Alerta a salvamontistilor. Va fi vreme severa la cotele inalte in weekend, ce precautii trebuie sa ia turistii?

Alerta a salvamontistilor. Va fi vreme severa la cotele inalte in weekend, ce precautii trebuie sa ia turistii?
📅 2024-11-08

”Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, vă recomandăm să vă informaţi despre starea vremii înainte de a porni la drum, mai ales dacă intenţionaţi să petreceţi acest weekend la munte. Este esenţial să alegeţi doar trasee montane marcate şi să folosiţi echipamente adecvate sezonului de iarnă pentru a asigura o drumeţie în siguranţă”, au transmis, vineri, reprezentanţii serviciilor Salvamont, potrivit News.ro.

Potrivit acestora, persoanele care urcă pe traseele montane aflate la altitudini de peste 1.500 de metri trebuie să ia măsuri de precauţie şi să se echipeze corespunzător. Astfel, cei care merg la altitudini mari trebuie să aibă la ei o geacă rezistentă la vânt şi un echipament din materiale tip ”polar-fleece” care să păstreze căldura corpului, lanternă frontală cu baterii de rezervă, hartă şi busolă pentru a se orienta corect, briceag multifuncţional, util în diverse situaţii, spray de autoapărare pe bază de piper, pentru a se proteja în caz de întâlnire cu animale sălbatice, baterie externă pentru telefon, pentru a se asigura că au energie suficientă în caz de urgenţă, folie de supravieţuire, provizii de hrană care să fie uşor de transportat şi de consumat, termos cu ceai cald, care ajută la menţinerea temperaturii corpului, şi o sticlă de apă şi un baton energizant pentru a preveni deshidratarea şi oboseala.
De asemenea, este recomandat ca aceia care urcă pe munte să aibă instalate pe telefoanele mobile aplicaţiile Apel 112 (STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale) şi Salvamont, pentru a putea solicita ajutor rapid în caz de nevoie.
”Fii pregătit pentru condiţii extreme: Întotdeauna verificaţi prognoza meteo şi fiţi pregătiţi să renunţaţi la traseu dacă condiţiile se deteriorează. Adaptează-ţi ritmul: Nu vă grăbiţi! Drumeţiile la altitudini mari pot fi obositoare, iar ritmul trebuie să fie unul constant şi adaptat condiţiilor fizice proprii. Pauzele scurte şi frecvente sunt recomandate pentru a vă menţine energia. Comunicare constantă: Anunţaţi un prieten sau un membru al familiei despre traseul pe care îl veţi urma şi ora estimată de întoarcere. Este important să aveţi un plan de siguranţă. Verificaţi echipamentul înainte de plecare: Înainte de a porni, asiguraţi-vă că tot echipamentul funcţionează corespunzător (lanterna, bateriile, harta etc.) şi că aveţi tot ce vă trebuie pentru o drumeţie sigură”, sunt alte sfaturi pe care salvatorii montani le dau celor care urcă pe munte în această perioadă.
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Ministerul Energiei recunoaște că trebuie să restituie banii din supraimpozitare, dar nu toate companiile își vor primi banii înapoi

Ministerul Energiei recunoaște că va trebui să restituie banii din supraimpozitarea producătorilor de electricitate, după ce Curtea Constituțională a decis că taxarea este neconstituțională. Reprezentanții statului precizează însă că nu întreaga sumă încasată în ultimii doi ani trebuie returnată ...

Alertă a salvamontiștilor. Va fi vreme severă la cotele înalte în weekend, ce precauții trebuie să ia turiștii?

Salvamontiștii atrag atenția turiștilor care ajung la munte în această perioadă să se informeze asupra stării traseelor, în condițiile în care temperaturile au scăzut, iar în weekend se anunță chiar vreme severă. Precauții deosebite trebuie să ia cei care au de când să urce la altitudini de peste...

Ce să bei înainte de culcare pentru un somn odihnitor? Vei dormi ca un BEBELUȘ

Consumul unei băuturi nutritive înainte de culcare poate avea efecte remarcabile asupra calității somnului, spun experții. Una dintre cele mai recomandate alegeri este laptele, datorită conținutului său de nutrienți și efectelor relaxante care te pot ajuta să adormi mai ușor și să te odihnești pr...

Au apărut imagini cu momentul în care un copil a fost electrocutat pe un vagon, în gara Medgidia - VIDEO

Imaginile de pe camerele de supraveghere au surprins momentul nefericitului accident în urma căruia un copil care s-a urcat pe un vagon a fost electrocutat și a ajuns la spital în stare gravă. Atenție, umează imagini cu un puternic impact emoțional.

Este doliu printre fotbaliști: A încetat din viață unul dintre cei mai mari atacanți din istorie

Rachid Makhloufi, fostul fotbalist algerian și simbol al luptei pentru independența Algeriei, a murit la vârsta de 88 de ani, potrivit anunțului făcut de președintele algerian, Abdelmadjid Tebboune.

Nouă obiceiuri zilnice pentru a arăta mai tânăr în două luni: Ce schimbări să adopți pentru un aspect revitalizat

Pentru a obține un aspect mai tânăr și revigorat, nu este necesar să recurgi la tratamente costisitoare. Specialiștii afirmă că unele obiceiuri zilnice simple pot face diferența în doar 60 de zile, iar un somn de calitate și activitatea fizică sunt esențiale. Pentru rezultate vizibile și durabile...

Incendiu uriaș de vegetaţie şi litieră în Maramureș; 10 hectare afectate. Flăcările se apropie de o mănăstire - VIDEO

Pompierii militari intervin pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu ce se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare vegetaţie uscată şi litieră de pădure în zona Vârfului Şatra, în Munţii Ţibleş. Focul este văzut de kilometri distanță și localnicii fac apel la mobilizare pentru a ...

Flavius este polițistul din Timiș care a murit subit la 21 de ani. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu tânărul

Flavius, un tânăr agent de poliție de 21 de ani din comuna Ghizela, județul Timiș, a fost găsit fără viață de un coleg în timpul unei ture de noapte. 

Doi turiști americani, surprinși de prețurile din România: „Nu știu ce are în ea, dar e extrem de bună”

Doi turiști americani, veniți să exploreze frumusețile României, au fost uimiți de prețurile modeste dintr-un restaurant din centrul orașului Sibiu, o destinație renumită pentru atracțiile sale istorice și atmosfera medievală.

De ce dormitul alături de pisici este mai liniștitor decât alături de câini?

Pentru stăpânii de pisici sau câini, dormitul alături de patrupedul preferat este uneori o plăcere, alteori o necesitate. Un studiu recent a scos la iveală că odihna alături de pisici e mult mai plăcută decât alături de un câine.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.