Alegeri Moldova. Urmeaza clipe de foc, pentru Maia Sandu. Rusia va pune totul in joc pentru a nu castiga inca un mandat

Alegeri Moldova. Urmeaza clipe de foc, pentru Maia Sandu. Rusia va pune totul in joc pentru a nu castiga inca un mandat
📅 2024-10-23

Secretarul de stat american Antony Blinken, deşi aflat, marţi, în turneu în Orientul Mijlociu, a ţinut să transmită o declaraţie legată de Republica Moldova, exprimându-şi îngrijorarea că turul al doilea al alegerilor prezidenţiale ar putea fi viciat de interferenţa Rusiei, după ce primul tur a fost marcat de ceea ce diplomaţia americană numeşte „eforturile fără precedent ale Rusiei de a refuza poporului moldovean dreptul de a-şi alege propriul viitor”.

„Rusia a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a perturba alegerile şi referendumul şi pentru a submina democraţia din Moldova, inclusiv prin finanţare ilicită şi cumpărare de voturi, dezinformare şi activităţi cibernetice răuvoitoare. Pe măsură ce privim spre turul doi al alegerilor prezidenţiale din Moldova din 3 noiembrie, Statele Unite rămân îngrijorate că Rusia va încerca din nou să împiedice moldovenii să îşi exercite dreptul suveran de a-şi alege propriii conducători”, spune Antony Blinken într-o declaraţie publicată de Departamentul de Stat.

Secretarul de stat american, care în luna mai a venit pentru a doua oară în Republica Moldova de la izbucnirea războiului din Ucraina, a felicitat poporul moldovean pentru că a ieşit la vot şi „şi-a făcut auzită vocea într-un număr record în cadrul alegerilor prezidenţiale şi al referendumului privind aderarea la UE”.

El menţionează, de asemenea, că guvernul de la Chişinău şi Comisia Electorală Centrală au gestionat bine alegerile, în ciuda „încercărilor serioase ale Rusiei de a submina integritatea procesului”.

„Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Electorală Centrală s-au asigurat că alegerile au fost bine gestionate şi competitive, în pofida încercărilor serioase ale Rusiei de a submina integritatea procesului, după cum a remarcat Misiunea de Observare OSCE/ODIHR”, se spune în declaraţie.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Proteste masive în București. Vineri, Piața Victoriei va fi luată cu asalt de pensionarii din silvicultură

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva a anunțat o acțiune de protest în Piața Victoriei care va avea loc vineri, 25 octombrie. Revendicările vizează Legea pensiilor.

Finanțatorii campaniei lui Mircea Geoană, făcuți publici după alegeri: Nu avem absolut nimic de ascuns

Detalii de ultimă oră despre finanțatorii lui Mircea Geoană. Până la 900 de donatori au contribuit la campania fostului secretar general adjunct al NATO prin intermediul platformei România Renaște. Geoană spune că întreaga operațiune a fost făcută conform legii și că identitatea donatorilor va fi...

Când trebuie tăiate mușcatele și de ce. La ce temperaturi trebuie ținute pe perioada iernii. Sfaturi utile de îngrijire a acestor flori

Când trebuie tăiate mușcatele și de ce. Sfaturi de îngrijire. De ce trebuie tăiate și cum se procedează. Iată tot ce trebuie să știi dacă iubești aceste flori.

„România prosperă și sigură”. Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, își lansează, astăzi, programul prezidențial, într-un eveniment care va avea loc în Capitală.

Alegeri Moldova. Urmează clipe de foc, pentru Maia Sandu. Rusia va pune totul în joc pentru a nu câștiga încă un mandat

Maia Sandu va trebui să ducă o luptă intensă, în următoarele două săptămâni de campanie pentru președinția Moldovei, nu doar cu contracandidatul său, ci și cu Moscova. Kremlinul nu precupețește niciun efort ca să o împiedice să câștige încă un mandat în fruntea țării.

Comisar şef adjunct de la Protecția Consumatorului Ilfov, urmărit penal pentru luare de MITĂ. Bărbatul a fost pus sub control judiciar

Comisarul-şef adjunct al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Ilfov, Daniel Popa, a fost pus sub urmărire penală şi va fi cercetat sub control judiciar pentru luare de mită. Acesta este, de asemenea, cercetat pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii...

Delir în justiție. Fostul primar din Cluj, Gheorghe Funar, a depus 150 de contestații împotriva PSD și PNL

Fostul primar al Clujului, recunoscut pentru momentele mai puțin normale de-a lungul carierei sale de politician, mai „dă o lovitură”, la bătrânețe. Gheorghe Funar a depus nu mai puțin de 150 de contestații la candidaturile PNL și PSD. 

Kim Jong Un se simte amenințat de SUA. Liderul nord-coreean a examinat bazele de rachete

Kim Jong Un a vizitat bazele de rachete pentru a examina disponibilitatea acestora de a întreprinde acţiuni de „descurajare strategică”, calificând în acelaşi timp capacităţile nucleare ale SUA drept o ameninţare tot mai mare la adresa ţării, a relatat miercuri mass-media de stat.

Cea mai bună ciocolată de casă. Rețeta fără zahăr

Este o optiune utila pentru cei care vor sa evite zaharul. Ciocolata cu indulcitor este o varianta dietetica, dar al carei gust nu este cu nimic mai prejos decat reteta clasică. Iată cum se prepară.

Detaliul șocant făcut public de liderul PSD. Marcel Ciolacu recunoaște: „Am umblat în telefonul cuiva fără permisiune!”

Marcel Ciolacu a fost supus unui șir de întrebări de genul „Am/Nu am făcut” în cadrul unei emisiuni radio, iar la capitolul lucruri de care nu este mândru, șeful PSD spune că a umblat în telefonul cuiva, fără ca acea persoană să știe.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.