Cine era Ioan Crisan, afaceristul care a murit in atentatul cu bomba de la Arad: imprumutase sume uriase de bani! Ce afaceri derula, de fapt, barbatul

Cine era Ioan Crisan, afaceristul care a murit in atentatul cu bomba de la Arad: imprumutase sume uriase de bani! Ce afa
📅 2024-10-23

Despre Ioan Crişan, afaceristul mort pe 29 mai 2021 în atentatul cu bombă de la Arad, se știe că a lucrat 25 de ani ca electronist la Aeroportul Arad, iar apoi s-a ocupat de transporturi şi a ajuns să-şi transforme pasiunea pentru pescuit într-o afacere.

Crişan avea afaceri în domeniul piscicol, fiind singurul crescător de somn african din România

Aceasta a înfiinţat prima crescătorie de somn african din România, în fosta Fabrică de Cânepă din Iratoşu.

În 2013, Crişan declara că are 22 de bazine, din care 15 erau pline cu somni de diferite dimensiuni, de la 250 g la 15 kg. Ioan Crişan mai spunea atunci că a făcut investiţii şi a modernizat şi automatizat ferma.

Crişan a început afacerea în 2007, cu un împrumut de la bancă şi prieteni, de 260 de mii de euro.

Cu aceşti bani a cumpărat 50 de hectare de teren, utilaje şi peşte.  Fabrica de cânepă din Iratoşu, unde se află crescătoria de somni africani, s-a deschis în anul 1930, devenind în timp una dintre cele mai renumite din ţară.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma deţinută de Crişan, Crimatex SRL, a avut în 2020 un număr de 14 angajaţi, o cifră de afaceri de trei milioane de lei şi un profit de 57.000 de lei. În 2019, la o cifră de afaceri de 4,2 milioane de lei, Crimatex a avut pierderi de peste 400.000 de lei. În 2017 şi 2018, firma lui Crişan a raportat, însă, un profit de peste 500.000 de lei.

Ioan Crişan, care în 2021 avea 66 de ani, a murit după ce maşina în care se afla, o limuzină Mercedes, a explodat în condiţii suspecte în parcarea unui supermarket Profi. Afaceristul pleca din parcare în momentul în care maşina sa a sărit în aer, bubuitura fiind auzită de la distanţă.

La mai bine de trei ani de la evenimente, anchetatorii spun că fiica afaceristului Ioan Crișan, ucis de o bombă plasată în mașina sa, Laura Crișan, ar fi cea cea care ar fi comandat atentatul. Ea ar fi fost ajutată de trei prieteni ai milionarului ucis, iar bomba ar fi fost plasată de asasini plătiți, care acum s-ar afla în alte țări.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Scandal ca în Vestul Sălbatic pe o stradă din Galați: agresorii au folosit obiecte ascuţite şi bâte. Două persoane au ajuns la spital

Scandal ca în Vestul Sălbatic pe o stradă din Galaţi. O maşină a fost avariată, iar un un adolescent de 17 ani şi un bărbat de 36 de ani au fost răniţi, ajungând la spital după ce mai multe persoane s-au luat la ceartă. În timpul conflictului au fost folosite și arme albe. Potrivit presei locale,...

Iohannis, în vizită în Muntenegru, în plin scandal politic în țară: „E un moment istoric pentru România”

În plin scandal politic, legat de implicarea lui Viorel Hrebenciuc în campania electorală a lui Ciolacu, care l-ar scoate din competiție pe Nicolae Ciucă de la PNL, președintele Iohannis s-a dus în vizită în Muntenegru.

Cine era Ioan Crișan, afaceristul care a murit în atentatul cu bombă de la Arad: împrumutase sume uriașe de bani! Ce afaceri derula, de fapt, bărbatul

Ioan Crişan este omul de afaceri care a murit în explozia din parcarea unui supermarket din Arad. Fiica lui ar fi cea care a comandat asasinatul tatălui ei în anul 2021, spun anchetatorii.

Scandal uriaș la Primăria Sectorului 1: 19 mașini, puse sub SECHESTRU! Executorii vor să recupereze datoriile de la Clotide Armand - FOTO

Scandal urias la usa primaritei Clotilde Armand. Jandarmi, executori si politisti au ajuns, miercuri, la Primaria Sectorului 1 pentru a recupera datoriile pe care institutia le are fata de compania Romprest, cu atributii in domeniul curateniei. Este vorba de un sechestru pus pe 19 masini ale prim...

Cele mai puternice plante medicinale. Au întrebuințări multiple și acționează împotriva mai multor afecțiuni

Cele mai puternice plante medicinale. Au întrebuințări multiple și acționează împotriva mai multor afecțiuni. Iată despre ce este vorba și de ce este bine să le ai în casă.

Hrebenciuc, sforarul-șef, NU neagă discuția cu Becali: "Am dreptul la opinie!" - Strategia murdară făcută de PSD

Gigi Becali dinamitează strategia PSD din alegeri! Omul de afaceri confirmă toate acuzațiile PNL privind „planul Hrebenciuc”. Într-o reacție oferită în exclusivitate postului nostru de televiziune, Viorel Hrebenciuc nu a negat că a avut anumite discuții cu Becali.  

Decizie fără precedent pentru Bill Gates. Cui i-a donat 50 de milioane de dolari

Miliardarul american Bill Gates, cunoscut ca mare filantrop, dar și împătimit al științei, pentru care a donat sume importante, a schimbat destinația banilor. A dat 50 de milioane de dolari pentru campania Kamalei Harris.

Orașul care detronează Bucureștiul: Are cele mai scumpe locuințe și credite imobiliare din România

De multă vreme Bucureștiul a căzut pe locul secund în topul orașelor din România cu cele mai scumpe locuințe. Capitala Ardealului este lider absolut, de ceva ani. Acolo întâlnești cele mai mari prețuri, dar iei și cele mai scumpe credite de la bancă.

Unde e obligatoriu să ții orhideele din casă, pe timp de iarnă. Greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor: riscă să nu mai înflorească și chiar să se usuce

Orhideele sunt unele dintre cele mai apreciate plante de apartament datorită frumuseții și eleganței lor. Însă, în ciuda aspectului delicat, ele pot fi destul de pretențioase, mai ales în sezonul rece.

Cum să ții moliile la distanță. Soluții naturale de îndepărtare a acestor insecte nedorite

Cum să ții moliile la distanță. Soluții naturale de îndepărtare a acestor insecte nedorite. Iată ce trebuie să faci.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.