Cel mai bun analgezic pe care natura l-a dat in lupta cu durerea. Creste in gradina si are proprietati similare opiului

Cel mai bun analgezic pe care natura l-a dat in lupta cu durerea. Creste in gradina si are proprietati similare opiului
📅 2024-10-25

Într-un trecut nu prea îndepărtat, Laptuca salbatica era o plantă foarte celebră pentru proprietățile sale medicinale. Acesta era considerat un substituent pentru opiu, fiind supranumit și "opiul săracului" datorită prețului scăzut și accesibilității sale. În secolul al XIX-lea, Laptuca salbatica era folosită larg în Europa și America pentru a trata durerile și simptomele asociate cu morbiditatea.

Indienii Hopi, un grup etnic care trăiește în Arizona, USA, au folosit Laptuca sălbatică pentru a induce stări de euforie ușoară și pentru a ajuta la relaxare. Ei credeau că planta avea proprietăți sacre și era considerată o parte importantă a ritualurilor și ceremoniilor lor. Această practică a fost transmisă de la o generație la alta, până în zilele noastre.

Deși Laptuca sălbatică a fost dată de o parte în favoarea altor plante medicinale și tratamente moderne, ea încă este folosită astăzi în Franța ca sedativ ușor. Oamenii de știință francezi au studiat proprietățile sale medicinale și au descoperit că aceasta conține alcaloizi și flavonoide care au proprietăți anti-inflamatoare și antispasmodice.

În plus, Laptuca sălbatică are și proprietăți antibacteriene și antifungice, ceea ce o face să fie o alternativă interesantă la tratamentele antibiotice și antifungice convenționale. De asemenea, planta are proprietăți antioxidante și anti-cancerigene, ceea ce o face să fie o sursă de interes pentru cercetările legate de cancer.

Deși Laptuca sălbatică nu este mai atât de folosită acum în măsura în care era folosită odinioară, ea încă are un loc special în istoria medicinii și în practicile tradiționale ale popoarelor native americane. Cercetările continue asupra proprietăților sale medicinale o fac să rămână o opțiune interesantă pentru cei care caută alternative naturiste la tratamentele moderne.

Cât durează ca o pisică să-și uite stăpânii. Cercetătorii au ajuns la concluzii uimitoare

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Patru zodii se vor lăfăi în bani în luna noiembrie. Astrele au planuri mari cu ele

Luna noiembrie se anunță a fi una fabuloasă pentru patru zodii, care vor experimenta o avalanșă de oportunități financiare. Astrele le-au rezervat o perioadă de prosperitate, în care munca asiduă și dedicarea anterioară se vor transforma în recompense materiale semnificative. 

O româncă a fost ucisă de un militar american în Italia: Maria a fost spulberată în timp ce aștepta autobuzul

O româncă în vârstă de 62 de ani, identificată ca Maria Smical, a fost victima unui accident mortal pe o șosea din Formia, provincia Latina, Italia. Femeia lucra ca îngrijitoare pentru vârstnici și a fost spulberată în timp ce aștepta autobuzul pentru a merge la serviciu.

Guvernul a publicat PLANUL de reducere a deficitului bugetar excedentar într-un interval de 7 ani

Ministerul Finanţelor a pus în transparenţă Planul bugetar-structural naţional pe termen mediu - 2025-2031, care prevede asigurarea unei traiectorii de ajustare a deficitului bugetar pentru o perioadă de 7 ani având ca punct de pornire un deficit bugetar estimat de 7,9% pentru anul 2024 şi ca pun...

Alerta economică: Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după nouă luni din acest an

Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din acest an, de la 4,57% din PIB la opt luni, potrivit datelor transmise vineri de Ministerul Finanţelor Publice.

Noul trend de pe TikTok: Femeile își tund părul pentru a încheia relațiile toxice

Pe TikTok, un nou trend a prins avânt, iar tot mai multe femei aleg să își taie părul pentru a-și lua rămas bun de la relațiile toxice. Creatoarele de conținut împărtășesc poveștile din spatele noilor lor coafuri îndrăznețe, evidențiind transformările emoționale prin care au trecut.

Poza nu este trucată! "Piticul" din mijloc este Arnold Schwarzenegger - FOTO

O fotografie apărută în urmă cu aproape un an pe rețelele de socializare continuă să stârnească și în prezenet nedumerire și neîncdredere. Motivul este că protagonistul, renumitul actor Arnold Schwarzenegger, care are aproape 1.90 metri înălțime, apare ca un pitic prin comparație cu alți doi giga...

Cel mai bun analgezic pe care natura l-a dat în lupta cu durerea. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului

Într-un trecut aproape uitat, în vremea când medicina era mai puțin sofisticată și mai mult bazată pe experiență și tradiție, exista o plantă care avea o reputație deosebită pentru proprietățile sale medicinale.

Ce se întâmplă cu trupurile oamenilor când ajung în spațiu: Mărturia unui membru al misiunii Polaris Dawn

Misiunea Polaris Dawn, realizată de SpaceX, a adus în prim-plan efectele călătoriilor în spațiu asupra corpului uman, în special datorită mărturiilor membrilor echipajului său. În cadrul acestei misiuni, care a atins cea mai înaltă orbită terestră din ultimele decenii, participanții au raportat d...

Iulia Moțoc, înlocuită din completul Curții Penale Internaționale pentru mandatul de arestare al premierului Benjamin Netanyahu

Curtea Penală Internaţională a anunţat, vineri, că o va înlocui, din motive de sănătate, pe Iulia Motoc, unul dintre magistraţii desemnaţi să judece cererea de emitere a unui mandat de arestare împotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu, o măsură care ar putea provoca noi amânări în acest...

Sărbătoare mare pe 26 octombrie 2024: De ce nu e bine să ne pieptănăm de Sfântul Dumitru

Pe 26 octombrie, Biserica Ortodoxă sărbătorește pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Această zi este plină de tradiții și superstiții care reflectă respectul profund pentru figura sfântului și legătura sa cu natura.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.