi Tamaș, cunoscut pentru cariera sa tu...

Tot ce trebuie să știi despre spirulină. Ce efecte are asupra energiei corpului nostru

În căutarea unei surse naturale de energie și sănătate, spirulina se dovedește a fi un adevărat aliat. Acest superaliment, disponibil sub formă de capsule 100% naturale și ecologice, oferă o mulțime de beneficii remarcabile pentru mușchi, inimă, digestie și mult mai mult.

Polițist prins beat la volan a aranjat cu preotul să-l vorbească de bine în fața judecătorilor

Situație desprinsă parcă dintr-o comedie balcanică, în județul Iași.din filmele de comedie, la Iași. Un polițist care a fost prins băut la volan l-a pus pe preotul din sat să-l caracterizeze pentru a da bine în fața judecătorilor. Aranjamentul i-a reușit pe jumătate, pentru că a fost condamnat, d...

Test IQ doar pentru cei mai deștepți oameni. În cât timp puteți corecta ecuația 2 + 6 = 2

Astăzi avem în față o provocare interesantă: o ecuație aparent incorectă, 2+6=2, pe care trebuie să o corectezi prin mutarea unui singur chibrit. Ai la dispoziție doar 10 secunde pentru a găsi soluția, iar doar cei cu o minte ageră și perspicace vor reuși să o rezolve rapid.

Așteptarea a luat sfârșit! După 24 de ani se modifică grila națională de evaluare a persoanelor vârstnice. Ce presupun schimbările

Ministerul Muncii a anuntat schimbări, după 24 de ani, în grila naţională de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice, în timp ce instrumentele standard de evaluare a nevoilor acestor persoane, respectiv criteriile de încadrare în grade de dependenţă şi fişa de evaluare socio-medicală au fost re...

Un șofer de TIR mai special. S-a rătăcit în Iași: „Nici nu știa unde se află”

Momente amuzante cu un șofer de TIR din Polonia, care a reușit performanța de a se rătăci. Și nu în vreo mare metrolopă aglomerată, ci în Iași.

Rețeta prăjiturii care i-a adus Elenei Lasconi trofeul MasterChef. Cum au reacționat jurații celebrei emisiuni

Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale, a fost o apreciată prezentatoare de știri înainte să intre în politică. Probabil puțini își amintesc că, acum 11 ani, a fost desemnată câștigătoare a emisiunii „MasterChef – Proba celebrității', reușind să-i impresioneze pe jurații Scărlăte...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.