Cine este Viorel Hrebenciuc, omul pe care Gigi Becali il considera ,,deschizatorul de usi pentru Marcel Ciolacu VIDEO

Cine este Viorel Hrebenciuc, omul pe care Gigi Becali il considera ,,deschizatorul de usi pentru Marcel Ciolacu VIDEO
📅 2024-10-23

După o perioadă în care a stat în umbră, Hrebenciuc iese din nou la atac și vrea să facă jocurile politice la prezidențiale. În 2021 cel numit „eminența cenușie a PSD-ului” a fost condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul Gica TV, dar a ieșit însă după doar 10 luni. Hrebenciuc era obișnuit însă cu dosarele penale. Pe vremea când era deputat PSD a fost acuzat că negocia legi pentru a-i scăpa pe politicieni de închisoare, legi care îl ajutau și pe el să obțină grațierea unor pedepse. 

În 2021 Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV. Fostul deputat PSD a fost cercetat pentru că ar fi încercat să-i determine pe funcționarii din CNA să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV, controlat la acel moment de primarul din Piatra Neamţ.

După 10 luni de stat în spatele gratiilor acesta a fost eliberat condiționat. Judecătorii au avut în vedere vârsta înaintată a acestuia și comportamentul din închisoare. La ieșirea din penitenciar fostul deputat a fost așteptat de fiul său.

Nu a fost singurul moment în care Hrebenciuc a avut de-a face cu justiția. În 2014, pe vremea când era unul dintre ldierii PSD, acesta a fost acuzat că negocia legi pentru a putea scăpa de dosarele penale în care era cercetat. Mai exact, Hrebenciuc s-ar fi întâlnit cu senatorul Dan Şova căruia i-ar fi cerut să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse. Totul s-a întâmplat la scurt timp după ce a fost pus sub acuzare în dosarul retrocedărilor ilegale a 90.000 de hectare de pădure.

De-a lungul timpului averea eminenței cenușii din PSD a ridicat multe semne de întrebare. Astfel, despre unul dintre liderii social democraților s-a spus că este cel mai sărac parlamentar în acte, deși presa a scos la lumină conturi secrete și averi impresionante. Cert este că, în ultima declarație de avere pe care a depus-o, Viorel Hrebenciuc nu a notat prea multe. O casă, un teren forestier, două ceasuri, câteva tablouri și un cont bancar în care abia dacă se aflau 1500 de euro. Deputatul PSD nu avea autoturisme, fiind unul dintre puținii politicieni care au tras linie la acest capitol.

În luna aprilie a acestui an, Hrebenciuc a fost însă obligat la plata a 42.000 de euro, bani considerați avere nejustificată. Procesul începuse în 2016 atunci când ANI a sesizat existența unei diferențe majore între averea dobândită si veniturile realizate împreună cu familia, în perioada mandatului de deputat. 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Tragedie în Portul Constanța: un bărbat a MURIT după ce a căzut de la 20 de metri înălțime. Poliția și ITM anchetează cazul

Incident grav în Portul Constanța. Un bărbat a murit, miercuri, după ce a căzut de pe un pod, de la o înalțime de aproximativ 20 de metri. Pentru moment, cauzele producerii acestei tragedii sunt incerte. Poliția și ITM Constanța au demarat cercetări pentru a stabili modul în care s-a produs deces...

Reacția HALUCINANTĂ a antrenorului de bob acuzat că își obliga sportivele să se prostitueze

Paul Neagu, antrenorul lotului naţional de bob şi sanie, a declarat, miercuri, că este surprins de acuzaţiile la adresa sa, referitoare la faptul că şi-ar fi obligat sportivele să se prostitueze, el precizând că este nevinovat.

Cine este Viorel Hrebenciuc, omul pe care Gigi Becali îl consideră „deschizătorul de uși” pentru Marcel Ciolacu VIDEO

Gigi Becali a provocat un adevărat tsunami politic după declarațiile în exclusivitate de la Realitatea Plus. Finanțatorul FCSB îl indică pe Viorel Hrebenciuc drept omul care coordonează campania lui Marcel Ciolacu la prezidențiale.

Detaliul care îl trage în jos pe Ciolacu în bătălia pentru Cotroceni: "Am o reținere, nu stăpânesc foarte bine..."

Premierul Marcel Ciolacu este "certat" cu limba engleză. A recunoscut-o chiar de în repetate rânduri. În cea mai recentă apariție la un post de radio, Ciolacu, care este și candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, a refuzat să-și facă o scurtă descriere în engleză. "Am o reţinere şi este normal...

Consumul de cofeină poate diminua grăsimea corporală și scădea riscul de a dezvolta diabet de tip 2

Consumul de cofeină poate influența grăsimea corporală și riscul de diabet de tip 2. Iată la ce concluzie au ajuns oamenii de știință, în urma unor cercetări.

24 octombrie, ziua în care caloriferele din București se vor încălzi. NU însă toate! Sectoarele 4 și 5 stau prost cu agentul termic

Termoenergetica anunță începerea furnizării agentului termic, joi pe 24 octombrie. Însă, nu toate asociațiile au deschis circuitul de încălzire, iar în multe zone funcționarea este deficitară, mai ales din sectoarele 4 şi 5. 

Florin Roman, despre blatul politic PSD-AUR: Ciolacu și Simion nu au calculat că Becali e slobod la gură. Glonțul a pornit pe țeavă și s-a dus!

Florin Roman notează într-o postare pe Facebook că blatul dintre PSD și AUR a fost dat în vileag de un personaj din interior, anume de Gigi Becali. Deputatul PNL deplânge felul în care PSD, ajutați de AUR, dar și de USR, s-au raportat la unii miniștri liberali.

Influenceriță italiancă celebră, ucisă în timp ce făcea surfing. Femeia a fost atacată de un peşte spadă

Italianca Giulia Manfrini, influenceriţă şi practicantă de surfing, a murit după ce a fost atacată de un peşte spadă, care i-a străpuns pieptul. Tragicul incident s-a petrecut la finalul săptămânii trecute, în vestul Indoneziei.

Proteste masive în București. Vineri, Piața Victoriei va fi luată cu asalt de pensionarii din silvicultură

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva a anunțat o acțiune de protest în Piața Victoriei care va avea loc vineri, 25 octombrie. Revendicările vizează Legea pensiilor.

Finanțatorii campaniei lui Mircea Geoană, făcuți publici după alegeri: Nu avem absolut nimic de ascuns

Detalii de ultimă oră despre finanțatorii lui Mircea Geoană. Până la 900 de donatori au contribuit la campania fostului secretar general adjunct al NATO prin intermediul platformei România Renaște. Geoană spune că întreaga operațiune a fost făcută conform legii și că identitatea donatorilor va fi...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.